noodles volos banner

Διαιτητής με …κουστούμι και κινητό υποχρέωσε σε ήττα τους παμπαίδες της Αργούς

Φριχτά παράπονα από τον διαιτητή της συνάντησης της ομάδας παμπαίδων με την αντίστοιχη της Άμιλλας Τρικάλων, που όπως θεωρούν, μετέτρεψε το ματς σε παρωδία και οδήγησε την ομάδα τους σε ήττα, έχουν οι άνθρωποι του Α.Σ. Αργώ, που εξέδωσαν το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Σε ένα παιχνίδι το οποίο θα έπρεπε να είναι χαρά και διασκέδαση για τις ομάδες των παμπαίδων της ΑΜΙΛΛΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και του ΑΣ ΑΡΓΩ, ο διαιτητής των Τρικάλων κατάφερε κυριολεκτικά να το τινάξει στον αέρα.

Πρόκειται για έναν επικίνδυνο διαιτητή, που είναι ικανός να προκαλέσει σύρραξη από εκεί που δεν το περιμένει κανείς και απορούμε, πραγματικά απορούμε, πώς ορίζεται από τον Σύνδεσμο να σφυρίζει αγώνες και μάλιστα μικρών παιδιών.

Ο ΑΣ ΑΡΓΩ βρέθηκε την Κυριακή στα Τρίκαλα για να παίξει με την ομάδα της ΑΜΙΛΛΑΣ το τελευταίο παιχνίδι παμπαίδων του ομίλου του, ενώ ήδη είχε προκριθεί και μάλιστα πρώτος, ενώ η ΑΜΙΛΛΑ ήταν εκτός διαδικασίας. Με λίγα λόγια το παιχνίδι ήταν άνευ βαθμολογικής σημασίας.

Ο εν λόγω εμφανίστηκε λοιπόν στο γήπεδο χωρίς στολή διαιτησίας, κουστουμαρισμένος , γιατί είχε τη γιορτή του και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο, αδιαφορώντας για τον αγώνα, μάλιστα δε σε ένα τηλεφώνημα δεν πρόσεξε ότι κατά την έναρξη του σετ ήταν πέντε παίκτες στο τερέν και σφύριξε να γίνει το σέρβις. Δε θα σταθούμε στη σωρεία των διαιτητικών λαθών του που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα , αλλά στην αχαρακτήριστη συμπεριφορά του προς τους γονείς των παιδιών της ομάδας μας που ήταν στην κερκίδα, όταν σε κάποια αμφισβητούμενη φάση ζήτησαν φωνάζοντας (χωρίς να βρίζουν) να δώσει επανάληψη.

Ο συγκεκριμένος γύρισε λοιπόν προς γονέα και του είπε «είσαι μ……..ς», προκαλώντας την οργή του (δικαιολογημένα) και την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο απαιτώντας να τον μηνύσει για εξύβριση.

Σε μητέρα άλλου αθλητού απευθύνθηκε λέγοντάς της «μη μιλάς εσύ μωρή». Όλα αυτά προκάλεσαν σύρραξη στην κερκίδα και διακοπή του αγώνα για 20 λεπτά περίπου.

Το χειρότερο όλων ήταν η κάκιστη εικόνα που δημιουργήθηκε στα παιδιά των δύο ομάδων, που κοιτούσαν αποσβολωμένα τους γονείς να τσακώνονται στην κερκίδα , εξαιτίας ενός ανεκδιήγητου και ΑΝΙΚΑΝΟΥ να διαχειριστεί αγώνα διαιτητή, που έβαλε φωτιά στο παιχνίδι άνευ λόγου και αιτίας, καθώς δεν υπήρχε καμία βαθμολογική σημασία.

Μάλιστα πολλά παιδιά άφησαν το διάβασμα που είχαν για τις σχολικές εξετάσεις, για να παίξουν βόλεϊ και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, αλλά αντ’ αυτού αισθάνθηκαν προβληματισμό και απέχθεια.

Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι λίγη για να συμπεριλάβει τα όσα έγιναν την Κυριακή. ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ;

Εκφράζουμε επίσης το παράπονό μας και προς τους ανθρώπους της ΑΜΙΛΛΑΣ , για την ανοχή που έδειξαν προς τον εν λόγω διαιτητή. Στη θέση τους και για το καλό των αθλητών, θα είχαμε απομακρύνει τον διαιτητή από τον αγωνιστικό χώρο και θα συνεχίζαμε το παιχνίδι με διαιτητή έναν αθλητή, καθόσον υπάρχει δυνατότητα να ορίσει η γηπεδούχος ομάδα κάποιον ως διαιτητή. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί προβλήματα και είναι γνωστός στους πάντες.

Από την άλλη θα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, γιατί κάτω από απίστευτη ψυχολογική πίεση, κατάφεραν να φέρουν σε πέρας αυτό το παιχνίδι και μάλιστα να αποδώσουν και καλό βόλεϊ».