noodles volos banner

"Διπλό" της Νίκης στα Φάρσαλα, 2-0 τον τοπικό Αχιλλέα

Την τέταρτη συνεχόμενη της νίκη σημείωσε το μεσημέρι της Κυριακής (21/1) η Νίκη Βόλου στο πρωτάθλημα του τέταρτου ομίλου της Γ' Εθνικής, επικρατώντας εκτός έδρας του Αχιλλέα Φαρσάλων με 2-0, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος, όταν και οι φιλοξενούμενοι έπιασαν εξαιρετική απόδοση. Πέρα από το ματς, οι κυανόλευκοι κέρδισαν και τον Δημήτρη Τζάθα, ο οποίος ήταν θετικότατος στο ντεμπούτο του. Σκόρερ για την ομάδα της Νίκης οι Ιορδανίδης (19') και Τζιώρας (41').

"Άψογη" Νίκη στο πρώτο μέρος, έθεσε τις βάσεις για το τρίποντο

Οι Στέφανος Ξηροφώτος και Φάντζιο Μπούις παρέταξαν την ομάδα τους, σε σχήμα 4-2-3-1, με τον Μένιο Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα τον Ζιώγα, δεξιά τον Γενιτσαρίδη και τους Χρήστο Καρτσαμπά και Βέργο στα σέντερ μπακ. Οι αμυντικοί χαφ ήταν οι Λάιος και Ντόλγκι, με την μεσοεπιθετική τριάδα μπροστά τους να απαρτίζεται από τους Τζάθα (αριστερά), Ιορδανίδη (άξονας) και Ματθαίου (δεξιά). Μόνος του στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Χρήστος Τζιώρας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τη Νίκη να έχει την κατοχή της μπάλας και τη διάθεση να επιτεθεί και τον Αχιλλέα να περιμένει πίσω από την μπάλα τον αντίπαλό της, με πρόθεση να τον "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή για γκολ ήταν της Νίκης, μόλις στο έβδομο λεπτό. Σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Ντόλγκι προσέγγισε την αντίπαλη περιοχή, "έσπασε" την μπάλα αριστερά του στον Τζάθα, ο οποίος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε δυνατά, με την μπάλα, όμως, να "εξοστρακίζεται" σε σώμα αμυντικού και να απομακρύνεται.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Τζάθας, από πλευράς κυανόλευκων, σούταρε ξανά προς την εστία του Χάμου, με τον Κούλπα να μπαίνει στην τροχιά της μπάλας και να απομακρύνει με... "υποψία" πέναλτι, καθώς ο αμυντικός των γηπεδούχων φάνηκε να χρησιμοποιεί το χέρι του, κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών και του πάγκου της Νίκης, δίχως όμως να υποδειχθεί κάτι από τον διαιτητή Λαθύρη. Στο 15', ο Τζιώρας "προειδοποίησε" τον Χάμο, με την κεφαλιά του να περνά αδύναμα λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του πορτιέρε του Αχιλλέα και τέσσερα λεπτά αργότερα η Νίκη "χτύπησε" με τον Ιορδανίδη. Συγκεκριμένα, η όμορφη ομαδική ενέργεια των φιλοξενούμενων από τα δεξιά έφερε τον Ιορδανίδη με την μπάλα στα πόδια σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, με το πλασέ του στην κίνηση να "καρφώνεται" στην αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων, για το 0-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η Νίκη ήταν πολύ καλή στο πρώτο εικοσάλεπτο, δίκαια προηγήθηκε και στη μοναδική στιγμή που αδράνησε στο πρώτο ημίχρονο, παραλίγο να το "πληρώσει" με άμεση ισοφάριση. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι, δύο λεπτά μετά το γκολ του Ιορδανίδη, επιτέθηκαν από τον άξονα, με τον Τλούπα να κάνει το σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεολόγη.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα "έπεσε", δίχως πολλές ευκαιρίες για γκολ, με τη Νίκη να μην κάνει το λάθος να "δώσει μέτρα" στον Αχιλλέα, συνεχίζοντας να επιτίθεται, με σκοπό ένα δεύτερο γκολ. Στο 30', οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή στιγμή για το 0-2. Ο Ματθαίου κινήθηκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Γενιτσαρίδη, με τον τελευταίο να επιχειρεί τη σέντρα στην "καρδιά" της περιοχής, εκεί που ο Τζάθας με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σημαδέψει εστία, στέλνοντας την μπάλα εκατοστά μακριά από το δεξί "παραθυράκι" της εστίας του Χάμου. Έντεκα λεπτά αργότερα, η Νίκη διπλασίασε τα τέρματά της, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το εξαιρετικό της πρώτο μέρος. Ο Ντόλγκι από τον άξονα, μετέφερε το παιχνίδι δεξιά στον Άγγελο Ματθαίου, ο οποίος με πανέμορφη προσωπική ενέργεια, "άδειασε" τον Καραμπούζη και "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον Χρήστο Τζιώρα, που στο ύψος της μικρής περιοχής είχε όλο τον χώρο και τον χρόνο να στοπάρει την μπάλα και να τη στείλει στον "ουρανό" της εστίας του Χάμου, κάνοντας το 0-2.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο σουτ του Άντον Ντόλγκι, τα οποία, όμως, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Χάμο, με το 2-0 υπέρ της Νίκης να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Λαθύρη για το πρώτο μέρος.

Κινδύνεψε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου

η Νίκη, τίποτα περισσότερο στη συνέχεια

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, το τεχνικό δίδυμο της Νίκης πέρασε τον Αλέξανδρο Καρτσαμπά στο παιχνίδι, στη θέση του Ζιώγα, ο οποίος ήταν "κιτρινισμένος" από το πρώτο μέρος, θέλοντας να προστατέψει την ομάδα του από ενδεχόμενη αποβολή. Έτσι, σε θέση δεξιού οπισθοφύλακα πήγε ο Λάιος, με τον Καρτσαμπά να αγωνίζεται στον άξονα, δίπλα στο Ντόλγκι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Αχιλλέας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με σκοπό να μειώσει στο σκορ, προκειμένου να μπει ξανά στο "κόλπο" κι έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο να τα καταφέρει. Αρχικά, στο 50' ο Αχιλλέας κέρδισε πέναλτι. Ο Βούλγαρης κινήθηκε στον άξονα, πάσαρε κάθετα στον Χατζή, ο οποίος μπήκε εντός περιοχής, σε θέση τετ-α-τετ με τον Θεολόγη, προσπάθησε να αποφύγει τον πορτιέρο της Νίκης, με τον τελευταίο να τον ανατρέπει με τα χέρια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βούλγαρης, με το δυνατό συρτό σουτ του, όμως, να καταλήγει στη "ρίζα" του δεξιού κάθετου δοκαριού της εστίας της Νίκης, με τον κίνδυνο να απομακρύνεται.

Ο Αχιλλέας δεν το έβαλε κάτω και δύο λεπτά αργότερα έφτασε ξανά κοντά στο 2-1. Ύστερα από ένα γέμισμα ποδοσφαιριστή του Αχιλλέα εντός περιοχής, κάτοχος της μπάλας έγινε ο Χατζής, ο οποίος πέρασε πανέμορφα τον Χρήστο Καρτσαμπά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καραγκούνη, ο οποίος ανενόχλητος περίπου από το σημείο του πέναλτι, δεν κατάφερε να κερδίσει τον Θεολόγη, ο οποίος έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε με υπερένταση το αδύναμο πλασέ του μεσοεπιθετικού των γηπεδούχων.

Από 'κει και πέρα, το παιχνίδι απέκτησε τον χαρακτήρα που αποκτούν συνήθως όλα τα παιχνίδια της Νίκης, όταν εκείνη προηγείται στο σκορ. Οι κυανόλευκοι έπαιξαν πιο συντηρητικά, δίνοντας χώρο στον Αχιλλέα να απειλήσει, προσπαθώντας να βγουν μπροστά στο "ανοικτό γήπεδο", δίχως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά για αρκετή ώρα, εξαιτίας και του πολύ κακού αγωνιστικού χώρου, ο οποίος "βάρυνε" πολύ μετά την έντονη βροχόπτωση που υπήρχε στα Φάρσαλα. Στο 70', ο Αχιλλέας είχε ακόμα μία καλή στιγμή για γκολ στο δεύτερο μέρος. Ο Μάρκου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Τλούπα ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι να επιχειρεί μία κεφαλιά, η οποία, όμως, κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Μένιου Θεολόγη που βρισκόταν σε σωστή θέση επί της γραμμής της εστίας του.

Το παιχνίδι, μέχρι το τέλος του, δεν είχε κάτι το αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ανολοκλήρωτες προσπάθειες για γκολ, δίχως αποτέλεσμα, με τη Νίκη να φεύγει από τα Φάρσαλα με μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό της.

Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος - Μπούις): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Καρτσαμπάς Χρ., Βέργος, Λάιος, Ζιώγας (46' Αλ. Καρτσαμπάς), Ιορδανίδης, Ντόλγκι, Τζιώρας (89' Σιώμος), Ματθαίου (55' Βουρδάκης), Τζάθας (68' Αναστασίου)

Αχιλλέας Φαρσάλων (Παραφέστας): Χάμος, Μάρκου, Καραμπούζης, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος (83' Κομισόπουλος), Τλούπας (74' Αραπίτσας), Χατζής, Καραγκούνης (83' Κατσανάκης), Βούλγαρης

Last modified onSunday, 21 January 2018 21:25