noodles volos banner

Ερώτηση Χρ. Μπουκώρου για τον αποκλεισμό των μίνι παίδων της Νίκης

  • Published in Πόλο

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος, σχετικά με τον αποκλεισμό από την τελική φάση της ομάδας πόλο μίνι παίδων της Νίκης Βόλου, τρεις εβδομάδες μετά την, αρχική, πρόκρισή της.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Ερωτηματικά δημιουργεί η απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος να αποκλείσει 22 (!) μέρες μετά το τέλος της ημιτελικής φάσης του Πρωταθλήματος Πόλο Μίνι Παίδων την ομάδα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου .

Συγκεκριμένα, για την πρόκριση στην τελική φάση ισοβαθμούσαν τρεις ομάδες, μεταξύ των οποίων η Νίκη Βόλου. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αφού και οι τρεις ομάδες είχαν από μία νίκη στους μεταξύ τους αγώνες, το κριτήριο που θα αναδείκνυε την ομάδα που προκρίνεται στην τελική φάση του πρωταθλήματος ήταν η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Με βάση τα αποτελέσματα, η ομάδα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου σε αυτή την κατηγορία πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ωστόσο, τρεις εβδομάδες αργότερα και μετά από διαμαρτυρία  μίας ομάδας περί ισοβαθμίας τερμάτων μεταξύ των δύο άλλων ομάδων, εφαρμόστηκε το κριτήριο της απλής ισοβαθμίας και η ομάδα του Βόλου αποκλείστηκε από τη συνέχεια, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη θλίψη και πολλά ερωτηματικά στους νεαρούς αθλητές  της ομάδας.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεται να ερευνήσει την αλλαγή των κριτηρίων που οδήγησαν στην ανατροπή του αρχικού αποτελέσματος μετά από τρεις εβδομάδες και ενώ είχε πραγματοποιηθεί η κλήρωση της τελικής φάσης;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.