noodles volos banner

Οι σκακιστές του Βόλου στο σχολικό πρωτάθλημα

Ολοκληρώθηκαν τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής οι αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-Μαθητριών, στο οποίο συμμετείχαν 674 μαθητές και μαθήτριες στα ατομικά πρωταθλήματα και 63 σχολεία στα ομαδικά από όλη την Ελλάδα, με σημαντικές επιτυχίες για τους μαθητές του Βόλου που συμμετείχαν σ’ αυτό.

Το Σάββατο, στο ομαδικό πρωτάθλημα δημοτικών σχολείων, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου με τους Ψιλοβίκο Αντώνη, Ραφτόπουλο Εμμανουήλ, Αγραφιώτη Στυλιανό-Ιωάννη, Θώδη Ήλια-Γλυκερία και Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα, στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος κατάφερε να πάρει την 11η θέση, μία από τις καλύτερες θέσεις που έχει πάρει ποτέ σχολείο της Θεσσαλίας σε πανελλήνιο επίπεδο στο σκάκι, σε σύνολο 40 σχολείων, συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς με μία μόλις ήττα σε 6 αγώνες και παλεύοντας μέχρι τον τελευταίο γύρο για μια θέση στην πρώτη εξάδα.
Τη μεγαλύτερη επιτυχία στο ατομικό πρωτάθλημα σημείωσε ο μικρός Τσαρσιταλίδης Χρήστος (12ο Βόλου) στη Β’ Δημοτικού, ο οποίος πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις ισοβάθμησε με 7 βαθμούς με το 2ο της βαθμολογίας, αλλά τελικά κατετάγη 4ος σε σύνολο 58 μαθητών-τριών, στη γενική κατάταξη μετά την άρση κριτηρίων στις ισοβαθμίες, μια θέση που ανάγεται στις κορυφαίες που έχουν πάρει ποτέ μαθητές του Βόλου σε πανελλήνια μαθητικά πρωταθλήματα σκάκι.
Μεγάλη επιτυχία και για τον Τσαρσιταλίδη Κωνσταντίνο (12ο Βόλου), που κατετάγη 6ος σε σύνολο 92 μαθητών-τριών, στη δυσκολότερη και πολυπληθέστερη κατηγορία των αγώνων, αυτή της ΣΤ’ Δημοτικού, ο οποίος απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ίσως ο καλύτερος Θεσσαλός σκακιστής αυτή τη στιγμή στις προεφηβικές ηλικίες. Στην ίδια κατηγορία σταθερός σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο Ραφτόπουλος Εμμανουήλ (13ο Βόλου) που κατετάγη 35ος, όπως και η Οικονομίδη Μαρία-Γαρυφαλλιά (20ο Βόλου), που κατετάγη 20ή στα κορίτσια.
Επιτυχία και για την Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα (13ο Βόλου), η οποία παίζοντας πολύ ώριμα και με μόλις 2 ήττες σε 9 αγώνες κατετάγη 6η σε σύνολο 23 μαθητριών στα κορίτσια της Δ’ Δημοτικού. Στην ίδια κατηγορία πολύ καλή παρουσία στην πρώτη της εμφάνιση σε τελική φάση είχε η Βαγγέλα Εβίνα (8ο Βόλου) που κατετάγη 16η.
Πολύ καλή θέση κατέλαβαν επίσης οι Φωτιάδης Λάζαρος (Μουσικό Βόλου), ο οποίος στη δύσκολη κατηγορία της Α’ Γυμνασίου κατετάγη 12ος σε σύνολο 47 μαθητών-τριών, αποδεικνύοντας τη συνεχή ανοδική του πορεία στο σκακιστικό χώρο και Χατζίρη Αικατερίνη (Μουσικό Βόλου), η οποία παίζοντας δυνατά κατετάγη 7η στα κορίτσια. Να σημειωθεί ότι στην ίδια κατηγορία αξίζουν συγχαρητήρια στον Αγραφιώτη Μάριο (9ο Βόλου), που παρόλο που την προηγούμενη ημέρα των αγώνων έσπασε το χέρι του, έσφιξε τα δόντια και αγωνιζόμενος με νάρθηκα κατέλαβε την 30ή θέση.
Στην Α’ Δημοτικού πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη του συμμετοχή σε τελική φάση πανελληνίου πωταθλήματος πραγματοποίησε ο μικρός Βαγγέλας Φάνης (8ο Βόλου), ο οποίος κατετάγη 25ος σε σύνολο 60 μαθητών.
Στην Γ’ Δημοτικού ο Αγραφιώτης Στυλιανός-Ιωάννης (13ο Βόλου) αν και ξεκίνησε το τουρνουά πολύ αγχωμένα, με ένα ντεμαράζ νικών από τον 5ο γύρο και μετά κατάφερε να συγκεντρώσει 4,5 βαθμούς και να τερματίσει τελικά στην 36η θέση σε σύνολο 67 μαθητών-τριών, αποδεικνύοντας ότι έχει ταλέντο. 
Στα Λύκεια ο Οικονομίδης Σάββας (3ο Βόλου) στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε μια ακόμη συμμετοχή του σε τελική φάση και κατετάγη στην 33η θέση σε σύνολο 54 μαθητών.
Στην Ε’ Δημοτικού πολύ καλές εμφανίσεις, σε σχέση με την μικρή εμπειρία τους, πραγματοποίησαν οι Ψιλοβίκος Αντώνης (13ο Βόλου), Φωτιάδης Νικόλαος (10ο Βόλου) και Θώδη Ήλια-Γλυκερία (13ο Βόλου) αποδεικνύοντας ότι το μέλλον τους ανήκει.

Last modified onThursday, 28 April 2016 09:45