noodles volos banner

Με βάση τη μυθολογία η τελετή έναρξης του 12ου Παγκοσμίου πόλο Νέων Γυναικών

  • Published in Πόλο

Όμορφη, λιτή, απέρριτη κι εμπλουτισμένη με στοιχεία από την παράδοση του τόπου, τον πολιτισμό του και τη μυθολογία ήταν η Τελετή Έναρξης του 12ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών που έγινε το βράδυ του Σαββάτου (2/9) στην παραλία του Βόλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέλαση των 16 ομάδων που θα μετάσχουν στη διοργάνωση, με τη συνοδεία μουσικής από τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Μετά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και του ύμνου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA), χαιρετισμούς απηύθυναν ο εν αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο FINA Bureau Delegate Αντρέι Κριούκοφ. Ο Αντρέι Κριούκοφ απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΚΟΕ και στον Αχιλλέα Μπέο.

Ακολούθησε ολιγόλεπτη προβολή βίντεο που παρουσίαζε τις ομορφιές του Βόλου, του Πηλίου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, καθώς και τον μύθο της Αργούς, του τοπικού μύθου, που μαζί με τους Κενταύρους χαρακτηρίζουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Η τελετή συνεχίστηκε με χοροθεατρικό δρώμενο, το οποίο έχει δανειστεί στοιχεία από το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, που περιγράφει το ταξίδι του Ιάσονα και των Αργοναυτών στην Κολχίδα, τη συνάντησή του με τη Μήδεια και τη θριαμβευτική επιστροφή των Αργοναυτών στην αρχαία Ιωλκό - το σημερινό Βόλο. Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκε στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γρηγόρη Γαλάτη, η χορογραφία ήταν των Rhiannon Morgan και Ανδρέα Ράμα, τα κοστούμια της ενδυματολόγου Νικολέττας Καϊση, η μουσική επιμέλεια του Νίκου Μπαρμπάκη και οι φωτογραφίες του Λουκά Ζαχείλα. Στη χορογραφία συμμετείχαν η Rhiannon Morgan, ο Ανδρέα Ράμα και ακόμη 40  επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές Σχολών Χορού της πόλης του Βόλου.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος κήρυξε και επίσημα την έναρξη των αγώνων και η βραδιά έκλεισε με τη ρίψη βεγγαλικών και πυροτεχημάτων, υπό τους ήχους του Ζορμπά.