noodles volos banner

Τέσσερις αθλητές από τη Μαγνησία στο ανοιχτό πρωτάθλημα Kempo στο Βέλγιο

Στο Βέλγιο θα μεταβεί στις 6 Μαΐου το ελληνικό S.G.T Kempo στο πλαίσιο συμμετοχής του σε ένα από τα πιο σκληρά και δυναμικά πρωταθλήματα πλήρους επαφής της Ευρώπης, το ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βελγίου.

Το εν λόγω πρωτάθλημα θα λάβει χώρα στις 6 Μαΐου και σε αυτό θα συμμετέχουν πλήθος ευρωπαϊκών αποστολών, από διάφορες τεχνοτροπίες (Κempo, Kyokushin,J iu Jitsu, Kickboxing, Kung Fu κ.α), μεταξύ αυτών και η Ελληνική.

Η Ελληνική αποστολή του Kempo θα αποτελείται από τον Έλληνα ανώτατο εκπαιδευτή και παγκόσμιο πρωταθλητή του Kempo Karate, Θανάση Λαγό, τους 2 έφηβους αθλητές Αλεξάνογλου Α., Κάλλη Γ. και τους 2 παίδες Ζαρώνη Ι. και Παπαδόπουλο Π., όλοι τους νέοι και πρωτοεμφανιζόμενοι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι 4 Έλληνες θα αγωνισθούν στην τεχνοτροπία του Κnock Down αλλά και του Kick Boxing, σύμφωνα με τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας UWKF. Οι κανονισμοί στην πλήρη επαφή (Knock Down) επιτρέπουν χτυπήματα σε όλο το σώμα με γροθιές, αγκώνες, ανοιχτές παλάμες, γόνατα, λακτίσματα, ρίψεις και πάλη υποταγής στο έδαφος για 30 δευτερόλεπτα.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν άνευ προστατευτικού εξοπλισμού. Oι κανονισμοί του Κick Boxing (Light Contact) στους παίδες επιτρέπουν γροθιές σε όλο το σώμα, στο κεφάλι, λακτίσματα στον κορμό και στο κεφάλι.

Οι αγώνες των παίδων στο Kick Boxing προϋποθέτουν γάντια πυγμαχίας 12oz, προστατευτικό κεφαλής (κάσκα), μασελάκι για προστασία των δοντιών και επικαλαμίδες. Οι 4 Έλληνες θα εκπροσωπήσουν την Μαγνησία και το ελληνικό S.G.T Kempo στο ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχοντας υψηλό δείκτη προσδοκιών, καθώς ο Λαγός είναι ο κάτοχος των 4 ευρωπαϊκών τίτλων των προηγούμενων ετών στο εν λόγω πρωτάθλημα και η βολιώτικη ακαδημία συμπληρώνει τον 6ο χρόνο συνεχόμενης συμμετοχής της. Αξίζει να σημειωθεί πως και στα 6 χρόνια συμμετοχής της βολιώτικης ακαδημίας του S.G.T Kempo, στο ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βελγίου δεν υπήρξε χρονιά που οι μαχητές δεν είχαν κάποια διάκριση.

O Έλληνας εκπαιδευτής φέτος δε θα αγωνιστεί καθώς την τελευταία μέρα του πρωταθλήματος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, μετά από επίσημη  πρόσκληση από την παγκόσμια ομοσπονδία του Kempo karate (UWKF). O Λαγός θα λάβει μέρος στο  εξεταστικό σχολείο  για το 4ο επίπεδο της μαύρης ζώνης στο Kempo.

Tο σχολείο θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα του Βελγίου υπό την εποπτεία του ιδρυτή της παγκόσμιας ομοσπονδίας Grand Master Daniel Hayen 10Dan και πέντε ακόμα εξεταστών. Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 3 ώρες συνεχόμενες και ο Έλληνας εκπαιδευτής θα εξεταστεί διεξοδικώς σε 50 σενάρια αυτοάμυνας μάχης σώμα με σώμα (άοπλα), 50 σενάρια αφοπλισμού και οπλοχρησίας με κοντό ραβδί (kali/escrima) και μαχαίρι, όπως επίσης σε 20 σενάρια αφοπλισμού με Tonfa (αστυνομικό γκλόπ τύπου Τ) και σε δέκα φόρμες τεχνικών με υποτιθέμενους αντιπάλους (kata/tao).

Το εν λόγω σχολείο θεωρείται ως ένα από  τα πιο δύσκολα στο χώρο της επαγγελματικής αυτοάμυνας λόγω του πολύπλευρου των γνώσεων και εμπειρίας που πρέπει να έχει ένας ανώτατος εκπαιδευτής στην διαχείριση επικίνδυνων καταστάσεων σε πραγματικές συνθήκες μάχης στο δρόμο.

Το ελληνικό S.G.T Kempo θα είναι ξανά παρόν σε μια κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό, καθώς διοργανώνεται εδώ και μία δεκαετία και αποτελεί μια από τις σκληρότερες διοργανώσεις στην πλήρη επαφή (Knock Down/Full Contact) στην βόρεια Ευρώπη. Το Δ.Σ του συλλόγου εύχεται καλή επιτυχία στους Έλληνες μαχητές στη νέα και πολύ δύσκολη δοκιμασία που έχουν μπροστά τους.