noodles volos banner

Μπακάλης: "Έτσι ανέκαμψε αγωνιστικά ο Ολυμπιακός Βόλου"

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Λάκης Μπακάλης, μίλησε στο magnesiasports για τις αλλαγές που έφεραν την πορεία πρωταθλητισμού των ερυθρολεύκων, από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής, στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πίστη του πως σύντομα θα έρθουν νίκες με περισσότερα τέρματα για την ομάδα του, όσο αυτή συνεχίσει να παίρνει θετικά αποτελέσματα και να "ανεβάζει" ψυχολογία. "Προσοχή κόντρα στην πάρα πολύ καλή Θήβα" η τοποθέτησή του, σχετικά με τον αγώνα του Σαββάτου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις αλλαγές που έφεραν την αγωνιστική ανάκαμψη στον Ολυμπιακό στον δεύτερο γύρο:

"Θεωρώ πως όλα παίζουν ρόλο. Θέλαμε όλοι μας τον χρόνο προσαρμογής μας. Όλοι συνέβαλαν, ώστε να ανακάμψει η ομάδα. Ο Ολυμπιακός είχε τα προβλήματά του στον πρώτο γύρο, δεν είχε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Όμως, μαζί με τα παιδιά, δουλέψαμε πολύ κι αυτό πλέον "βγαίνει" στον αγωνιστικό χώρο.

Σίγουρα, μας βοήθησαν πολύ οι μεταγραφές. Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι πάντα εύκολο, το έχω δει το "έργο" παλιότερα σε άλλες ομάδες. Δεν είναι εύκολο να ανανεώσεις το 50% του ρόστερ σου τον Ιανουάριο, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα συμβεί. Εμείς πήραμε τους παίκτες που χρειαζόμασταν και πιστεύω ότι πετύχαμε. Προσαρμόστηκαν γρήγορα και μαζί με τους "παλιούς" έχουν διαμορφώσει έναν "κορμό" πάρα πολύ καλό. Αγωνιστικά ανακάμψαμε, πήραμε νίκες κι έχουμε μία ικανοποιητική βαθμολογική συγκομιδή.

Αδιαμφισβήτητα, στη βελτίωσή μας αγωνιστικά, βοήθησε κι η πολύ καλή δουλειά του γυμναστή μας, Σωτήρη Πετσιμέρη, αλλά και η προσπάθεια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, με τη συμπεριφορά του απέναντί μας, άλλαξε το κλίμα στα αποδυτήρια".

Για το αν ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στο γκολ, πρόβλημα που είχε εντοπίσει ο ίδιος τις προηγούμενες εβδομάδες:

"Ναι, πιστεύω πως υπάρχει βελτίωση. Αυτό πιστεύω πως οφείλεται στο γεγονός ότι "γεμίζουμε" την αντίπαλη περιοχή με περισσότερους ποδοσφαιριστές. Βοηθούν επιθετικά οι αμυντικοί κι οι μέσοι μας. Απόδειξη του παραπάνω είναι το γεγονός πως πρόσφατα σκόραραν και μας έδωσαν βαθμούς οι Λούγκος και Γελαδάρης, ένας μέσος κι ένας αμυντικός. Από οργανωμένες επιθέσεις, "βγάλαμε" περισσότερους παίκτες στην επίθεση και καταφέραμε να πάρουμε τέρματα από παιδιά στα μετόπισθεν.

Πιστεύω, φυσικά, πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Μην ξεχνάτε πως ακόμα αντιμετωπίζουμε και θέμα χημείας. Την Κυριακή, οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν μεσοεπιθετικά είναι "ξένοι" μεταξύ τους. Χρήστου, Διβανές, Καμπλιώνης πρόσφατα ήρθαν στην ομάδα μας, ενώ κι ο Ευθυμιάδης δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό. Πιστεύω πως, μέσω της ομοιογένειας, αλλά και της αλλαγής της ψυχολογίας μας, παίρνοντας κι άλλα θετικά αποτελέσματα, θα καταφέρουμε να είμαστε πιο άνετοι και θα έχουμε νίκες με περισσότερα τέρματα".

Για το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στη Θήβα:

"Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στον όμιλό μας και, απ' όσα έχω δει, μιλάμε για ένα εξαιρετικό σύνολο. Κι εμείς, όμως, βρισκόμαστε σε εξίσου καλή αγωνιστική κατάσταση και πιστεύω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι αγωνιστικά, θα έχουμε τον πρώτο λόγο για τους τρεις βαθμούς το Σάββατο".

Στα αγωνιστικά, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός την Τρίτη (13/2) έχει το καθιερωμένο ρεπό του, με παίκτες και τεχνικό τιμ να επιστρέφουν στις προπονήσεις από Τετάρτη. Στο πρόγραμμα, μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, δεν είναι σίγουρο ότι θα συμμετέχουν οι Καμπλιώνης και Λούγκος, οι οποίοι αποκόμισαν τραυματισμούς στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, κόντρα στον Αχιλλέα Φαρσάλων. Για τους δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται η γνωμάτευση των γιατρών. Ο Καμπλιώνης, ενώ είχε υποστεί διάστρεμμα, δέχθηκε πριν το τέλος του αγώνα της περασμένης Κυριακής δυνατό χτύπημα στο ίδιο σημείο, ενώ ο Λούγκος επίσης από δυνατό μαρκάρισμα έχει ένα πρήξιμο στο γόνατο.

 

Last modified onTuesday, 13 February 2018 20:26