noodles volos banner

Ορεινός αγώνας δρόμου στα Χάνια Πηλίου

Το απόγευμα του Σαββάτου 9-8-2014 πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 67 αθλητών ορεινός αγώνας δρόμου στα Χάνια Πηλίου. Οι αθλητές ξεκίνησαν από το καταφύγιο του Φυσιολατρικού Ομίλου  Βόλου ο «Παν», έτρεξαν μέσα από δασωμένο μονοπάτι με οξιές ως την Αλικόπετρα και στη συνέχεια μέσω του πάνω μονοπατιού Αλικόπετρας- Χανίων επέστρεψαν στο καταφύγιο, αφού πέρασαν από το  ερειπωμένο Σανατόριο Καραμάνη.
Μια που ο αγώνας πέρασε από το Σανατόριο Καραμάνη οι  διοργανωτές (δηλαδή ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου ο «Παν») αποφάσισαν  να ονομάσουν το δρόμο Καραμάνειο, αφιερώνοντάς τον στον γιατρό από τη Δράκεια που τον περασμένο αιώνα έδωσε τιτάνια μάχη ενάντια στη μάστιγα της εποχής, τη φυματίωση.
Τα αποτελέσματα του αγώνα ήταν:
5000 μ.
1ος : Πανόπουλος Ζαφείρης
2ος : Παπαγεωργίου Χρήστος
3ος: Ταζάρτες Ιάσονας
1η γυναίκα: Χείλη Δ.
10.000 μ.
1ος : Σκούταρης Νίκος
2ος : Τσιαντός Κων/νος
3ος : Τσουράπας Κων/νος
1η γυναίκα: Κοντογιάννη Αποστολία
Μικρότερος σε ηλικία αθλητής: Βασιλείου Στέλιος
Μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής: Άκερμαν Μιχάλης
Μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής που συμμετείχε και στους 2 αγώνες:
Προκοπίου Σωκράτης
Στους παραπάνω νικητές προσφέρθηκαν κύπελλα που αθλοθέτησε ο Παν. Επίσης δόθηκαν και μετάλλια στους αθλητές που πρώτευσαν κατά
ηλικιακή κατηγορία. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν από το Φυσιολατρικό Όμιλο Βόλου ο  «Παν» σάντουιτς, αναψυκτικά και μπύρες στους αθλητές και στους  συνοδούς τους ενώ αργά το βράδυ έγινε αφήγηση παραμυθιού και νυκτερινή  ξενάγηση στο Σανατόριο με φακούς.
Η όλη διοργάνωση στηρίχθηκε στις φιλότιμες προσπάθειες ενός  μεγάλου αριθμού εθελοντών-μελών του Πανός, οι οποίοι υποστήριξαν τον αγώνα ποικιλοτρόπως. Το Διοικητικό  Συμβούλιο του Πανός θα ήθελε ο αγώνας αυτός να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και να αγκαλιαστεί όχι μόνο από τους δρομείς-αθλητές αλλά και  από τους Βολιώτες που επιθυμούν να σπάσουν τα δεσμά της πόλης και να  απολαύσουν τη δροσιά του βουνού.

Last modified onFriday, 22 August 2014 15:12