noodles volos banner

Προωθεί την κωπηλασία στα σχολεία ο Βολιώτης Ολυμπιονίκης Β. Πολύμερος

Το Ολυμπιακό μουσείο, για πρώτη φορά φέτος - μετά από δέκα χρόνια επιτυχούς υλοποίησης μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων, σε περισσότερους από 25.000 μαθητές ετησίως - βγαίνει εκτός των ''τειχών'' του και... πάει σχολείο παρέα με τους δυο Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας, τον Βολιώτη Βασίλη Πολύμερο και Χρύσα Μπισκιτζή!

Το Μουσείο, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έρχεται ακόμα πιο κοντά στα σχολεία, προσθέτοντας έτσι, στα δεκαέξι στο σύνολο μουσειοπαιδαγωγικά του προγράμματα - που εκπονούνται εντός του μουσείου καθόλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς - το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο: ‘'ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΕΙ.... ΣΧΟΛΕΙΟ!..'' το οποίο διεξάγεται εντός των σχολείων και είναι αφιερωμένο στην ειδική θεματική «Σύγχρονοι Ολυμπιακοί & Παραολυμπιακοί Αγώνες».

Η αφετηρία φέτος δόθηκε με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που ορίσθηκε ως ημέρα εορτασμού για όλα τα σχολεία της χώρας μας και με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή και των Ολυμπιονικών μας.

Την εναρκτήρια αυλαία άνοιξαν δύο Έλληνες Ολυμπιονίκες, Βασίλης Πολύμερος και Χρύσα Μπισκιτζή, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά σε μικρούς και μεγάλους θαυμαστές τους, για ένα.... ''Ολυμπιακό Πρωινό''.Αναφέρθηκαν στις υπέροχες αθλητικές στιγμές και αναμνήσεις, αλλά και στις δυσκολίες που βιώνει ένας αθλητής υψηλού επιπέδου, το άγχος και το στρες που τον διακατέχει πριν τον αγώνα, αλλά και την υπέροχη εμπειρία της συμμετοχής και της νίκης. Κατόπιν απάντησαν σε ερωτήματα και προβληματισμούς των παιδιών, τα οποία μπήκαν για τα καλά σε ρόλο δημοσιογράφου, ενώ λίγο αργότερα έγινε παρουσίαση και επίδειξη του αθλήματος, σε επαγγελματικά εργομετρικά μηχανήματα κωπηλασίας που ευγενικά προσέφερε ο ΟΦΘ, με προπονητές τους ίδιους!

Στο τέλος της εκπαιδευτικής δράσης, οι Ολυμπιονίκες μας, απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους μικρούς φίλους, επιβραβεύοντας έτσι την έννοια της συμμετοχής. Στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος, η εκπαιδευτική μας ομάδα συγκεντρώνει τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό και επισκέπτεται απομακρυσμένα σχολεία, αντιμετωπίζοντας έτσι δυναμικά, την δυσκολία της απόστασης, αλλά και της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

Το καινοτόμο, δίωρης διάρκειας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιάζεται και υλοποιείται προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και στη δυναμική του εκάστοτε σχολείου ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν, χάρη στην ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.