noodles volos banner

Υποψήφιες και οι ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024

Μετά την Ιταλία, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 πριν από μερικές ημέρες δια στόματος του πρωθυπουργούΜατέο Ρέντσι, υποψήφιες για την ύψιστη αθλητική διοργάνωση θα είναι και οι Ηνωμένες Πολιτείες, 

Η ανακοίνωση έγινε από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ(USOC). Η τελευταία φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξένησαν στο έδαφός τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1996, στην Ατλάντα, ενώ στο Σολτ Λέικ Σίτι είχαν πραγματοποιηθεί οι Χειμερινοί Αγώνες, το 2002.

Η πόλη-έδρα θα επιλεγεί τον Ιανουάριο του 2015, με υποψήφιες τις Ουάσινγκτον, Βοστόνη, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες. «Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να επιλέξουμε την πόλη που, κατά την άποψή μας, θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει των άλλων υποψηφίων πόλεων» δήλωσε ο πρόεδρος της USOC, Λάρι Προμπστ.

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να γίνουν ανάλογες κινήσεις και από τις Γερμανία,Γαλλία, οι οποίες επίσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ η επιλογή της ΔΟΕ θα αποφασίσει για την ανάθεση το 2017 σε συνεδρίασή της στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.