noodles volos banner

Συνεχείς αγώνες για τους αθλητές του ΣΔΥΒ

Οι αθλητικές δραστηριότητες ποτέ δεν σταματάνε για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, και έτσι όλο το καλοκαίρι όπως και τον Σεπτέμβριο τα μέλη του μετείχαν σε πλήθος αγώνων, ενώ ήδη ετοιμάζονται για τις διοργανώσεις που ακολουθούν.

 


Στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου έγινε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου, όπου η αθλήτρια του ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας Δήμητρα Καραμανώλη αναδείχτηκε 1η Βαλκανιονίκης στην κατηγορία της στη σφαίρα κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ! Επίσης κατέκτησε τη 2η θέση στο ακόντιο παίρνοντας το αργυρό μετάλλιο, ενώ κατέλαβε την 6η στον δίσκο.
Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου διεξήχθη το 33ο Σπάρταθλον, ο σπουδαιότερος αγώνας υπεραπόστασης στον κόσμο απόστασης 246 χιλιομέτρων με εκκίνηση από την Ακρόπολη και τερματισμό στη Σπάρτη. Ο Θανάσης Γουλομήτρος τερμάτισε επιτυχώς τον αγώνα σε 34 ώρες και 51 λεπτά. Όλοι οι συμμετέχοντες από τις 50 χώρες γνώρισαν την αποθέωση στις περιοχές από όπου περνούσε η διαδρομή. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου απευθύνει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια στον Θάνο Γουλομήτρο, όπως επίσης στον φίλο Αργύρη Παπαθανασσόπουλο που μέχρι πριν λίγα χρόνια έμενε και έτρεχε στον Βόλο, και ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 34:05:01.
Την 39η θέση κατέλαβαν οι αθλητές του συλλόγου Κώστας Τσουράπας, Νίκος Σιδηρόπουλος, Κώστας Ραμματάς στο Lost Trail, τον αγώνα 56 χιλιομέτρων που έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου στον Όλυμπο, με χρόνο 11 ώρες και 49 λεπτά. Στον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου 42 χιλιομέτρων που έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου, έτρεξε ο Σάκης Κράβαρης. Στον 4ο Faethon Olympus Marathon έτρεξε στις 12 Ιουλίου ο Νίκος Σιδηρόπουλος.
Στις 26 Ιουλίου στον Τhe North Face Zagori Mountain Running 2015 που έγινε στο Ζαγόρι, έτρεξαν στα 80 χιλιόμετρα TeRa ο Κώστας Τσουράπας και στα 42 χιλιόμετρα ο Σάκης Κράβαρης. Εξάλλου ο αθλητής Αλέξης Παπαλεξίου μετείχε σε δύο διαφορετικούς αγώνες, καθώς στις 13 Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσε σε 2 ώρες και 46 λεπτά στη Ρόδο τον αγώνα τριάθλου 6ο Afantou Triathlon Challenge 2015 (1.500 μέτρα κολύμπι, 40 χλμ ποδήλατο και 10 χλμ τρέξιμο) όπου πήρε τη 5η θέση, ενώ την Κυριακή που πέρασε, συμμετείχε στον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 6.000 μέτρων "Φιλοκτήτης" στη Μελιβοία Αγιάς.
Πολύ όμορφο διήμερο πέρασε το Σαββατοκύριακο η ομάδα του ΣΔΥ Βόλου στον 9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων. Μάλιστα βραβεύθηκε από τους διοργανωτές για την πολυπληθή συμμετοχή του, όπως επίσης ο αθλητής του Γιώργος Καλαντζής που κατέλαβε τη 2η θέση στην κατηγορία του και η αθλήτρια Σταυρούλα Μορφογιάννη 3η στην κατηγορία της. Οι συμμετοχές των αθλητών του ΣΔΥ Βόλου ήταν οι παρακάτω: 30 χιλιόμετρα: Γιώργος Καλαντζής, Κώστας Παλάντζας, Ζήσης Τσουρέλης, Δημήτρης Γάκης, Σπύρος Τρύφωνος, Γιάννης Μελαχροινάκης, Σταυρούλα Μορφογιάννη, Δημήτρης Οικονόμου, Ισίδωρος Κουκλουμπάκος, Κώστας Κοτρώνης, Βάσω Τασιώνη, Άσπα Μανταλιανου. 10 χιλιόμετρα: Αντώνης Δροσινός, Αποστόλης Βογιατζής, Αλεξία Τζήμου. 5 χιλιόμετρα: Κώστας Παλάντζας, Νίκος Τρύφωνος, Σπύρος Τρύφωνος, Εμανουέλα Μανούσου. Την ίδια ημέρα ο ΣΔΥ Βόλου είχε ταυτόχρονα πολυπληθή αποστολή και στον 3ο Ημιμαραθώνιο Φαρσάλων. Στον αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων έτρεξαν οι Αχιλλέας Γιαννούλας, Γιάννης Γκαβαρδίνας, Αργύρης Βουρλογιάννης, Μάνος Τζώρτζης, Χρήστος Αθηναίος, Γιώργος Αντωνίου, Χάρης Ακρίβος, Σάκης Κράβαρης, Δημοσθένης Μακρής, Θανάσης Αλεξίου, Ευαγγελία Παπαχρήστου, Γιώργος Γκαβαρδίνας, Λίνος Βίγκλας. Στον αγώνα των 1000 μέτρων έτρεξε ο Γιάννος Ακρίβος. Από αυτούς, την 1η θέση στην κατηγορία τους κατέλαβαν οι Γιάννης Γκαβαρδίνας, Αργύρης Βουρλογιάννης, και τη 2η οι Αχιλλέας Γιαννούλας, Χρήστος Αθηναίος, Ευαγγελία Παπαχρήστου.
Η 13η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας πέρασε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου και από τον Βόλο. Το “παρών” έδωσε και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου με πολλούς αθλητές του, κάτι που έκαναν όλα τα σωματεία της περιοχής μας.

Η προσεχής αγωνιστική δράση

Αυτό το Σάββατο πολλοί αθλητές του ΣΔΥ Βόλου θα τρέξουν στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης: Ημιμαραθώνιος: Σταυρούλα Μορφογιάννη, Άσπα Μανταλιανου, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, Σκορδα Κωνσταντία, Σπύρος Τρύφωνος, Νίκος Σιδηρόπουλος, Σάκης Κράβαρης, Ισίδωρος Κουκλουμπάκος, Κώστας Παλάντζας, Τραντάφυλλος Νικολάου, Στάθης Νικολάου. 5 χιλιόμετρα: Αλέξης Παπαλεξίου, Αποστόλης Χατζηγιαννίδης.
Την Κυριακή 11/10 το πρωί γίνεται στη παραλία του Βόλου ο αγώνας για τη Φλόγα απόστασης 2 χιλιομέτρων. Καλούνται όλοι οι πολίτες να μετέχουν στον αγώνα για να ενισχύσουν τον φιλανθρωπικό σκοπό της διοργάνωσης.
Και τις επόμενες εβδομάδες ο ΣΔΥ Βόλου θα λάβει μέρος: στις 18 Σεπτεμβρίου στον Ρήγειο Δρόμο στο Βελεστίνο, στις 25 Σεπτεμβρίου στον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου, την 1η Νοεμβρίου στο Βόλος Βίκος Relays 2015, τον αγώνα σκυταλοδρομίας ομάδων 4Χ2000 μέτρα και 2Χ4000 μέτρα που θα γίνει στη παραλία της πόλης μας.
Στις 8 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το αθλητικό γεγονός της χρονιάς, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας με αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου το διήμερο στην Έκθεση και βέβαια στον αγώνα. Οι θέσεις συμμετοχής όπως και οι θέσεις για το λεωφορείο, έχουν εξαντληθεί.