noodles volos banner

Πρωταθλήτρια Θεσσαλίας για το 2017 η ΣΕ Βόλου

Στον τρίτο και τελευταίο γύρο του Περιφερειακού ομαδικού πρωταθλήματος Θεσσαλίας 2017, η Σ.Ε. Βόλου αγωνίσθηκε στη Λάρισα με το Σ.Ο. Φαλάνης και επικράτησε άνετα με σκορ 1,5 – 8,5. Η ομάδα του Βόλου ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας για το 2017, αήττητη με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, γεγονός που την οδηγεί στην τελική φάση του 45ου Πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος της Ε.Σ.Ο. για το 2017. Σ'αυτό θα συμμετάσχουν 34 ομάδες και θα διεξαχθεί από 3 έως και 8 Ιουλίου, με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Για τους αγώνες του Π.Ο.Α., στον 1ο γύρο νίκησε τη ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων εκτός έδρας με 5,5 – 4,5 και εντός έδρας τον Φοίνικα με 7,5 – 2.

Η Σ.Ε. Βόλου πέτυχε κάτι ανάλογο και το 2015, ενώ το 2016 δε συμμετείχε. Η ομάδα στην τελευταία αναμέτρηση αγωνίσθηκε με δυο νέες αλλαγές στη σύνθεση της, που έκανε ο υπεύθυνος της ομάδας Ι. Πατρίκος και έδωσε την ευκαιρία και σε άλλους σκακιστές της ομάδας να αγωνισθούν και να δοκιμαστούν σε συνθήκες επισήμων αγώνων και να αποκομίσουν εμπειρίες.

Τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα:

Σ.Ο. ΦΑΛΑΝΗΣ – Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 1,5 – 8,5

1. Γκουντουράς – Τζαμτζής Κ. 0-1

2. Δριστέλλας Νικ. – Χατζηπολίτης Γ. 0-1

3. Γκουρνέλης – Κορώνας Β. 0-1

4. Καραμούστος – Καρανικόλας Θ. 0-1

5. Μαντζαφλάρα – Καβούρα Παρ. 1-0

6. Μητράλη Θ. – Χατζίρη Αικ. 0-1

7. Πετρούλια – Βαγγέλα Εβ. 0-1

8. Δριστέλλας Ν. – Παπαιωάννου Π. 0,5 – 0,5

9. Μητραλής Χρ. – Τζαμτζής Σαβ. 0-1

10. Μητραλής Ε. – Βαγγέλας Θ. 0-1

Για τις ανάγκες των αγώνων της ομάδας αγωνίσθηκαν συνολικά 15 σκακιστές που πέτυχαν 20 νίκες και 3 ισοπαλίες και υπέστησαν 7 ήττες. Η διοίκηση της Σ.Ε. Βόλου συνεχίζει αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά τη σκακιστική καλλιέργεια σε νεαρούς σκακιστές για την περιοχή του Βόλου, ενώ έχει ενισχυθεί και από τους έμπειρους σκακιστές της στις ομαδικές υποχρεώσεις της σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Έτσι μετά από πολλά χρόνια η  νεανική ομάδα της Σ.Ε. Βόλου έλαβε μέρος ως πρωταθλήτρια Θεσσαλίας στο 9ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ε.Σ.Ο. τον περασμένο Δεκέμβριο, η δε ομάδα του κυπέλλου έφθασε την προηγούμενη χρονιά έως τους 16 του 43ου κυπέλλου Ελλάδας. Επίσης θα αγωνισθεί και στον τελικό του κυπέλλου ΕΣΣΚΕ για τη φετινή χρονιά.

ΕΑΡΙΝΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ

Η Σ.Ε. Βόλου διοργανώνει μαθητικό τουρνουά γρήγορου σκακιού (ράπιντ) για την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 σε αντικατάσταση του αναβληθέντος τουρνουά του Ιανουαρίου. Δικαίωμα συμμετοχής στο ανοικτό ατομικό τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (Ράπιντ) έχουν, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, με ή χωρίς αθλητικό δελτίο σκακιστή.  Δηλώσεις συμμετοχής στο μειλ του συλλόγου: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 4 Μαρτίου 2017, όπου θα αναφέρονται: το ονοματεπώνυμο, η σχολική τάξη και το όνομα του σχολείου που ανήκει καθώς και το αν ο / η συμμετέχων / ουσα έχει δελτίο αθλητή της ΕΣΟ. Λανθασμένα στοιχεία της δήλωσης ειδικά όσων έχουν δελτίο αθλητή θα οδηγήσει σε ακύρωση της συμμετοχής και της πιθανής βράβευσης.

Ολόκληρη την προκήρυξη μπορεί να τη διαβάσει κάποιος στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.sevolou.gr