noodles volos banner

Έχασε το τρίποντο στο φινάλε η Νίκη, 1-1 με τον Διγενή

Φάση από το ματς στην Οιχαλία Φάση από το ματς στην Οιχαλία

Ξεκίνησε επιθετικά, είχε το πάνω χέρι στο ματς, προηγήθηκε στο 34’ με καθαρό πέναλτι που κέρδισε ο Μπάιριτς και εκτέλεσε εύστοχα ο Μέτσε, έχοντας χάσει προηγουμένως σημαντικές ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο μέρος επέλεξε να κρατήσει το αποτέλεσμα,  γυρίζοντας πίσω μετά τις αλλαγές των Μπάιριτς και Γιάκοβλεφ και το πλήρωσε με γκολ στην εκπνοή του Σκόνδρα, πριν από το οποίο είναι πολύ πιθανό να έχει γίνει φάουλ στον Θεολόγη.

Καμία αλλαγή για τη Νίκη στην ενδεκάδα

 Οι κυανόλευκοι δεν είχαν κάποια αλλαγή στην ενδεκάδα τους σε σχέση με το προηγούμενο ματς με το Βελούχι, με τον Ιορδανίδη να είναι το δεκάρι και ο οργανωτής του παιχνιδιού, μπροστά από τους Ντόλγκι και Μέτσε, έχοντας στα δεξιά του και τ’ αριστερά του τους Γιάκοβλεφ και Μπάιριτς. Φορ ήταν ο Τζιώρας, ενώ στα μετόπισθεν εκτός του γκολκήπερ Θεολόγη ήταν οι Γενιτσαρίδης, Δημολιός ως πλάγιοι μπακ και οι Καρτσαμπάς και Μωυσίδης ως κεντρικοί αμυντικοί.

Οι φάσεις του αγώνα

 Η Νίκη με κινητήριο μοχλό τον Ιορδανίδη είχε την υπεροχή από την αρχή του παιχνιδιού και πίεζε ψηλά. Στο 19’ ο Μπάιριτς, που ήταν ορεξάτος, αλλά και πιο ουσιαστικός σε σχέση με άλλα ματς, τροφοδότησε τον Ιορδανίδη, ο οποίος με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 22’ τεχνικό, αλλά σχετικά αδύναμο ήταν το σουτ  του Ντόλγκι εκτός περιοχής, που δε βρήκε στόχο.

Ακολούθησε στο 23’ το πλασέ του Ιορδανίδη, που έφυγε αρκετά άουτ, ενώ η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους κυανόλευκους είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Ιορδανίδη στο 31’. Ο βραχύσωμος χαφ έκλεψε από τον Σαρακατσάνο, βρέθηκε σε θέση βολής και με αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. Τελικά, αυτό που κυνηγούσε η Νίκη ήρθε στο 34’. Ο Μπάιριτς ανατράπηκε καθαρά σε ντρίμπλα που επιχείρησε από τον Γκαγκαστάθη, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διαμαρτυρία από τους γηπεδούχους. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μέτσε, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν όλοι μαζί στον πάγκο της ομάδας το 0-1.

Αυτό το γκολ ενεργοποίησε τους παθητικούς μέχρι τότε Τρικαλινούς, που στο 39’ είχαν διπλή ευκαιρία, για να φέρουν το ματς στα ίσια. Αρχικά είχαμε την πολύ δύσκολη απόκρουση του Θεολόγη με τα πόδια σε σουτ του Μεζίνι και στην εξέλιξη της φάσης ο Κατσαμάγκας έσπασε το τεχνικό οφσάιντ και μόνος με τον τερματοφύλακα της Νίκης έστειλε την μπάλα άουτ. Επίσης, στο 44’ το μονοκόμματο σουτ του Σκόνδρα έδιωξε σε κόρνερ ο Θεολόγης.

Στη λογική περισσότερο να κάνει διαχείριση του υπέρ της αποτελέσματος βγήκε η Νίκη στο δεύτερο μέρος, χωρίς όμως να απειλείται. Φάσεις δεν είχε το δεύτερο μισό του αγώνα, με τον Γιάκοβλεφ στο 82’ να κάνει ένα ωραίο σουτ από θέση μέσα δεξιά, που ήταν αρκετά απειλητικό και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά στο 90’ ήρθε η ψυχρολουσία, με τη Νίκη να έχει κλειστεί στην περιοχή της και να δέχεται χωρίς προηγουμένως ο Διγενής να έχει κάνει ευκαιρία την ισοφάριση με πλασέ του Σκόνδρα προ κενής εστίας, μετά από διώξιμο του Θεολόγη σε γέμισμα και με την κυανόλευκη άμυνα να κολλάει. Πάντως, υπάρχει σοβαρή υποψία επιθετικού φάουλ στον τερματοφύλακα της Νίκης από τον Μεζίνι, που συγκρούστηκε μαζί του στον αέρα. Ο σκόρερ πάντως πανηγύρισε με προκλητικό τρόπο, κάνοντας στους οπαδούς της Νίκης νόημα να σωπάσουν. 

Να σημειωθεί ότι οι Μωυσίδης και ο Μπάιριτς πήραν την τέταρτη κίτρινη κάρτα και δεν παίζουν στο ματς με τον Αστέρα Ιτέας στο Πανθεσσαλικό την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και πως στο τέλος του αγώνα υπήρχε μεγάλη ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Αιτία ήταν ότι ο Θεολόγης δικαιολογημένα ζήτησε τον λόγο από τον πάγκο των γηπεδούχων, καθώς κάποιο άτομο τον εξύβριζε για ώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Κίτρινες: Γκαγκαστάθης, Μπασιάκας-Μωυσίδης, Μπάιριτς, Γιάκοβλεφ, Δημολιός

ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Καρατζάς, Αετόπουλος (54’ Κολοβός), Αμπαδιωτάκης (84’ Ψαρράς), Γκαγκαστάθης (78’ Τσικρικάς), Κατσαμάγκας (54’ Γιαννούλας), Μεζίνι, Μπασιάκας, Σαρακατσάνος, Σκόνδρας, Τζέλλης, Γούτσιος

ΝΙΚΗ Β.: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Γιάκοβλεφ (83’ Βέργος), Μέτσε, Ντόλγκι (90’ Ματθαίου), Ιορδανίδης (87’ Βουρδάκης), Μπάιριτς (71’ Γαρυφαλλόπουλος), Τζιώρας

 

 

Last modified onMonday, 11 December 2017 01:28