noodles volos banner

2ο νεανικό τουρνουά πουλ, με εθνική αξιολόγηση

Έληξε το Σάββατο 7/11 και η τελική φάση του 2ου Νεανικού τουρνουά πουλ με αξιολόγηση της Ε.Σ.Ο., που διοργάνωσε η Σ.Ε. Βόλου. Στην τελική φάση του τουρνουά αναμετρήθηκαν για την τρίτη θέση η 12χρονη Οικονομίδου Μαρυφίλλη, με τον επίσης 12χρονο Δαλίδη Αθανάσιο και για την πρώτη και δεύτερη θέση ο 10χρονος Σπύρος Καλλίας με τον 13χρονο Μάριο Αγραφιώτη. Οι αγώνες ήταν διπλοί, με χρόνο σκέψης 25΄ + 10΄΄ για κάθε κίνηση.

Για την τρίτη θέση η Μαρ. Οικονομίδη επικράτησε του αντιπάλου της και στις δυο παρ-τίδες. Στην αναμέτρηση για την πρωτιά του τουρνουά ο Μαρ. Αγραφιώτης ξεκίνησε με νίκη στα λευκά αλλά ισοφαρίσθηκε όταν ο Σπ. Καλλίας είχε εκείνος τα λευκά. Έτσι η αναμέτρηση πήγε σε άλλες δυο παρτίδες ράπιντ με χρόνο 15΄+ 2΄΄ για κάθε κίνηση όπου επικράτησε και στις δυο ο Σπ. Καλλίας και αναδείχθηκε πρώτος νικητής του τουρνουά ενώ ο ηττημένος αναδείχθηκε δεύτερος.  

Τα παρευρισκόμενα μέλη του Δ.Σ. και οι γονείς, ξέσπασαν σε ένα θερμό χειροκρότημα και για τα δυο νεαρά παιδιά που έπαιξαν τέσσερις συνολικά παρτίδες με πίεση χρόνου αλλά ποιοτικά. Χειροκρότημα απέσπασαν και οι αντίπαλοι για την τρίτη θέση αλλά και όσα παιδιά συμμετείχαν στο τουρνουά.

Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές των πιστοποιητικών συμμετοχής αλλά και οι βραβεύσεις με μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές ενώ οι δυο πρώτοι έλαβαν επιπλέον και από ένα σκακιστικό βιβλίο του Κασπαροβ, ως δώρο. Τις απονομές έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. της Σ.Ε. Βόλου, δηλαδή ο πρόεδρος Γ. Καβούρης, ο γραμματέας Ι. Σκοτεινιώτης, ο ταμίας Στ. Λαγάρας, ο έφορος υλικού Ι. Πατρίκος και ο έφορος αγώνων Χρ. Γίτσης.

Στο 2ο νεανικό τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 12 νεαροί σκακιστές και 3 νεαρές σκακίστριες της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου σε δυο ομίλους και οι οποίοι ασκούνται θεωρητικά και πρακτικά στο σκάκι με τη φροντίδα έμπειρων σκακιστών του συλλόγου.