noodles volos banner

Προσφυγή του ελληνικού πινγκ πονγκ στην παγκόσμια ομοσπονδία λόγω Σκοπίων

 

Έντονη είναι η αντίδραση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για μια ακόμα ενέργεια στο χώρο του αθλήματος που θίγει συμφέροντα του ευρύτερου ελληνισμού.

Τέλη Σεπτεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισσαβώνας, είχαν αποκαλυφθεί δύο προσβλητικά, για το κύρος της Κύπρου, σκηνικά, στα οποία είχαν εμπλακεί η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία του αθλήματος και η Τουρκία. Τώρα προκλητική κίνηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, σχετική με τα Σκόπια οδήγησε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην απόφαση να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της I.T.T.F.! Στην τελευταία της συνεδρίαση η διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας αποφάσισε να πάει στο CAS (το διεθνές αθλητικό δικαστήριο της Λωζάννης) και να εναντιωθεί στην απόφαση της I.T.T.F. να κρατήσει στον οδηγό με τα στοιχεία όλων των ομοσπονδιών των Σκοπίων με την ονομασία ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μακεδονίας (Macedonia)!

O πληροφοριακός οδηγός έφτασε στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου την περασμένη εβδομάδα. Μόλις είδε πώς αναγράφεται εκεί το συγκεκριμένο κράτος η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε διαμαρτυρία και ζήτησε αλλαγή προκειμένου να μπει το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Το αίτημα όμως, απορρίφθηκε, η I.T.T.F. απάντησε ότι επιμένει σε αυτή την ονομασία και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θέλησε να γίνει πιο δυναμική στη στάση της. Θα προσφύγει στο CAS και ήδη ανέθεσε το θέμα σε νομικό γραφείο, που ασχολείται με διεθνείς υποθέσεις. Το CAS είναι ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο σε διεθνές επίπεδο. Αφορά και αθλητικές ομοσπονδίες κι έχει συσταθεί με σκοπό την επίλυση διαφορών που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

 

Last modified onThursday, 20 November 2014 20:12