noodles volos banner

Πέρασε στην οκτάδα του Παγκοσμίου η εθνική πόλο ανδρών

  • Published in Πόλο

Στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου βρίσκεται η εθνική μας ομάδα ανδρών υδατοσφαίρισης, μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης αγωνιστικής του β’ ομίλου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου, που διεξάγεται στο Καζάν της Ρωσίας.
Η Ιταλία νίκησε άνετα την Ρωσία με 9-6, στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι του ομίλου μας (θυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θριάμβευσε επί των ΗΠΑ με 11-10) και ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική (εκεί όπου αγωνίζεται με τους διοργανωτές Ρώσους), η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, ακόμα και σε περίπτωση ήττας από τη Ρωσία την Παρασκευή ευνοείται στην τελική ισοβαθμία, τόσο με τους Ιταλούς, τους οποίους είχε νικήσει στην πρεμιέρα, όσο και με τους Αμερικανούς.
Η αντίπαλος της Εθνικής μας στον προημιτελικό της Τρίτης 4 Αυγούστου πιθανότατα θα είναι μία εκ των Μαυροβουνίου- Αυστραλίας.

«Έτοιμοι για τη νέα πρόκληση»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, μετά την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μας δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και στη νέα πρόκληση που είναι το παιχνίδι της οκτάδας, ώστε να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση και να βρεθούμε στην τετράδα. Πρώτα θέλουμε να κερδίσουμε και το παιχνίδι με τη Ρωσία και μετά να προετοιμαστούμε κατάλληλα και για το επόμενο καθοριστικό παιχνίδι του Παγκοσμίου. Ξέραμε ότι μπορούμε να σταθούμε καλά και να νικήσουμε απέναντι σε αυτές τις ομάδες και δικαιωθήκαμε. Δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι δε θα μας βγαίνει... ''η ψυχή'' μέχρι να το καταφέρουμε, διότι όλες οι ομάδες είναι σε πολύ καλό επίπεδο».