noodles volos banner

"Η Ελλάδα στάθηκε ψηλά στη διοργάνωση που έγινε στο Βόλο"

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, έως ενθουσιασμένος, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του για την εμφάνιση των αθλητών της Εθνικής μας ομάδας στο 19ο παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στο Βόλο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέκος Ξιάρχος που έκανε μια αποτίμηση της διοργάνωσης. Μίλησε για οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και τόνισε ότι "τα παιδιά μας ξεπέρασαν τους εαυτούς τους".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέκου Ξιάρχου στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:
"Τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο η Ελλάδα στάθηκε ψηλά σε αυτή τη διοργάνωση του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος που έγινε στο Βόλο. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν και κατέκτησαν μετάλλια μας χάρισαν όμορφες στιγμές. Το να ανεβεί κάποιος στο βάθρο μια τέτοιας κορυφαίας διοργάνωσης μέσα στη χώρα του είναι ίσως η καλύτερη στιγμή που μπορεί να ζήσει ως αθλητής. Από κει και πέρα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις προκρίσεις στους τελικούς από αρκετά ακόμα παιδιά. Είναι οι νεότεροι ταλαντούχοι αθλητές της επόμενης γενιάς που θεωρούμε ότι θα χαρίσουν επίσης ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.
Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό. Καταρρίφθηκαν πολλά παγκόσμια ρεκόρ. Σίγουρα σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις πριν ξεκινήσει. Όμως, ήταν όλα άριστα και οργανωτικά. Εμείς, ως ομάδα, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Τα παιδιά μας ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και τις προσδοκίες που είχαμε ως ομοσπονδιακοί προπονητές. Όλα αυτά, αλλά και η ανάπτυξη του αθλήματος σε όλο και περισσότερα σωματεία, από τότε που αυτό μπήκε στους κόλπους της ΚΟΕ θα βοηθήσουν το άθλημα να αναπτυχθεί περισσότερο".