noodles volos banner

Γιόρτασε τα 100 μετάλλια ο Ανδρέας Κεχαγιάς

Ένα μεγάλο και σπάνιο επίτευγμα γιόρτασε την περασμένη Παρασκευή στην οικία του με συγγενείς, φίλους, προπονητές και συναθλητές του ο διεθνής αθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς, την κατάκτηση των 100 μεταλλίων στις πολεμικές τέχνες Ταεκβοντό και Κικ Μπόξινγκ. Τα δύο τελευταία μετάλλια που του ''έλειπαν'' τα κατέκτησε  στην παραλία Αρετσού της Καλαμαριάς στις 18/6 στο πανελλήνιο κικ μπόξινγκ άμμου (ΕΟΤΚ), παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του  έως 80 κιλά και το χάλκινο στην open κατηγορία. Στο σύνολο των μεταλλίων του συμπεριλαμβάνονται κατακτήσεις από Διασυλλογικούς αγώνες, Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Κύπελλα Ελλάδος, διεθνή τουρνουά, ενώ με την εθνική Ελλάδος  κατάφερε να κατακτήσει μετάλλια σε Βαλκανικά, Πανευρωπαϊκά και  Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η αθλητική ιστορία του Κεχαγιά  ξεκινά το 1989 και μέχρι το 1993 αριθμούσε μόλις 3 διασυλλογικά. Από κει και πέρα έχοντας υπομονή και κάνοντας προπόνηση με μεγάλους αθλητές, οι προσπάθειές του άρχισαν καρποφορούν, έχοντας ραγδαία άνοδο στην απόδοσή του και συνάμα διακρίσεις.                                                                                                                                                                                                                             

-Στις επιτυχίες στο Ταεκβοντό  τον βοήθησαν οι προπονητές Ιωάννης Σταματίου του Α.Σ. Ν. Ιωνίας Βόλου και Αποστόλης Φιλίππου του Α.Σ. Χιλιαδού Βόλου. Γνωστοί συναθλητές του Κεχαγιά υπήρξαν ο Βαλκανιονίκης  Δημήτρης Τόρης (συναθλητές στην εθνική) και οι Κώστας Ποζαπαλίδης, Ιωάννης Πυργέλης, που είναι σήμερα προπονητές στον Α.Σ. ''Νικόμαχος'' Βόλου,  Α.Σ.''Ακαδημία'' Βόλου και Α.Σ. ''Αιχμή'' Βόλου αντίστοιχα.

Επίσης συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια (προπόνηση εξελίξεως) με τους Ολυμπιονίκες Μιχάλη Μουρούτσο και Αλέξανδρο Νικολαΐδη και ορισμένες φορές υπό την καθοδήγηση του πρωταθλητή και πρώην  προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, του Λαρισαίου Αποστόλη  Ιακωβάκη.

-Στις επιτυχίες στο Κικ μπόξινγκ τον βοήθησαν οι προπονητές Νίκος Πελνίδης  (Α.Σ.''Μαχών'' Θεσ/κης) και Κώστας Μανιάρης (Α.Σ. "Δύναμη'' Τριανδρίας και Α.Σ.''Μ. Αλέξανδρος'' Βόλου). Στα επιλεγμένα σεμινάρια (προπόνηση εξελίξεως) που συμμετείχε ήταν υπό την καθοδήγηση του Ελληνα θρύλου στο κικ μπόξινγκ, του παγκόσμιου πρωταθλητή από την Καβάλα, Πάρη Βασιλικού, και του Ολλανδού χωρίς συστάσεις  Ερνέστο Χουστ, ενώ για την ενδυνάμωση των μυών του προπονούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο γυμναστήριο  του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Βody-building Βασίλη Ζαχείλα.

Επίσης ένα μικρό πέρασμα έκανε και από τη σχολή πυγμαχίας Α.Σ.'' Νέοι Αργοναύτες'' Βόλου με  προπονητή τον Μάριο Ρηγάκη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα 100 μετάλλια που έχει κατακτήσει έως τώρα ο Κεχαγιάς τα 90 είναι στην κατηγορία ανδρών και έχουν το μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας από διοργανώσεις παίδων, εφήβων και νέων.                                                                                                                                                       

Η φετινή χορηγία του Κεχαγιά είναι από τη βολιώτικη εταιρία φύλαξης T.S.P.G. Security του κ. Ανδρέα Βαϊσμένου.