noodles volos banner

Βαλεντίνος Νάσιος: «Χαρούμενος για τη ΝΕΠ, δεν άξιζε ο υποβιβασμός στη Νίκη»

  • Published in Πόλο

Την ώρα που η Νίκη έπαιρνε τον δρόμο του υποβιβασμού για τη Β’ Εθνική πόλο ανδρών, στην άλλη άκρη της πισίνας του κολυμβητήριου του Γέρακα, ένας Βολιώτης υδατοσφαιριστής, πανηγύριζε για την ομάδα του.

Ο Βαλεντίνος Νάσιος κατάφερε ως τερματοφύλακας της ΝΕ Πατρών να παραμείνει στην Α2, ωστόσο η χαρά του μετριάστηκε κάπως, βλέποντας τη Νίκη να χάνει την κατηγορία.

Ο Βολιώτης πολίστας που παίζει στην ομάδα της Πάτρας, μίλησε στο magnesiasports για τα πλέι άουτ της Α2, για την παραμονή της ομάδας του, αλλά και για τη Νίκη Βόλου.

«Η Α2 ήταν φέτος από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι έπεφταν οι τέσσερις από τις 15 που έπαιρναν μέρος. Οι δέκα ομάδες από τις 15, αν εξαιρέσεις τις δυο πρώτες που ανέβηκαν κατηγορία, ήταν στο ίδιο επίπεδο και όλα τα παιχνίδια τα μεταξύ μας ήταν ντέρμπι και κρίθηκαν στο γκολ».

Για τη Νίκη Βόλου και τον υποβιβασμό της: «Η Νίκη φέτος ήταν μία ομάδα που αποτελούνταν από πολλά παιδιά από τον Βόλο. Επίσης φρόντισε να ενισχυθεί και με άλλους πολίστες, έμπειρους από άλλες πόλεις που ήρθαν να τη βοηθήσουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Νίκη είναι μια καινούργια σχετικά ομάδα στον χώρο του πόλο που για πρώτη φορά έπαιξε στην Α2 έπειτα από τρείς συνεχόμενες ανόδους κατηγοριών τα τρία τελευταία χρόνια, πράγμα το οποίο από μόνο του είναι πραγματικά σπουδαίο. Ότι δεν έμεινε στην κατηγορία, δεν σημαίνει ότι δεν το άξιζε. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο αρκετοί παράγοντες και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.  

Ισως ένας λόγος να ήταν το ότι είχε μεν αρκετούς Βολιώτες που ήταν κάθε μέρα στις προπονήσεις, αλλά και αρκετούς που δεν ήταν από την αρχή της σεζόν και σε όλες τις προπονήσεις. Έτσι δεν μπορούσαν τους δέκα μήνες αυτούς να δουλεύουν όλοι μαζί. Ισως ένας λόγος να ήταν αυτός. Ότι δεν είχαν ομοιογένεια.

Επίσης ο πιο σημαντικός λόγος ήταν ότι δεν μπήκε στα πλέι οφ της Α2 στη θέση της Λαμίας. Διαφορετικά δεν θα είχε μπλέξει με τα πλέι άουτ και δεν θα υπήρχε θέμα για να πέσει ή όχι. Κι όλα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική, που η Νίκη δεν θα πήγαινε στα πλέι οφ μόνο με έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων, ο οποίος και έγινε. Αυτό λειτούργησε άσχημα στην ψυχολογία των παικτών της.

Τέλος, σημαντικό πλήγμα πιστεύω ήταν η τιμωρία που είχε ο Πατρινός, Γιάννης Αποσκίτης, ο οποίος στο δεύτερο γύρο της δεύτερης φάσης δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Όποια ομάδα να έπεφτε και από τον Βόλο θα στεναχωριόμουν. Εμείς είχαμε σωθεί πιο νωρίς. Έτσι είναι ο αθλητισμός και οι ομάδες. Κάποιος ανεβαίνει, κάποιος πρέπει να πέσει. Αν πάνε όλα σωστά και καλά η Νίκη θα ανέβει ξανά».

Για τη δική του ομάδα και τον στόχο της παραμονής: «Στόχος στην ομάδα ήταν η παραμονή στην Α2 και είμαστε χαρούμενοι που αυτό επετεύχθη. Στον πρώτο γύρο της πρώτης φάσης είχαμε ένα πολύ νωθρό ξεκίνημα και είχαμε τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα. Στον δεύτερο γύρο της πρώτης φάσης βελτιωθήκαμε αρκετά, αλλά αυτό δεν έφτανε για να μπούμε στα πλέι οφ.

Στα πλέι άουτ παίξαμε πολύ καλύτερα, κάναμε πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε οκτώ αγώνες και αυτό έδειξε πώς ίσως μας άξιζε κάτι καλύτερο». 

Last modified onTuesday, 22 July 2014 16:41