noodles volos banner

Στην προεθνική παγκορασίδων η Μυρτώ Προφαντή του ΓΣ Βόλου

Κλήση για προπονήσεις στην προεθνική παγκορασίδων δέχθηκε η αθλήτριά του Γ.Σ. Βόλου, Μυρτώ Προφαντή. Γεννημένη τον Οκτώβριο του 2003, βρίσκεται μεταξύ των κλήσεων του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Φλώρου και του συνεργάτη του Βασίλη Χριστόπουλου για τις προπονήσεις της εθνικής παγκορασίδων που θα διεξαχθούν το διάστημα 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2016. Η πρόταση της αθλήτριας έγινε μετά από συστηματική παρακουλούθηση από τον περιφεριακό ομοσπονδιακό προπονητή στην ΕΣΠΕΚΕΛ, Θωμά Γκότση. Η Μυρτώ ξεκίνησε το βόλλεϋ στην Ε' Δημοτικού με προπονήτρια την Άννα Κονιδάρη και τη φετινή σεζόν προωθήθηκε στις παγκορασίδες κάτω από την καθοδήγηση του Παναγιώτη Ξανθόπουλου. Είναι το μοναδικό κορίτσι από το νομό Μαγνησίας σε αυτή την επιλογή αθλητριών.
Το Μουζάκι Καρδίτσας θα είναι το μέρος στο οποίο θα πραγματοποιηθούν τα διακλιμακιακά τουρνουά 2016, όπου θα λάβουν μέρος τα αγόρια και κορίτσια που έχουν επιλεγεί από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, σε συνεργασία με τους περιφερειακούς ομοσπονδιακούς προπονητές, καθώς και οι προετοιμασίες των εθνικών ομάδων Παμπαίδων-Παγκορασίδων, που θα λάβουν μέρος στα αντίστοιχα Βαλκανικά Πρωταθλήματα. Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, ενώ οι προπονήσεις θα γίνονται στο σύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου.
Μετά την λήξη του Διακλιμακιακού Κοριτσιών, θα ακολουθήσει στις ίδιες εγκαταστάσεις και το διάστημα 1-12 Ιουλίου 2016, η προετοιμασία της Εθνικής Παγκορασίδων, η οποία θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από 13 εως 17 Ιουλίου, στην πόλη Κάζανλακ της Βουλγαρίας.