noodles volos banner

Σχεδόν 500 κολυμβητές στους 20ούς Ιωνικούς Αγώνες του ΟΕΑΝΑΒ

Οι Ιωνικοί Αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών 9-10-11-12 ετών διοργανώνονται από τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. κάθε χρόνο από το 1996 και αποτελούν πόλο έλξης για τους μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της Ελλάδας. Φέτος, στα εικοστά γενέθλια, η διοργάνωση θα φιλοξενήσει 26 σωματεία και 478 μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες από την Θράκη, τα Ιωάννινα, την Αθήνα, την Χαλκίδα, την Λαμία, το Καρπενήσι και όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 προηγούμενες διοργανώσεις έχουν συμμετάσχει 125 σωματεία με περισσότερους από 9500 μικρούς αθλητές, μεταξύ των οποίων και μετέπειτα πρωταθλητές Ελλάδος και αθλητές με διεθνείς διακρίσεις. Ανάμεσά στους φετινούς συμμετέχοντες είναι οι σύλλογοι Λαρισαϊκός-Τιτάνες, Ν.Ο. Λάρισας και Ν.Ο.Β.-Α. που μαζί με τον Ο.Ε.Α-Ν.Α.Β. δεν έχουν λείψει ποτέ από την διοργάνωση, ενώ για πρώτη φορά θα λάβει μέρος ο Ν.Ε. Ροδόπης, με 19 παιδιά από την Κομοτηνή, συμπληρώνοντας την πολύ μεγάλη αποστολή από την Αν. Μακεδονία και Θράκη οι: Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης με 39 αθλητές, Ο.Θ.Α. Καβάλας με 21 αθλητές και Ν.Ο. Καβάλας με 11 αθλητές.
Από τα Ιωάννινα οι Άλμπατρος και Ολυμπιάδα με 21 αθλητές, από την Αθήνα η Άρτεμις 78 και ο Παναθηναϊκός με 15 αθλητές, από το Καρπενήσι ο Εύρυτος με 7 αθλητές, από την Χαλκίδα και Λαμία οι Ν.Ο. Χαλκίδας και Πρωτέας Λαμίας με 15 αθλητές, από την Καρδίτσα οι Α.Κ.Α. Καρδίτσας, Κ.Ο. Καρδίτσας, Α.Σ.Κ. και Νηρέας με 50 αθλητές, από τα Τρίκαλα οι Α.Κ.Ο., Α.Σ.Ε. και Α.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ με 10 αθλητές, από την Λάρισα οι Ν.Ο. Λάρισας και Λαρισαϊκός-Τιτάνες με 97 αθλητές και από τον Βόλο οι Ν.Ο.Β.-Α., Ο.Υ.Κ., Νίκη, Υδάτινος Κόσμος και Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. με 195 αθλητές και αθλήτριες.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στο Κολυμβητήριο πισίνα 50 μ. «Ιάσων Ζηργάνος» του Ε.Α.Κ Βόλου, το Σάββατο στις 9.30 πμ με τα αγωνίσματα 200μ ελεύθερο, 50μ ύπτιο, 100μ πρόσθιο, 100μ πεταλούδα και 4Χ50μ ελεύθερο. Το Σάββατο 28/5 στις 16:45 θα γίνει η επίσημη έναρξη των αγώνων και η παρέλαση των ομάδων και στην συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα 50μ ελεύθερο, 50μ πεταλούδα, 200μ πρόσθιο, 100μ ύπτιο, 400μ ελεύθερο και την σκυταλοδρομία 4Χ50μ μικτή ομαδική για τις ηλικίες 9-10 ετών. Η τελευταία αγωνιστική ενότητα την Κυριακή πρωί ξεκινά στις 9.30 με τα αγωνίσματα 100 ελεύθερο, 50μ πρόσθιο, 200μ ύπτιο, 200μ μικτή ατομική, 800μ ελεύθερο και σκυταλοδρομία 4Χ50 μικτή ομαδική για τις ηλικίες 11-12 ετών.
Στους νικητές θα απονεμηθούν μετάλλια, ενώ στον πολυνίκη σύλλογο (βάσει των χρυσών μεταλλίων στα αγόρια, στα κορίτσια και στο σύνολο) θα απονεμηθούν κύπελλα. Επίσης για πρώτη φορά φέτος θα δοθούν ειδικές τιμητικές διακρίσεις στους αθλητές που θα επιτύχουν ρεκόρ αγώνων, βάσει του πίνακα με τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί από την έναρξη των Ιωνικών Αγώνων. Ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. ευχαριστεί για την υλική και ηθική βοήθειά τους: την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δ. Κολυνδρίνη, τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ κ. Γ.Βλιώρα, τους υπαλλήλους στο Ε.Α.Κ. Βόλου, τον κ. Χαρμπά για τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των αγώνων και τους εθελοντές γονείς και φίλους που υποστηρίζουν την διοργάνωση. Ευχαριστίες στους χορηγούς: Αφοί Τελώνη Ο.Ε., Azzuro cafe, Φούρνος Μιχαηλίδη, Coffee House, Υδροδομή, Σπύρος Ginari εργολάβος, Hotel Κυψέλη, Μεταφορικές Επιχειρήσεις Αφοί Ντελόπουλοι και Κατάστημα εξοπλισμού κολύμβησης Humu-humu.