noodles volos banner

Ξεκίνησε στην Άλλη Μεριά η προετοιμασία ενόψει Αμβρυσσέα

Ολοκληρώθηκε το διήμερο ρεπό του Ολυμπιακού Βόλου, μετά το ματς του περασμένου Σαββάτου (3/3) κόντρα στον ΝΠΣ, με τους ερυθρόλευκους να επιστρέφουν την Τρίτη το μεσημέρι στις προπονήσεις, ενόψει του κρισιμότατου αγώνα τους, την ερχόμενη Κυριακή, κόντρα στον Αμβρυσσέα Διστόμου, στο ΕΑΚ του Βόλου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αφού αναμένεται να δοθεί και τυπικά το ΟΚ της ΕΠΟ για την αλλαγή της έδρας.

Η σημερινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε στην Άλλη Μεριά, με τον Λάκη Μπακάλη να βλέπει μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όλους τους ποδοσφαιριστές του να συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα με την έννοια ότι Δήμος Κόκας και Δημήτρης Σέττος ξεπέρασαν πλήρως τα προβλήματά τους στα πλευρά, χωρίς πλέον να διαμαρτύρονται για τις οποιεσδήποτε ενοχλήσεις.

Αν όλα κυλήσουν ομάδα, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, λοιπόν, το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού θα έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, ενόψει Κυριακής, πλην τριών: του Σάββα, ο οποίος θα εκτίσει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, του μακροχρόνια τραυματία Ανδρέα Κόκα και του Κόλα που δε θα αγωνιστεί ξανά με την ερυθρόλευκη φανέλα, μέχρι να ξεκαθαρίσει κι η περιβόητη υπόθεσή του, η οποία πρωτοβάθμια εκδικάστηκε κι η απόφαση ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, με τον Ρήγα, όμως, να ασκεί έφεση.

Εκτός αυτών δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός πως ο Ολυμπιακός, ακόμα και σε μία χρονική περίοδο που η βαθμολογική του θέση δεν είναι κι η καλύτερη μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες, με την κατάκτηση της νίκης στα τρία εναπομείναντα εντός έδρας ματς να χαρακτηρίζεται ως επιτακτική, κερδίζει ποδοσφαιριστές που πήραν ευκαιρίες κι έδειξαν πως μπορούν να μπουν στην ενδεκάδα, όπως ο Παπαϊωάννου.

Παράλληλα, ο Βελεστινιώτης τεχνικός είδε με μεγάλη ικανοποίηση τον Τόσκα να αντεπεξέρχεται πολύ καλά στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, στο ματς κόντρα στον ΝΠΣ Βόλος, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που μπορούν να καλύψουν παραπάνω από μία θέση στην εντεκάδα και σημαντικά κενά που μπορεί να υπάρξουν.

Στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων αντιλαμβάνονται πως η αναμέτρηση κόντρα στον Αμβρυσσέα Διστόμου είναι κομβική. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κερδίσει την ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς, αυτόματα τη βάζει από κάτω του στη βαθμολογία και γίνεται εκείνος το πρώτο φαβορί για την παραμονή στη Γ' Εθνική. Βέβαια, άπαντες στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως ο Αμβρυσσέας είναι μία ομάδα σκληρή και καλά δουλεμένη, η οποία θα έρθει στον Βόλο με καλή ψυχολογία, καθώς προέρχεται από μία άνετη επικράτηση με 5-0 επί του Οπούντιου στο Δίστομο, αλλά υπάρχει η πίστη πως δεν πρόκειται να γλιτώσει και ειδικά στη φυσική έδρα των ερυθρόλευκων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί την Κυριακή στο ΕΑΚ κι όχι στο Πανθεσσαλικό δε θα αλλάξει το πρόγραμμα των προπονήσεων. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού και τον Δήμο Βόλου έχει γίνει συγκεκριμένη συμφωνία παραχώρησης του ΕΑΚ, μόνο για μία μέρα. Οπότε, η ομάδα θα συνεχίσει να προπονείται στο Πανθεσσαλικό, τις επόμενες μέρες, ενώ μόνο την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα προπονηθεί, όπως και τις προηγούμενες βδομάδες στο "Τάκης Συνετόπουλος".