noodles volos banner

Σημαντικές επιτυχίες για τους μικρούς σκακιστές της ΣΕΒ

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι μικροί σκακιστές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου σε τουρνουά που διεξήχθη στην Πτολεμαΐδα. Οι αγώνες έγιναν την Κυριακή 19-10-2014 και συμμετείχαν συνολικά 134 σκακιστές και σκακίστριες από 17 συλλόγους στα δύο γκρουπ (43 στο Α’ γκρουπ άνω των 13 ετών και 81 στο Β’ γκρουπ κάτω των 12 ετών). Από τη Σ.Ε. Βόλου συμμετείχαν οι Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα, Ραφτόπουλος Εμμανουήλ, Αγραφιώτης Μάριος και Αγραφιώτης Ίωνας.

Συγκεκριμένα στο 1ο τουρνουά γρήγορου σκακιού «Ελευθέρια» Πτολεμαΐδας 2014, που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας «Σκακιστάκος» σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.) στα πλαίσια της σειράς Grand-Prix 2014-2015, η 8χρονη Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα για ακόμη μια φορά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην κατηγορία Κ08 κατακτώντας την 1η θέση με 4 νίκες σε 7 αγώνες στο Β’ γκρουπ ηλικίας κάτω των 12 ετών. Στο ίδιο γκρουπ ο 10χρονος Ραφτόπουλος Εμμανουήλ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία Α10 και κατετάγη 7ος σε σύνολο 81 σκακιστών σημειώνοντας 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Στους αγώνες επίσης στο Β’ γκρουπ συμμετείχαν ο 11χρονος Αγραφιώτης Μάριος και ο 7χρονος Αγραφιώτης Ίωνας, οι οποίοι, αν και έπαιρναν μέρος για δεύτερη μόλις φορά σε αγώνες τέτοιου επιπέδου, αγωνίστηκαν εξαιρετικά και κατάφεραν να σημειώσουν από τρεις νίκες ο καθένας. Η Σ.Ε. Βόλου με 9,5 βαθμούς πήρε την 1η θέση στους συλλόγους που συμμετείχαν εκτός Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.