noodles volos banner

Σε ακόμη 20 αγώνες έτρεξε ο ΣΔΥ Βόλου

Σε δελτίο Τύπου του ΣΔΥΒ τονίζονται τα εξής:

"Οι αγώνες δρόμου δε σταματούν ποτέ και δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνδυάσουν διασκέδαση και ψυχαγωγία, με την εκγύμναση και την πρόοδο της φυσικής τους κατάστασης. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, εμπλουτίζοντας το δυναμικό του διαρκώς με νέα μέλη, ανελλιπώς δίνει το παρών σε όσο το δυνατό περισσότερες διοργανώσεις μπορεί Έτσι και τις βδομάδες που προηγήθηκαν μέλη του μετείχαν σε ακριβώς 20 αγώνες που έγιναν σε Ζαγόρι, Ξηρολίβαδο, Όλυμπο, Ρόδο (σε 2 αγώνες), Κύργια Δράμας, Καρπενήσι, Αγιόκαμπο, Άνω Μηλιά, Χάνια Πηλίου, Τζουμέρκα, Κρυόβρυση Ελασόνας, Στείρι Βοιωτίας, Μενδενίτσα, ν. Χάλκη, ν.Ίο, Κρίκελο, Ρεντίνα, Εμπόριο Κοζάνης, Αγρό Κύπρου.

Πιο αναλυτικά:

Επτά συμμετοχές είχε ο ΣΔΥ Βόλου στον αγώνα που έγινε την Κυριακή 17 Ιουλίου στον 6ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Ξηρολιβάδου Βέροιας 14,5 χιλιομέτρων, κοντά στο Σέλι. Αγωνίστηκαν οι Ρούσης Δημήτρης, Πατσαρούχας Ηλίας, Κοτρώνης Κώστας, Τρύφωνος Σπύρος, Μελαχροινάκης Γιάννης, Κράβαρης Σάκης, Τασιώνη Βάσω.

Στο Ζαγόρι Ιωαννίνων έγινε το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουλίου το 6ο The North Face Zagori Mountain Running με αγώνες 80, 42, 21 και 10 χιλιομέτρων. Τρεις δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσαν το παρών, με τον Δημήτρη Παπαχρήστο να τερματίζει 21ος μεταξύ 296 αθλητών στον Μαραθώνιο (42χλμ) το Σάββατο, και τον Γιάννη Μπατζάκα 117ος.

Την Κυριακή στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων όπου αγωνίστηκαν 507 δρομείς, ο Στέργιος Κουσκουρίδας τερμάτισε 55ος., ενώ στο Καρπενήσι, στο Energy Duathlon Karpenissi 2016, είχε αγωνιστεί ο ίδιος στον παράλληλο αγώνα των 10 χιλιομέτρων τρεξίματος και κατέλαβε τη 15η θέση. Σε δύο ακόμη αγώνες έδωσαν το παρών την ίδια ημέρα αθλητές του ΣΔΥ Βόλου. Στην Άνω Μηλιά Πιερίας στον αγώνα βουνού 6oς Δρόμος Μουσών 16.300 μέτρων ο Θανάσης Οικονόμου τερμάτισε 18ος, ενώ στον 3ο Αγώνα με θέα το Αιγαίο 9 χιλιομέτρων στον Αγιόκαμπο Λάρισας συμμετείχε ο Μπάμπης Μπάρδας.

Σε τρεις αγώνες έτρεξε ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Λίνος Βίγκλας την Κυριακή 7, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 21 Αυγούστου. Αρχικά αγωνίστηκε στον 2ο Αγώνα Δρόμου Όσιος Λουκάς στο Στείρι Βοιωτίας απόστασης 10,5 χιλιομέτρων, στη συνέχεια στον 10ο Αγώνα Δρόμου Διάσχιση του Καλλίδρομου στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας, 13.700 μέτρων. Επίσης, στις 21 Αυγούστου έτρεξε στον 1ο Αγώνα Ηρώων των Αιθέρων (12 χιλιόμετρα) στη διαδρομή Ρεντίνα – Πλατεία της Λουτροπηγής Νομού Καρδίτσας.

Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Αυγούστου έγινε στα Χάνια Πηλίου ο 3ος Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Δρόμου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μετείχε με δεκάδες αθλητές του. Μάλιστα η Τόνια Τσιρογιάννη ήταν η νικήτρια στις γυναίκες στον αγώνα των 16 χιλιομέτρων, ενώ 2ος στους άνδρες ήταν ο Ζήσης Τσουρέλης και τρίτος ο Γιώργος Καλαντζής. Στον παράλληλο αγώνα των 3,5 χιλιομέτρων τρίτη τερμάτισε η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου.

Στην 8η Αθαμάνιο Διαδρομή – Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα, με αφετηρία το Αθαμάνιο και τερματισμό στο Τετράκωμο Τζουμέρκων Άρτας 12.200 μέτρων, έτρεξαν το Σάββατο 13 Αυγούστου ο Λεωνίδας Παπαχρήστος και η Ευαγγελία Παπαχρήστου, η οποία μάλιστα ήταν πρώτη στη κατηγορία της.

Και στο νησί Ίος είχε συμμετοχή ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου την Κυριακή 2 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, στον 1ο Ομήρειο Δρόμο 14 χιλιομέτρων έτρεξε ο Γιώργος Ζαμπέτογλου, που κατέλαβε την 11η θέση.

Η Βάσω Τασιώνη έτρεξε την Κυριακή 14 Αυγούστου στον 1ο Ορεινό Αγώνα Κρυόβρυσης Ολύμπου, με εκκίνηση στην Ελασσόνα, απόστασης 20 χιλιομέτρων. Η ίδια στις 21 Αυγούστου έτρεξε στο Εμπόριο Κοζάνης, στον 9ο Ορειβατικό Μουρίκιο Δρόμο 25.600 μέτρων, και αναδείχθηκε 2η στη κατηγορία της.

Στον ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα βουνού Faethon Olympus Marathon απόστασης 44 χιλιομέτρων που κινείται στη μεγαλύτερη διάρκειά του σε υψόμετρο πάνω των 2.000 μέτρων, αγωνίστηκε την Κυριακή 10 Ιουλίου ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος κατέλαβε τη 1η θέση στη κατηγορία του, και 17η στη γενική κατάταξη. Στον 5ο Ευρυτάνειο Δρόμο, αγώνα 19,5 χιλιομέτρων που το μεγαλύτερο μέρος του γίνεται σε δάσος στο Κρίκελο Ευρυτανίας, έτρεξε ο ίδιος το απόγευμα του Σαββάτου 6 Αυγούστου. Κατέλαβε τη 1η θέση στη κατηγορία του, και 7η στη γενική κατάταξη.

Νέα διάκριση για τον Αμβρόσιο Δημητριάδη. Την Κυριακή 10 Ιουλίου ο τερμάτισε 3ος στη γενική κατάταξη και πρώτος στη κατηγορία του στον 3ο Ορεινό Αγώνα Κυργίων Δράμας, απόστασης 16 χιλιομέτρων.

Η αθλήτρια από την Κύπρο μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, Ελένη Πρατσή, αγωνίστηκε την Κυριακή 21 Αυγούστου το πρωί στον Αγώνα Δρόμου 5.500 μέτρων εις μνήμην Νεάρχου Κληρίδη στον Αγρό Κύπρου και κατέλαβε τη 2η θέση στη κατάταξη των γυναικών.

Σημαντική διάκριση για τον Αλέξη Παπαλεξίου, που κατέλαβε το Σάββατο 9 Ιουλίου το απόγευμα στη Ρόδο τη 3η θέση στο 1st Baia Aquathlon. Ο αγώνας ήταν απόστασης 2χλμ τρέξιμο, 500μ κολύμβηση και 2χλμ τρέξιμο, σε συνεχόμενο βέβαια ρυθμό. Νικητής σε έναν ακόμη αγώνα τερμάτισε ο Αλέξης Παπαλεξίου τη Κυριακή 24 Ιουλίου το απόγευμα. Με χρόνο 14΄20 που είναι ρεκόρ διαδρομής στα 40 χρόνια που γίνεται ο αγώνας, κέρδισε τον Λαϊκό Ανώμαλο Δρόμο Σορωνή-Άγιος Σουλάς Ρόδου 3.800 μέτρων. Η διαδρομή είναι ανηφορική. Συμμετοχή σε αγώνα κολύμβησης είχε ο ίδιος αθλητής, καθώς ολοκλήρωσε το πρωί της Κυριακής 7 Αυγούστου τον κολυμβητικό διάπλου νήσου Χάλκης .

Οι προσεχείς δράσεις

Σε πολλούς αγώνες προγραμματίζει ο ΣΔΥ Βόλου και το προσεχές διάστημα. Μάλιστα θα υπάρξει μαζική συμμετοχή στους αγώνες των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης:

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα πραγματοποιήσει εκδρομή το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα για συμμετοχή στον επετειακό 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων. Το Σάββατο το απόγευμα θα γίνει ο αγώνας 5 χιλιομέτρων, και τη Κυριακή το πρωί θα γίνουν οι αγώνες 30 και 10 χιλιομέτρων, όπως και 30 χλμ δυναμικό βάδισμα. Κρατήσεις-δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. Όσοι ενδιαφέρονται για ξενοδοχείο για τα Ιωάννινα θα πρέπει να το δηλώσουν εντός της εβδομάδας καθώς λόγω της ζήτησης από όλη την Ελλάδα, υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα δωμάτια. Πληροφορίες Κώστας Κυριαζής τηλέφωνο 2421071770 και Σπύρος Τρύφωνος τηλέφωνο 2421023523.

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον παράλληλο Νυχτερινό Αγώνα 5 χιλιομέτρων που θα γίνουν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται πολύ νωρίς, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή ακριβώς ένα μήνα πριν τον αγώνα. Κρατήσεις-δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160.

Οι προσεχείς αγώνες στην πόλη μας

Δύο σημαντικοί αγώνες θα γίνουν στη περιοχή μας τον Οκτώβριο. Στις αρχές του Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ στον Βόλο, στη 4η χρονιά διεξαγωγής του. Στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου, με διοργανωτές τον ΕΟΣ Βόλου και τον ΣΔΥ Βόλου. Οι αναλυτικές πληροφορίες για τους αγώνες αυτούς θα δημοσιευθούν σύντομα.

Τέλος, ορίστηκε η ημερομηνία για τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ανακοινώνει ότι ο 3ος Ημιμαραθώνιος θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου 2017. Παράλληλα θα διεξαχθεί ο 24ος Δρόμος Υγείας 5 χιλιομέτρων, Ομαδικός Αγώνας 3 χιλιομέτρων, και παιδικός αγώνας 500 μέτρων.

Last modified onTuesday, 23 August 2016 21:53