noodles volos banner

Απόψε στις 23:00 κόντρα στην Αργεντινή

Την πέμπτη συνεχή νίκη σε ισάριθμους αγώνες θα επιδιώξει να κατακτήσει απόψε η Εθνική Ελλάδας με αντίπαλο την Αργεντινή (23:00, ΑΝΤ1-ΟΤΕ TV), προκειμένου να παραμείνει αήττητη στο Μουντομπάσκετ και να τερματίσει πρώτη (και καλύτερη) στον Β' όμιλο. Χθες εναντίον της Κροατίας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε, ουσιαστικά, το πρώτο ντέρμπι στη διοργάνωση και αρίστευσε. Η Ελλάδα είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια, έχοντας αφήσει πίσω την παρένθεση της εποχής Τρινκέρι.

Απέναντι στους «γκαούτσος», όμως, η Εθνική θα έχει απόψε ακόμη πιο δύσκολη αποστολή. Η παρέα του Λουίς Σκόλα επιδιώκει επίσης τη νίκη για να τερματίσει πρώτη και είναι ένας αντίπαλος που παραδοσιακά δυσκολεύει τη «γαλανόλευκη», με τη διαφορά ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι ίδιος και για την «αλμπισελέστε». Σε κάθε περίπτωση, το κίνητρο της πρώτης θέσης είναι πως ο κάτοχός της θα αποφύγει την οικοδέσποινα Ισπανία ως και τα προημιτελικά, αν βεβαίως φτάσει ως εκεί. Η Αργεντινή στηρίζεται στην κλάση και εμπειρία των Σκόλα, Πριτζιόνι, Νοτσιόνι και Χέρμαν. Σε περίπτωση ήττας θα τερματίσει δεύτερη σε τριπλή ισοβαθμία με Σενεγάλη και Κροατία ή Πουέρτο Ρίκο και τρίτη σε ισοβαθμία με την Κροατία.

Να σημειωθεί ότι απόψε ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων, ενώ ταυτόχρονα θα αναδειχθούν τα ζευγάρια της φάσης των «16» και θα προκύψουν οι διασταυρώσεις ως τον τελικό.