noodles volos banner

Μεγάλη συμμετοχή στο Ρήγειο δρόμο

Παρ' όλο που η μέρα ήταν βροχερή, δεκάδες αθλητέςμικροί και μεγάλοι- κατέκλυσαν το χώρο του Δημαρχείου, από νωρίς το πρωί, της Κυριακής. Διεξήχθησαν δύο διαδρομές, 1 για τους μικρούς αθλητές (1.600 μέτρα) και 1 για τους μεγάλους αθλητές (5. 500μέτρα). Σε μία πανέμορφη διαδρομή, με εκκίνηση από τους θολωτούς τάφους της Χλόης, περνώντας από το Ναό του Θαυλίου Διός, από την Αρχαία αγορά, το Αρχαίο τείχος στο λόφο «Καστράκι», την Υπέρεια Κρήνη (Κεφαλόβρυσο), περνώντας μέσα από την Ακρόπολη Φερών και φυσικά μπροστά από το «Σπίτι του Ρήγα» και λίγο πριν τον τερματισμό μπροστά από τον ανδριάντα του Ρήγα.

Αυτή η ιστορική διαδρομή επιλέχθηκε από τους διοργανωτές για να θυμίσει ότι η αρχαία πόλη των Φερών, στη θέση του σημερινού Βελεστίνου, υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες πόλεις της αρχαίας Θεσσαλίας με μακραίωνη ιστορία που ξεκινά γύρω στο 3000π.χ. και τελειώνει τον 2ο αι. μ.Χ. Στη θέση της αρχαίας πόλης ιδρύεται το 13οαι. το Βελεστίνο, πατρίδα του Ρήγα Βελεστινλή.

Συνδιοργανωτές του Ρήγειου Δρόμου, εκτός από το Δ. Ρήγα Φεραίου ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΙΓ Εφορεία Πρ. & Κλασικών Αρχαιοτήτων, ο Γ.Σ. Βελεστίνου, ο ΣΔΥ Βόλου. Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Στ. Νασίκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γεώργιος Κίτσιος, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ρήγα Φεραίου Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου Ιωάννης Σκρίμπας, ο Πρόεδρος της Δ. Κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιος Παπατόλιας, ο Αντιπρόεδρος της Δ. Κοινότητας Βελεστίνου Χρήστος Κολοκοτρώνης, ο Σύμβουλος της Δ. Κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιος Χατζής, ο Πάτερ Γεώργιος Αλεξίου, ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Βελεστίνου Ελευθέριος Πασσιάς, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Περιβολιωτών Ελισσάβετ Σκρίμπα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Βελεστίνου Αθανάσιος Νέμτσας, ο πρώην γραμματέας εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Μαγνησίας Στέργιος Ντόβας. Οι ανωτέρω έκαναν και τις απονομές, ανά κατηγορία, στους αθλητές.

Τέλος οι διοργανωτές ευχαριστούν το Σύλλογο Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας και το Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Μαγνησίας, για τη συμμετοχή τους στην απονομή των μεταλλίων, με τη συνοδεία 4 κοριτσιών με τις παραδοσιακές φορεσιές, που ομόρφυναν όλη την εκδήλωση, καθώς επίσης το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου κ. Λαγό, που καθόλη τη διαδρομή του αγώνα εξασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή του.

Τα αποτελέσματα των αγώνων είναι τα εξής:

rigeios