noodles volos banner

Νέος προπονητής κολύμβησης της Νίκης ο Μ. Μανταλούφας

Την τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου στο τμήμα κολύμβησης αναλαμβάνει ο Μάρκος Μανταλούφας, ένας έμπειρος προπονητής, που μέχρι πρότινος ήταν στον Ποσειδώνα Ιλισίων.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Άκη Ιωακείμογλου στο aquaplanet.gr, «μετά από έντεκα χρόνια ο Μάρκος Μανταλούφας αποχωρίζεται τον Ποσειδώνα Ιλισίων και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου. Ο πολύπειρος προπονητής πιάνει δουλειά από την επόμενη Δευτέρα.

Μπαίνοντας στον Οκτώβριο, τον μήνα των μεταγραφών, εκτός από μετακινήσεις αθλητών έχουμε και μετακινήσεις προπονητών. Η πιο ηχηρή ως τώρα είναι αυτή του Μάρκου Μανταλούφα, ο οποίος αφήνει τον Ποσειδώνα Ιλισίων, χωρίς ωστόσο να διακόπτει εντελώς δεσμούς με τον συγκεκριμένο σύλλογο και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου. Ο έμπειρος προπονητής αλλάζει ομάδα μετά από έντεκα χρόνια, ωστόσο θα παραμείνει κοντά και στον Ποσειδώνα Ιλισίων και τους μέχρι πρότινος συνεργάτες του έχοντας το πόστο του τεχνικού συμβούλου.

«Αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση της Νίκης Βόλου. Από την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσω εκεί. Είναι μία πρόκληση για μένα και μία ευκαιρία να ανανεωθώ. Είναι μία δυνατή και ιστορική ομάδα με πολλά ταλαντούχα παιδιά, καλές συνθήκες και σε μία όμορφη πόλη», τόνισε αρχικά στο Aquaplanet και αναφερόμενος στους λόγους της αποχώρησής του από τον Ποσειδώνα είπε: «Δυστυχώς τα τελευταία δύο-τρία χρόνια αντιμετώπιζα προβλήματα με τη λειτουργία του Ιλίσιου κολυμβητηρίου. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, μαζί με τους αθλητές κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που πηγάζουν από τη δυσλειτουργία ενός κολυμβητηρίου, οπότε σκέφτηκα ότι σ’ αυτή τη φάση θα ήταν καλό να κάνω μία αλλαγή. Ίσως να είναι μάλιστα παράδοξο, γιατί βγήκε μία νέα διοίκηση που έχει τη θέληση και την ικανότητα να αλλάξει τα πράγματα και πρόκειται να γίνει μία επισκευή στο κολυμβητήριο, που θα λύσει το πρόβλημα».

Οι δεσμοί του Μανταλούφα με τον Ποσειδώνα δεν κόβονται πάντως οριστικά: «Είμαι έντεκα χρόνια σε αυτή την ομάδα και την αγαπάω. Ξέρω ότι αφήνω την ομάδα σε καλά χέρια τόσο από διοικητικής πλευράς όσο και από προπονητικής, καθώς θα συνεχίσουν οι συνεργάτες μου τη δική μου δουλειά και θα παραμείνω σαν τεχνικός σύμβουλος, να βοηθάω στο έργο τους. Θα προσπαθήσω μία φορά την εβδομάδα να είμαι εκεί και πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω».

Αναφερόμενος στη νέα του ομάδα και τις συνθήκες που υπάρχουν είπε: «Έχει ενδιαφέρον το να δουλέψεις στην περιφέρεια. Πολλές πόλεις πέρα από καλά και ταλαντούχα παιδιά έχουν και καλές εγκαταστάσεις, κλειστά κολυμβητήρια, τα παιδιά αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα μετακίνησης. Γιατί όχι λοιπόν; Η ομάδα αναδείχθηκε τρίτη στα age group, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει πλούσιο υλικό στις μικρές κατηγορίες, ενώ υπάρχει και μία διοίκηση που δείχνει ότι θέλει να βοηθήσει».

Κλείνοντας, ο Μάρκος Μανταλούφας μίλησε και για την Άννα Ντουντουνάκη, την αθλήτρια με την οποία πήγε φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, επιτυγχάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα και χάνοντας την πρόκριση στον ημιτελικό για λίγο. «Σε όποια απόφαση πάρει θα είμαι κοντά της. Είναι μία πολύ ταλαντούχα αθλήτρια με μεγάλο μέλλον αλλά και για την ίδια θα ήταν πολύ δύσκολο με τις υπάρχουσες συνθήκες να μπορέσω να τη βοηθήσω αποτελεσματικά», κατέληξε ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το τέλος της συνεργασίας τους, μιας και πρακτικά πλέον δεν είναι δυνατή, αφού η Ντουντουνάκη κινείται μεταξύ Αθήνας και Χανίων.

Προκάτοχος του Μανταλούφα στο βολιώτικο σύλλογο ήταν ο Στάθης Μέμος, που πήρε απόσπαση στη Σκιάθο κι εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να συνεχίσει στη Νίκη.