noodles volos banner

Διακόπηκε το σερί του Ολυμπιακού Β., ήττα με 1-0 από τη Θήβα

Φάση από το σημερινό παιχνίδι στο στάδιο της Θήβας Φάση από το σημερινό παιχνίδι στο στάδιο της Θήβας

Μετά από 4 νίκες και 2 ισοπαλίες και αήττητο σερί έξι αγώνων, ο Ολυμπιακός Β. έχασε από τη Θήβα με 1-0 εκτός έδρας, με την καθοριστική στιγμή του ματς να είναι στο 32’ η αποβολή του Θέου, που «κρέμασε» την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές στο φτωχό πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο σκόραραν στο 55’ με τον πρώτο τους σκόρερ τους Χατζηλάμπρο και από κει και πέρα δημιούργησαν δύο μεγάλες φάσεις για το 2-0, χωρίς να σκοράρουν, με τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά να πιέζει με στημένες φάσεις, αλλά να μη φτάνει σε τελική προσπάθεια.

Πάντως, η ήττα κρίνεται δίκαιη, αφού η Θήβα ήταν πιο ομάδα στο γήπεδο, είχε καλύτερη απόδοση, εκμεταλλευόμενη βέβαια και το μεγάλο αβαντάζ του παραπάνω παίκτη για μεγάλο διάστημα, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν φάση σε όλο το ματς, περιοριζόμενοι σε μία καλή κυκλοφορία της μπάλας κάποια διαστήματα πριν την αποβολή, χωρίς να μπορούν να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Όμως οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν στο πρώτο μέρος για πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Ζυγογιάννη στον Χρήστου στα πλάγια δεξιά της περιοχής και σύμφωνα με το γυμνό μάτι θα ήταν αυστηρή απόφαση, αν δινόταν πέναλτι. Ωστόσο, ο Χρήστου, όπως είπε στα αποδυτήρια στους συμπαίκτες του αλλά και σε συνομιλία που είχε με το Magnesiasports, ο κεντρικός αμυντικός της Θήβας τον βρήκε στο αριστερό πόδι και σίγουρα ξέρει καλύτερα, ενώ και η διαμαρτυρία του ήταν εντονότατη κυρίως στον πρώτο βοηθό, αφού ο διαιτητής δεν είχε καλή ορατότητα. 

Η διάταξη των ομάδων

Η Θήβα ξεκίνησε με τον Μόνο κάτω από τα δοκάρια, ενώ στα πλάγια της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Τόπι δεξιά και Πλατέλλας. Στόπερ ήταν οι Χριστοδουλόπουλος και Ζυγογιάννης και αμυντικοί μέσοι οι Μαυρόπουλος και Κοτώρος . Ο Κάρλος ήταν στον άξονα σε πιο επιθετικό ρόλο, ενώ στην επίθεση αριστερά έπαιζε ο Τζαφάρ, δεξιά ο Αργυρίου και στην κορυφή ο Χατζηλάμπρος.

Ο Ολυμπιακός Β. δεν είχε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του. Συγκεκριμένα ο Καραγκιολίδης ήταν στο τέρμα και στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά οι Σάββας, Τόσκας, Νόνης, Γελαδάρης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Δήμος Κόκας και ο Ρόκας, επιτελικό ρόλο είχε ο Ευθυμιάδης, στα αριστερά κινούνταν ο Θέος, δεξιά ο Διβανές και ο κλασικός προωθημένος ήταν ο Λεωνίδας Χρήστου.

Λίγες φάσεις στο πρώτο μέρος

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο με τις λιγοστές ευκαιρίες να είναι με το μέρος της Θήβας. Στο 3’ το φάουλ του Κάρλος από το ημικύκλιο πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στο 14’ ο Χατζηλάμπρος γύρισε το σώμα του και έπιασε το σουτ που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Το ριμπάουντ πήρε ο Κάρλος, που σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια σε μία μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους Βοιωτούς.

Στο 32’ ο Θέος απερίσκεπτα έσπρωξε τον Μαυρόπουλο, που του είχε κάνει φάουλ, το οποίο δόθηκε από τον διαιτητή Ζαχαρόπουλο. Ο επιθετικός χαφ των φιλοξενουμένων είχε μία κίτρινη και μία δεύτερη φαινόταν δεδομένη, αλλά ο διαιτητής επέλεξε να του δείξει τη απευθείας κόκκινη. Πάντως ο Θέος ήταν αρκετά εκνευρισμένος από τα πρώτα λεπτά για τα μαρκαρίσματα που δεχόταν και διαμαρτυρόταν στον διαιτητή πολλές φορές στα όρια της κίτρινης.  Έτσι ο Ολυμπιακός Β. αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο για μία ώρα, με τον Ευθυμιάδη να μετατοπίζεται στα αριστερά σε σύστημα 4-4-1, έχοντας ως τελική μία κεφαλιά του Τόσκα μετά από φάουλ, που δεν προβλημάτισε τον Μόνο, που μπλόκαρε.

Καλύτερη η Θήβα στο δεύτερο

Με αριθμητικό πλεονέκτημα η Θήβα στην επανάληψη σκόραρε νωρίς και έχασε κι άλλες ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα.

Στο 49’ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Ευθυμιάδη πήγε ψηλά άουτ, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη στο φάουλ του Ρόκα στο 53’. Ενδιάμεσα στο 50’ ο Ολυμπιακός Β. ανησύχησε τους γηπεδούχους από λάθος πάσα του Τόπι, έκλεψε ο Δήμος Κόκας, που προχώρησε και βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Μόνο, αλλά άνοιξε την μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον γκολκήπερ των γηπεδούχων, που είχε διαβάσει τη φάση, να μπλοκάρει μακριά από την εστία του, ανάμεσα από το σημείο του πέναλτι και τη γραμμή της μεγάλης περιοχής.

Στο 55’ ο Μαυρόπουλος έβγαλε μία πολύ ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού Β., όπου ήταν αφύλακτος ο Χατζηλάμπρος, ο οποίος με άψογο ψηλοκρεμαστό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Καραγκιολίδη και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 57’ ο Τόπι τροφοδότησε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή τον Χατζηλάμπρο, που ήταν με πλάτη προς την εστία. Αυτός άφησε πιο πίσω για τον Κάρλος, που έκανε το σουτ από θέση βολής, αλλά πήγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 60’ η Θήβα έφτασε μία ανάσα από το 2-0. Ενώ η μπάλα ήταν στο ημικύκλιο της περιοχής της Θήβας, οι γηπεδούχοι έγιναν κάτοχοι και με μία βαθιά μπαλιά πολλών μέτρων ο 19χρονος Βέλγος Τζαφάρ βγήκε στο τετ-α-τετ, προχώρησε, αλλά καθυστέρησε, ενώ ήταν ολομόναχος, και ο Γελαδάρης με γρήγορη κίνηση τον πρόλαβε τη στιγμή που πήγαινε να τελειώσει τη φάση κι έστειλε την μπάλα κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του πήρε την κεφαλιά ο Τζαφάρ, που πήγε στα χέρια του Καραγκιολίδη.

Στο 67’ ακολούθησε το σουτ Κάρλος, που πήγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 70’ ο Ολυμπιακός ξαναστάθηκε τυχερός, καθώς ο Καραγκιολίδης έχασε απρόσμενα την μπάλα, ενώ είχε δώσει την εντύπωση ότι είχε μπλοκάρει και στην εξέλιξη της φάσης πάνω στη γραμμή ο Νόνης απέκρουσε το αδύναμο πλασέ του Τζαφάρ, με εξουδετερωμένο τερματοφύλακα.

Στο 74’ είχαμε την πολύ ωραία προσπάθεια του Γελαδάρη που από τα αριστερά συνέκλινε και πέρασε μέσα στην περιοχή για τον Σέττο, ο οποίος υπό πίεση αντιπάλου του έκανε το σουτ, που πήγε στην αγκαλιά του Μόνου. Στο 80’ το σουτ του Μαυρόπουλου πήγε πάνω στον Καραγκιολίδη, ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Β. με γεμίσματα ύστερα από φάουλ που κέρδιζε μετέφερε κάποιες στιγμές την πίεση προς τα καρέ των γηπεδούχων, χωρίς αποτέλεσμα.

Το ματς τελείωσε με σύρραξη μεταξύ των παικτών, με τον Σάββα του Ολυμπιακού Β. να αποβάλλεται.

ΘΗΒΑ: Μόνος, Τόπι, Πλατέλας, Χριστοδουλόπουλος (79’ λ. τρ. Βουρνάζος), Ζυγογιάννης (56’ Μάγκας), Κοτώρος (46’ Γιαλός), Μαυρόπουλος, Κάρλος, Αργυρίου, Τζαφάρ (76’ Κωτσαλάς), Χατζηλάμπρος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Καραγκιολίδης Σάββας, Γελαδάρης, Τόσκας, Νόνης, Δήμος Κόκας, Ρόκας, Ευθυμιάδης, Θέος, Διβανές (70’ Μέμος), Χρήστου (65’ Σέττος)

*Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος

1xristou penalty

2xristou penalti

Η φάση που ο Ολυμπιακός Β. διαμαρτύρεται για πέναλτι στο πρώτο μέρος
Last modified onSaturday, 17 February 2018 19:00