noodles volos banner

MVP o Στεφ Κάρι

Πλέον δεν είναι φήμη, είναι επίσημο! Ο Στεφ Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του NBA για τη σεζόν 2014/15!
Με βάση τη χρονιά που έκανε και την πορεία που είχε η ομάδα του, το αξίζει! Γι’ αυτό και το NBA ψήφισε… σοφά! Ο Στεφ Κάρι, λοιπόν, των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της φετινής σεζόν στο «μαγικό κόσμο», όπως ανακοίνωσε και επίσημα η λίγκα!
Ο 27χρονος άσος οδήγησε τους «πολεμιστές» στο καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ, αλλά και της ιστορίας τους με 67 νίκες. Παράλληλα, ευστόχησε σε 286 τρίποντα και κατέρριψε το δικό του -προ διετίας ρεκόρ- των 272 στην κανονική περίοδο. Την ολοκλήρωσε με 23,8 πόντους (με 44,3% στα τρίποντα), 7,7 ασίστ, 4,3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο και δικαιωματικά έγινε ο πρώτος MVP των Γουόριορς μετά τον μεγάλο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν από το 1960, όταν η ομάδα αγωνιζόταν ακόμη στη Φιλαδέλφεια. Ο Κάρι συγκέντρωσε 1.198 πόντους, λαμβάνοντας τις 100 από τις 130 ψήφους για την πρώτη θέση, των δημοσιογράφων από ΗΠΑ και Καναδά. Συγκεκριμένα, η ψήφος της πρώτης θέσης έδινε 10 βαθμούς και αντίστοιχα επτά για τη δεύτερη, πέντε για την τρίτη, τρεις για την τέταρτη και τέλος έναν για την πέμπτη. Έτσι, ο Τζέιμς Χάρντεν των Ρόκετς είχε 936 βαθμούς (25 ψήφους πρώτης θέσης), ο Λεμπρόν Τζέιμς των Καβαλίερς 552 (πέντε ψήφους πρώτης θέσης), ο Ράσελ Γουέστμπρουκ της Θάντερ 352 και ο Άντονι Ντέιβις των Πέλικανς 203.