noodles volos banner

Πέμπτος Σπαρταθλητής στην ιστορία του ΣΔΥΒ ο Κ. Λαζαρίδης

Μεγάλες στιγμές το απόγευμα του Σαββάτου για τον Κώστα Λαζαρίδη στη Σπάρτη. Ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έγινε ο 5ος Σπαρταθλητής στην ιστορία του ΣΔΥΒ που τερμάτισε το Σπάρταθλο.

Ύστερα από 35 ώρες, 19 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα συγκλονιστικής προσπάθειας ο Κώστας Λαζαρίδης τερμάτισε τη διαδρομή των 246 χιλιομέτρων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης μέχρι το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

265 είναι οι Σπαρταθλητές του 2017 (224 άνδρες, 41 γυναίκες), ενώ τον αγώνα ξεκίνησαν 369. Τη διαδρομή τερμάτισαν οι 38 (οι δύο γυναίκες) από τους 59 Έλληνες που ξεκίνησαν.

Οι αθλητές του ΣΔΥΒ που έχουν τερματίσει το Σπάρταθλο στα 35 χρόνια ιστορίας του είναι οι Βασίλης Χαλκιάς (1989, 1995), Κώστας Ρέππος (1997, 1998), Θάνος Γουλομήτρος (2015), Νίκος Σιδηρόπουλος (2016), και από φέτος ο Κώστας Λαζαρίδης.

Ο ΣΔΥ Βόλου κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ στο Σπάρταθλο, καθώς οι δύο από τους 4 Έλληνες που έχουν ανέβει στο βάθρο στα 35 χρόνια του αγώνα είναι μέλη του: Ο Κώστας Ρέππος ήταν νικητής το 1997 και το 1998, ενώ ο Βασίλης Χαλκιάς είχε τερματίσει 2ος το 1995. Όσο για τους άλλους Έλληνες που έχουν ανέβει στο βάθρο του αγώνα, είναι ο Γιάννης Κούρος που κατέχει με διαφορά όλα τα παγκόσμια ρεκόρ τις υπεραποστάσεις, και ο Νίκος Σιδερίδης, που το Σάββατο μετά από εκπληκτική εμφάνιση κατέλαβε τη 3η θέση στη γενική κατάταξη.

Τα εύσημα ανήκουν και στον Νίκο Σιδηρόπουλο, ο οποίος έτρεξε επίσης στο Σπάρταθλο και ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ήταν 2ος μεταξύ των Ελλήνων. Στομαχικές διαταραχές τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τον αγώνα στο 189ο χιλιόμετρο, 57 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Όλοι τον συνεχάρησαν για την προσπάθεια που κατέβαλε. Ο Νίκος Σιδηρόπουλος είναι ήδη Σπαρταθλητής, με τον περσινό τερματισμό που είχε πετύχει. Συνοδός του Νίκου Σιδηρόπουλου ήταν ο αθλητής του ΣΔΥΒ Γιάννης Μπατζάκας.

Σημειώνεται ότι δύο ακόμη αθλητές που έχουν σχέση με τον Βόλο τερμάτισαν τον αγώνα. Ο Στέργιος Αναστασιάδης, συχνά κάτοικος της πόλης μας, όπως και τώρα, και φίλος του ΣΔΥΒ, πέτυχε τον 9ο τερματισμό του στο Σπάρταθλο. Τον πρώτο του τερματισμό στην πρώτη συμμετοχή του πέτυχε ο Μανώλης Καραδημητρίου, αδελφός του Στάθη Καραδημητρίου μέλους του ΣΔΥΒ, ο οποίος ήταν και συνοδός του στη διαδρομή.