noodles volos banner

Βολιώτες καρατέκα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Kyokushinkai

  • Published in Karate

Την πόλη και την χώρα μας θα εκπροσωπήσουν αγωνιστικά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate ανδρών – γυναικών και παίδων - κορασίδων σε Knock-Down αγώνες πλήρους επαφής, η Εκπαιδευτής και Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kyokushinkai Karate (EKF & KWF), Στεφάνου Κυριακή του Συλλόγου Kyokushinkai Karate Βόλου, με τους αθλητές Στεφάνου Μάριο στην κατηγορία Ανδρών -80κιλών και Μένα Τζίμη, στην κατηγορία Εφήβων -60κιλών.

Το εν λόγω πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου του 2014 στην Πόλη Σαμόκοβ της Βουλγαρίας με την συμμετοχή 360 αθλητών και  22 κρατών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση του Kyokushinkai karate. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από δύο αθλητές και έναν Coach. Οι δύο αθλητές τόσο ο Μάριος Στεφάνου όσο και ο αθλητής μας Μένα Τζίμης που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε αυτό το δυναμικό Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια  για την διεκδίκηση ενός μεταλλίου αγωνιζόμενοι με επαγγελματίες αθλητές του συστήματος.

Μετά τον θάνατο του Sosai Masutatsu Oyamas πέραν της μητρικής Οργάνωσης το σύστημα έχει διασπαστεί σε πολλά γκρουπ, όπως αυτό έχει συμβεί άλλωστε και σε άλλα συστήματα Καράτε. Αυτή την στιγμή πέραν της μητρικής οργάνωσης μεγάλες και σοβαρές διοργανώσεις αγώνων με μεγάλη συμμετοχή αθλητών διοργανώνουν άλλα δυο γκρουπ. Σε αυτού του είδους τα Πρωταθλήματα εκτός της μεγάλης συμμετοχής των αθλητών το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ υψηλό και είναι πολύ δύσκολο να φτάσει κάποιος αθλητής στα μετάλλια, διότι πέραν του καλού επιπέδου έχει να αντιμετωπίσει και πολλούς αθλητές. Αγώνες Kyokushinkai που διοργανώνουν κάποια άλλα γκρουπ, η οποία εμβέλειά τους και δύναμή τους σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ μικρή  και τις περισσότερες φορές χαμηλού επιπέδου έχουν ως αποτέλεσμα να μοιράζουν μεταξύ τους τα μετάλλια και αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά κάποιοι και στην χώρα μας. Η Ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει οδικώς την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εύχονται καλό ταξίδι στην Ελληνική Αποστολή, ευχόμενοι κάθε δυνατή επιτυχία τόσο για την πόλη όσο και για την χώρα μας.