noodles volos banner

Προγράμματα αθλητισμού για την τρίτη ηλικία από ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Προγράμματα αθλητισμού και διασκέδασης για την τρίτη ηλικία αρχίζει ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Λάβαμε και δημοσιεύουμε το σχετικό δελτίο Τύπου:

Στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν σημαντικό ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, σε πολλούς τομείς κυρίως αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους. Αυτού του είδους η συμβολή των ηλικιωμένων στη σύγχρονη κοινωνία μπορεί να εξασφαλισθεί μόνον εάν οι ηλικιωμένοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής.
Βέβαια, ένα άτομο που καταφέρνει να ζει ανεξάρτητα και να διατηρεί την λειτουργικότητα του , σημαίνει ότι είναι πιο κοινωνικό, άρα δεν νιώθει την μοναξιά και την απομόνωση, εφόσον έχει τη δυνατότητα να κάνει διάφορες δραστηριότητες που τον ευχαριστούν, απολαμβάνοντας την παρέα και άλλων ατόμων.
Έχοντας ως αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας που είναι η 1η Οκτωβρίου και η οποία θεσπίστηκε για να αποτίνει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. εντάσσει στον προγραμματισμό της, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, δυο καινούργια προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε άτομα τρίτης ηλικίας.
Το πρώτο "Άσκηση και Τρίτη Ηλικία", με ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, από έμπειρη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, που στόχο έχει την μυϊκή ενδυνάμωση και διατήρηση της μυοσκελετικής λειτουργικότητας. 
Το δεύτερο "Παραδοσιακοί Χοροί και Τρίτη Ηλικία" το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τμήμα ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου στοχεύει μέσα από την κοινωνικοποίηση και διασκέδαση, στη βελτίωση γενικότερα της φυσικής κατάστασης.
Σε γενικές γραμμές στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι να διατηρηθεί η φυσική ανεξαρτησία και η λειτουργικότητα των ατόμων, ενισχύοντας παράλληλα τη ψυχοσύνθεση τους, μέσα από την άσκηση και την κίνηση. Πληροφορίες για τους χώρους και ώρες που θα πραγματοποιούνται οι παραπάνω δράσεις στο τηλ. 2421071770 και 6937487583.