noodles volos banner

Έχασε την πρόκριση η δίκωπος άνευ του Χρηστομάνου

Δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση μέσω των ρεπεσάζ η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου των ανδρών, με τον Βολιώτη Κωνσταντίνο Χρηστομάνο, να παίρνει τελικά  το εισιτήριο για τον μικρό ημιτελικό του αγωνίσματος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας του Άμστερνταμ.

Δεύτερη και… φαρμακερή ήταν η σημερινή συμμετοχή των Κώστα Χρηστομάνου και Απόστολου Λαμπρίδη στην πρώτη επαναληπτική κούρσα του αγωνίσματός τους, καθώς στο τέλος ξέμειναν από δυνάμεις, τερματίζοντας στην 5η θέση που τους φέρνει εκτός των μεγάλων ημιτελικών της Πέμπτης. Οι δύο κωπηλάτες, του ΝΟΒΑ και του ΝΟ Ιωαννίνων αντίστοιχα, ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα της σειράς τους, κοντράροντας στα ίσια το ουγγρικό πλήρωμα των Άντριαν Γιούχαζ και Μπέλα Σιμόν Τζούνιορ στα πρώτα 500μ., με χρόνο 1:41.75 που τους βρήκε στην 3η θέση, ελάχιστα πίσω από τους δεύτερους Κροάτες Άντε Γιάνγιτς και Βιέκοσλαβ Κολομπάριτς, και γερά μέσα στη διεκδίκηση των δύο πρώτων προνομιούχων θέσεων. Στο πέρασμα των 1.000μ., το πλήρωμά μας διατήρησε την 3η θέση με χρόνο 3:32.61, θέση που διατήρησε και στα 3/4 της κούρσας, με πέρασμα 5:25.48 στα 1.500μ. Δυστυχώς όμως, οι αθλητές μας δεν άντεξαν στην πίεση των τελευταίων μέτρων και λογικά απογοητευμένοι από την εξέλιξη, τερμάτισαν στην 5η θέση με χρόνο 7:26.15. Πρώτοι αναδείχθηκαν οι Χιλιανοί Όσκαρ Βάσκεζ Οτσόα και Φελίπε Λεάλ Ατέρο με χρόνο 7:10.42, με δεύτερους τους Κροάτες Άντε Γιάνγιτς και Βιέκοσλαβ Κολομπάριτς με 7:11.61 που προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Τρίτοι ήταν οι Αζέροι Ιγκόρ Λούτσιτς και Λούκα Ντόρντεβιτς με επίδοση 7:16.41, τέταρτοι οι Ούγγροι Άντριαν Γιούχαζ και Μπέλα Σιμόν Τζούνιορ με 7:22.21 και έκτοι οι Αιγύπτιοι Μοχάμεντ Μαρζούκ και Ακρμ Αμπνταλσάφι, σε 7:55.49.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των Χρηστομάνου-Λαμπρίδη θα είναι ο μικρός ημιτελικός της Πέμπτης (28/8), με την πρώτη σειρά να ξεκινά στις 10:58 και τη δεύτερη στις 11:05 ώρα Ελλάδας.