noodles volos banner

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου η εθνική Ανδρών!

  • Published in Πόλο

Δέκα χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Μόντρεαλ, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών βρίσκεται ξανά στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Κροατία στέκεται εμπόδιο για τον τελικό την Πέμπτη (6/8, 20.30).

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, επικρατώντας 12-11 των "καρχαριών" (σ.σ. sharks είναι το παρατσούκλι τους) της Αυστραλίας στη διαδικασία των πέναλτι.
Ο αγώνας έληξε ισόπαλος 7-7 στην κανονική διάρκεια χάρη στο χρυσό γκολ του Γιάννη Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω, στα τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τον ...αποκλεισμό. Στη διαδικασία των πέναλτι ο Έλληνας τερματοφύλακας, Κώστας Φλέγκας απέκρουσε το πρώτο πέναλτι των Αυστραλών και στη συνέχεια ευστόχησαν όλοι οι συμπαίκτες του.
Αντίπαλος των διεθνών στον ημιτελικό της Πέμπτης (6/8, 20.30) θα είναι η Κροατία, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου που πορεύεται δίχως τον Ράντκο Ρούντιτς. Σημειολογικά οι Κροάτες ήταν οι αντίπαλοι μας στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου στο Μόντρεαλ πριν από δέκα χρόνια. Με μια πιθανή νίκη οι Έλληνες θα γράψουν "χρυσή" ιστορία και θα έρθουν ολοένα και πιο κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες το Ρίο ντε Τζανέιρο (σ.σ. οι δύο φιναλίστ παίρνουν το εισιτήριο).

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 3-1, 2-3 (κ.α.), 5-4 (πεν.)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Ε.Φάτοβιτς): Στάντον-Φρεντς, Κάμπελ, Φορντ, Κότεριλ, Πάουερ 1, Γκίλχριστ 1, Ρόουτς 3, Γιάνγκερ 3, Σουίφτ 2, Έμερι, Χόουντεν 1, Μάρτιν, Ντένερλι.