noodles volos banner

Αμπιντάλ: «Διπλά χαρούμενος»

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Ερίκ Αμπιντάλ, με τον Γάλλο να δηλώνει έτοιμος για δουλειά και χαρούμενος τόσο για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, όσο και για τη συνεργασία με τη UNICEF.

«Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι σ' αυτή τη μεγάλη ομάδα, τον Ολυμπιακό. Ήθελα πολύ να έρθω σε μια ομάδα που τη γνωρίζουν όλοι και είναι συνέχεια στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου. Θέλω να σας καταστήσω όλους κοινωνούς της μεγάλης προσπάθειας που θα κάνω για να προσφέρω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις για να μεγαλώσει κι άλλο αυτή η ομάδα. Θέλω να συμβάλω σε ένα οικοδόμημα, που ήδη έχει γερές βάσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο και ειδικά τον πρόεδρο, που έκανε τα πάντα για να με φέρει και μου έδειξε εμπιστοσύνη. Να ξέρετε ότι δεν είμαι απ' αυτούς τους παίκτες που κάθονται, σ' όποια ομάδα και αν έχω παίξει δίνω τα πάντα και θα δώσω τα πάντα για να συμβάλω. Για τη UNICEF είμαι χαρούμενος που είμαι κι εγώ μέρος της περιπέτειας, η οποία ξεκίνησε από την Μπαρτσελόνα και συνεχίζεται στον Ολυμπιακό. Είμαι διπλά χαρούμενος γι' αυτό και στο επίκεντρό της είναι τα παιδιά, για τα οποία πρέπει να δώσουμε τα πάντα», ήταν τα πρώτα λόγια του.

Στη συνέχεια, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Αναλυτικά:

Για το πού μπορεί να προσφέρει: «Είναι αλήθεια ότι έχω κερδίσει πολλούς τίτλους και τρόπαια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Υπάρχει ένα οικοδόμημα και θέλω να συμβάλω σε αυτό. Ξέρω ότι έχω έρθει σε μια ομάδα που διψάει να κερδίζει και είναι μια νέα ομάδα. Εγώ θέλω να συμβάλω στον δρόμο που έχει ξεκινήσει να διασχίζει.

Είμαι επαγγελματίας, είμαι 34 χρονών, αλλά η νίκη από μόνη της αποτελεί έναν μεγάλο στόχο. Μου αρέσει η δουλειά που κάνω και ακόμα και σήμερα έχω όρεξη, όταν δε θα την έχω να ξέρετε ότι θα αποσυρθώ».

Για το ότι στην Μπαρτσελόνα του ζήτησαν οι συμπαίκτες του να σηκώσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ και αν αισθάνεται ότι μπορεί να κατακτήσει κι άλλον ευρωπαϊκό τίτλο στην καριέρα του: «Το 2011 έζησα μια πάρα πολύ μεγάλη στιγμή, είμαι χαρούμενος που ήμουν μέλος μιας πάρα πολύ μεγάλης ομάδα και είναι σημαντικό που κατέκτησε έναν τέτοιον τίτλο. Ήμουν πάρα πολύ τυχερός γι' αυτό που έκαναν οι συμπαίκτες μου και είναι κάτι που δε θα το ξεχάσω. Ωστόσο, έγιναν πάρα πολλά στα παρασκήνια. Δε μ' ενδιαφέρει να το σηκώσω εγώ προσωπικά, έχω έρθει για να κάνω μια ομαδική δουλειά και γιατί όχι η ομάδα να σηκώσει ένα τέτοιο τρόπαιο και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί γι' αυτούς τους στόχους».

Για το αν του προκάλεσε έκπληξη η αγάπη των οπαδών στην Αμερική και για τη συνεργασία με τους Έλληνες:  «Όπως είπα και πριν, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και που ανήκω σ' αυτή την ομάδα. Ένας λόγος που ομορφαίνει επάγγελμα και κάνει εμάς να νιώθουμε ποδοσφαιριστές είναι να δίνουμε χαρά στους φιλάθλους. Από τα πρώτα πράγματα που έχω να κάνω είναι να προσαρμοστώ και να μάθω ελληνικά, όσο περίπλοκο και δύσκολο κι αν ακούγεται.

Προφανώς εξεπλάγην από την αγάπη που έδειξαν οι φίλαθλοι στην Αμερική. Είναι μία ομάδα και η Ελλάδα μία χώρα που βιώνουν το ποδόσφαιρο και όπου κι αν ταξιδεύει πρέπει να έχουμε την αγάπη του κόσμου και όλοι μαζί να φτάνουμε στους στόχους τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».