noodles volos banner

Παλικαρίσια πρόκριση στην εκπνοή της παράτασης για τη Νίκη

Παίζοντας με δέκα παίκτες από το 54’ λόγω αποβολής του Κοντοέ και ουσιαστικά με εννιά στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης λόγω τραυματισμού του Τζάθα, που συνέχισε χωλαίνοντας, η Νίκη πήρε παλικαρίσια πρόκριση στα Σέλλανα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, αφού επικράτησε στο Προάστιο Καρδίτσας με 1-2 της τοπικής ομάδας μετά το 1-1 του κανονικού αγώνα. Χρυσός σκόρερ για τη βολιώτικη ομάδα ο Κραγιόπουλος στο 120’, ενώ πιο μπροστά είχαν σκοράρει ο Κοντός στο 12’ και ο Χρ. Καρτσαμπάς στο 25’.

Στις 9 Μαΐου στον τελικό του 4ου ομίλου η Νίκη

Η Νίκη πλέον θα αγωνιστεί στον άτυπο τελικό του 4ου ομίλου στις 9 Μαΐου με τον νικητή της συνάντησης Οικονόμος Τσαριτσάνης-Αστέρας Ιτέας, που θα μονομαχήσουν στην έδρα του πρώτου στις 25/4. Ο Οικονόμος νίκησε σήμερα με 1-0 τον ΑΟ Καλαποδίου και ο Αστέρας Ιτέας τον Διγενή Νεοχωρίου με 2-0.  

Η διάταξη των ομάδων

Για τους Ξηροφώτο-Μπούις η ενδεκάδα ήταν η αναμενόμενη βάσει των απουσιών των Τζιώρα, Μπάιριτς και Ντινιωτάκη, ενώ ο τεχνικός των γηπεδούχων Γιάννης Μπουρνάκας έδωσε ευκαιρίες και σε νεαρότερους παίκτες, με το μεγάλο αστέρι της ομάδας Βουκομάνοβιτς να μη συμμετέχει μετά τη λήξη του πρωταθλήματος στις εκδηλώσεις της ομάδας.

Συγκεκριμένα, εκτός του τερματοφύλακα Θεολόγη, στην άμυνα της  Νίκης ήταν οι Γενιτσαρίδης, Λάιος (πλάγιοι μπακ), Κοντοές και Χρ. Καρτσαμπάς (στόπερ). Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Μέτσε και Ντόλγκι, μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Ιορδανίδης ως επιτελικός, στα άκρα οι Βουρδάκης και Τζάθας και στην κορυφή της επίθεσης ο Αλέκος Αναστασίου.

Για τους γηπεδούχους κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Λέμπας, αριστερό μπακ ήταν ο Μετούσι, δεξί ο Διπλάρης και στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Γιαγιάκος και Κούρκουλας. Ρόλο ανασταλτικών χαφ είχαν οι Θεοδωρόπουλος και Χάδιαρης, “δεκάρι” ήταν ο Κοντός, δεξιός εξτρέμ ο Μπακρατσάς, αριστερός ο Παπαδημητρόπουλος και φορ ο Παπαδημητρίου.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 10’ ο Χρ. Καρτσαμπάς απομάκρυνε με το κεφάλι μετά το φάουλ του Κούρκουλα, που γέμισε προς την περιοχή. Η μπάλα έφτασε στον Κοντό, ο οποίος, αφού στόπαρε με το στήθος, έκανε ένα άπιαστο σουτ με το δεξί, που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Θεολόγη για το 1-0. Ήταν ένα πραγματικά εντυπωσιακό γκολ, που έβαλε μπροστά τους Καρδιτσιώτες, όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα πάνω από ένα τέταρτο, καθώς η Νίκη ισοφάρισε στο 25’.

Πιο μπροστά ο σκόρερ των Σελλάνων έφτασε σε νέα τελική προσπάθεια στο 14’, αλλά χωρίς αυτή τη φορά το σουτ που επιχείρησε να βρει στόχο, περνώντας πάνω από την εστία.

Η Νίκη φάνηκε για πρώτη φορά επικίνδυνη στο 24’, όταν ο προωθημένος Χρήστος Καρτσαμπάς μετά από φάουλ του Ιορδανίδη έκανε μία σκαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε σε κεφάλι αμυνόμενου και έφυγε κόρνερ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Νέτσι Μέτσε από την αριστερή πλευρά , αποδέκτης ήταν πάλι στο πρώτο δοκάρι ο Χρήστος Καρτσαμπάς, που έστειλε την μπάλα με νέα κεφαλιά προς την εστία και την απέναντι γωνία, με τον Θεοδωρόπουλο να διώχνει με το σώμα, αφού η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, σύμφωνα με τον δεύτερο βοηθό Μανούρα, με τους γηπεδούχους να μη διαμαρτύρονται.  Έτσι λοιπόν στο 25’ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια για το 1-1.

Στο 27’ ο Μετούσι σέντραρε, ο Μπακρατσάς έδωσε στον επερχόμενο Παπαδημητρίου, που, αν και βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση, δεν έβαλε καλά το σώμα του και αστόχησε χαρακτηριστικά.  

Η επόμενη καλή φάση ήταν στο 36’ το ευθύβολο σουτ του Τζάθα, που μπλόκαρε σχετικά εύκολα ο Λέμπας, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε φοβερή ατομική ενέργεια, περνώντας δύο αντιπάλους του, αλλά έχοντας φτάσει έξω από τη μικρή περιοχή και στ’ αριστερά δεν έκανε καλό «σπάσιμο» της μπάλας για τον Αναστασίου, που έκανε κίνηση, με αποτέλεσμα να μην τελειώσει η φάση, αφού η μπάλα δεν έφτασε ούτε στον Ντόλγκι. 

Ενδιάμεσα, στο 38’, ο Παπαδημητρόπουλος πέρασε Γενιτσαρίδη, Κοντοέ και Μέτσε, αλλά τα χάλασε κι αυτός, όπως ο Τζάθας, στο τέλος, αφού το πλασέ του ήταν αδύναμο και το εξουδετέρωσε ο Θεολόγης.

Στο 42’ από εναλλαγή Ντόλγκι και Αναστασίου ο Γενιτσαρίδης ήταν ο τελικός αποδέκτης, που σούταρε πάνω από την εστία, ενώ στο 43’ το σουτ του Κοντού, που προωθήθηκε από τον άξονα και τελείωσε τη φάση πήγε στην αγκαλιά του Θεολόγη. Τέλος, στο η προσπάθεια του Ντόλγκι στο 44’ κόντραρε στον Θεοδωρόπουλο και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Από το 54’ με δέκα η Νίκη

Στο 54’ κι ενώ το δεύτερο μέρος είχε ξεκινήσει σε χαμηλούς ρυθμούς, η Νίκη έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης στον Κοντοέ, που πήγε με τα δύο πόδια στον Παπαδημητρίου σ’ ένα αχρείαστο μαρκάρισμα, αφού ήταν πολύ μακριά από την περιοχή.

Η αποβολή αυτή και συνάμα ο τραυματισμός του Γενιτσαρίδη έφεραν δύο αλλαγές στο 59’, με τον Παπαδήμα να περνά ως δεξιός οπισθοφύλακας, ενώ ο έτερος νεοεισελθών Κραγιόπουλος πήρε τη θέση του Βουρδάκη και πήγε δίπλα στον Χρ. Καρτσαμπά στο κέντρο της άμυνας. Επίσης ο Ιορδανίδης τραβήχτηκε στα άκρα σ’ ένα 4-4-1.

Το αριθμητικό μειονέκτημα της Νίκης δε φάνηκε, αφού δε δεχόταν κάποια απειλή προς την εστία της, ενώ στο 70’ έγινε η πρώτη ουσιαστικά φάση του δεύτερου μέρους με βολέ του Ντόλγκι, αλλά μετά το μπλοκάρισμα του Λέμπα, δόθηκε έμμεσο, γιατί ο Αρχοντής διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα για τη συγκεκριμένη φάση ότι έγινε επιθετικό φάουλ. Ο Ιορδανίδης έστρωσε για τον Ντόλγκι, που σούταρε συρτά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Παπαδημητρίου και απομακρύνθηκε.

Στο 78’ οι φιλοξενούμενοι κινδύνευσαν, με τον Θεολόγη να διώχνει στη δεξιά του γωνία το σουτ από το ημικύκλιο του Παπαδημητρόπουλου, που ήταν ο τελικός αποδέκτης μίας οργανωμένης αντεπίθεσης των συμπαικτών του. Η Νίκη απάντησε στο 83’, με το ισχυρό σουτ του Ιορδανίδη στο κέντρο της εστίας, το οποίο μπλόκαρε ο Λέμπας.

Πάντως το 1-1 δεν άλλαξε ως το φινάλε του κανονικού αγώνα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η παράταση

Το ότι τα Σέλλανα αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω φάνηκε περισσότερο στην παράταση, αφού η Νίκη φυσιολογικά δέχθηκε πίεση και ενδιαφέρθηκε να κρατήσει το μηδέν. Στο 98’ ο Θεολόγης έδιωξε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής και πήρε την κίτρινη, αλλά το φάουλ των γηπεδούχων πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 101’ ο Λάιος και ο Χρ. Καρτσαμπάς δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Μετούσι, που τους ξεπέρασε και έβγαλε την πάσα για τον Παπαδημητρόπουλο, που έκανε το σουτ με το δεξί πάνω στον Θεολόγη, που έδιωξε με το σώμα.  Ακολούθως στο 109’ η καρφωτή κεφαλιά του Αρχοντή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε μία σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους, που βρέθηκαν κοντά στο 2-1, με τη Νίκη να παίζει ουσιαστικά με εννιά, αφού ο Τζάθας χώλαινε και ήταν ωσεί παρών, μην μπορώντας να τρέξει.

Παρόλ’ αυτά οι Βολιώτες κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν την πρόκριση στο 120’. Ο Μέτσε εκτέλεσε κόρνερ, ο Παπαδήμας πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Κραγιόπουλο, που με δεξί σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, που κατέληξε στον ουρανό των διχτύων, έγραψε το τελικό 1-2.

Τελευταία καλή στιγμή του ματς αυτή μετά τη σέντρα των γηπεδούχων, όταν ο Μάττας έβγαλε την κάθετη για τον Παπαδημητρόπουλο, αλλά κατάλαβε γρήγορα ο Θεολόγης τη φάση και μπλόκαρε.

Α.Ο. ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Λέμπας, Μετούσι, Διπλάρης, Γιαγιάκος (62’ Τζανής), Κούρκουλας, Μπακρατσάς, Παπαδημητρίου (69’ Ξανθόπουλος), Θεοδωρόπουλος (45’ λ. τρ. Μάττας), Χάδιαρης (48’ λ. τρ. Αρχοντής), Κοντός, Παπαδημητρόπουλος

ΝΙΚΗ Β.: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (59’ λ. τρ. Παπαδήμας), Λάιος, Κοντοές, Χρ. Καρτσαμπάς, Μέτσε, Ντόλγκι, Τζάθας, Βουρδάκης (59’ Κραγιόπουλος), Ιορδανίδης (108’ Αλ. Καρτσαμπάς), Αναστασίου (67’ Ματθαίου)

 

 

 

Last modified onThursday, 12 April 2018 09:58