noodles volos banner

Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο...

Αναμφίβολα η εμφάνιση της Νίκης Βόλου στο φιλικό με την Τορπέντο δεν ήταν άσχημη, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίστηκε με απουσίες, ότι ο Βίλιαν Φλουτ ήθελε να κάνει τις δοκιμές του και ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί στο ποσοστό ετοιμότητας που επιθυμεί ο Ολλανδός τεχνικός.

Ο Φλουτ επιδιώκει παιχνίδι με παιχνίδι, να μπαίνουν οι παίκτες του σε έναν ρυθμό, να αποκτά η ομάδα μία ταυτότητα στον τρόπο παιχνιδιού της, να μειώνονται τα λάθη και οι ποδοσφαιριστές σταδιακά να παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Νίκη διαθέτει αυτή τη στιγμή αρκετό ταλέντο και μερικούς από τους πιο φερέλπιδες ποδοσφαιριστές στη σύνθεση της. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς είναι σε νεαρή ηλικία και ήδη προσθέτουν εμπειρίες, που θα ζήλευαν άλλα παιδιά που βρίσκονται στον πάγκο κάποιας άλλης ομάδας και δεν παίρνουν ευκαιρίες.

Για να μπορέσει όμως η ομάδα της Νίκης Βόλου, να γίνει ένα σύνολο ανταγωνιστικό, που θα μπορεί να διεκδικεί και να έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του, χρειάζονται παιχνίδια και χρόνος. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στο ματς με την Τορπέντο. Οι κυανόλευκοι σε δύο τρεις περιπτώσεις ήταν άτυχοι, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάποιο γκολ που θα τους έδινε άλλη ψυχολογία, αλλά και η τελική προσπάθεια όμως και η εκτελεστική ψυχραιμία ενός παίκτη, εξαρτάται και από την εμπειρία του.

Το έργο του Βίλιαν Φλουτ είναι δύσκολο. Το γνώριζε άλλωστε ο Ολλανδός με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Νίκης, ότι «βούτηξε στα βαθιά», αλλά εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα τα καταφέρει. Ο Φλουτ εμπιστεύεται τους νέους ποδοσφαιριστές και περιμένει περισσότερα από τους πιο έμπειρους που ήρθαν να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα.

Το επόμενο παιχνίδι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, θα είναι ακόμα μία δύσκολη δοκιμασία για τους «πρωτάρηδες» της Νίκης. Όμως το ματς με τον Εργοτέλη που ακολουθεί είναι ένα ματς που δεν υπάρχουν περιθώρια για να χαρίσεις βαθμούς στην έδρα σου. Έτσι απομένουν δύο εβδομάδες ουσιαστικά, πριν να βγει οποιοδήποτε βάσιμο συμπέρασμα για το τι μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα.

Οι παίκτες έχουν φιλοδοξίες και ταλέντο, ο Βίλιαν Φλουτ προσπαθεί να τους δώσει ένα όραμα και να τους κάνει ομάδα, αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά… Αυτή η ομάδα όμως, εκτός από παιχνίδια και χρόνο, στη δύσκολη προσπάθεια της, χρειάζεται και στήριξη. Η ψυχολογία των παικτών εξαρτάται αρκετά από τη στάση του κόσμου απέναντι της, αλλά και από τις συνθήκες λειτουργίας της ομάδας. Ας μην βιαστούμε λοιπόν να κρίνουμε και ας κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή… Άλλωστε η αποστολή τους είναι συγκεκριμένη, όπως και τα παιχνίδια στα οποία ποντάρουν για την παραμονή τους… Όλοι το γνωρίζαμε από την αρχή αυτό...