noodles volos banner

Σουλτάνη: «Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο σωστό δρόμο»

Η Βολιώτισσα καλαθοσφαιρίστρια Ραφαέλα Σουλτάνη, θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν την καριέρα της στον Ολυμπιακό Βόλου. Η πλέι μέηκερ του Ολυμπιακού ήρθε σε συμφωνία πριν λίγες μέρες με τη διοικούσα επιτροπή να συνεχίσει να φορά την ερυθρόλευκη φανέλα και μίλησε στο magnesiasports για την παραμονή της και για τους στόχους της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2. «Στόχος η επάνοδος στην Α1», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα τα όσα είπε:

Για την παραμονή της στον Ολυμπιακό και για το πρωτάθλημα της Α2: «Δεν δυσκολεύτηκα να πω το ναι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διοικούσα επιτροπή που λειτουργεί σωστά την ομάδα και δεν υπόσχεται μόνο, αλλά πραγματοποιεί. Αυτό στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού είχαμε χρόνια να το νιώσουμε. Από πέρυσι υπάρχει αυτή η επιτροπή και όλα τα κορίτσια είμαστε ευχαριστημένα».   

Για το αν η ομάδα θα πάει για την άμεση επάνοδο στην Α1: «Εφόσον έχει μείνει ο βασικός κορμός και η αρχηγός μας Νίκη Ζέρβα, που πραγματικά είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει.  Είμαστε ανταγωνιστική ομάδα και το ατού μας είναι ότι οι περισσότερες από εμάς παίζουμε χρόνια μαζί και γνωριζόμαστε μεταξύ μας.  Οπότε στόχος είναι η επιστροφή στην Α1».

Για την περασμένη αγωνιστική περίοδο και γιατί η ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει: «Αν είχε αναλάβει νωρίτερα η διοικούσα επιτροπή και είχε ξεκινήσει αυτή το σχεδιασμό τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ένα είναι αυτό. Το άλλο είναι ότι στο τέλος και στα κρίσιμα ματς είχαμε πολλές ατυχίες. Είχε τραυματιστεί δύο βασικές παίκτριες οι Νίκη Ζέρβα και Άννα Ταντουρόφσκα και στο τέλος δεν αντέξαμε».

Για το μέλλον του Ολυμπιακού: «Πλέον γίνεται μία σωστή δουλειά στις ακαδημίες και μέσα από την Α2 θα πάρουν ευκαιρίες μικρές παίκτριες που θα αποτελέσουν αργότερα τον κορμό της ομάδας. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει μπει στον σωστό δρόμο».

Τέλος, η Βολιώτισσα καλαθοσφαιρίστρια αναφέρθηκε και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που θα γίνει στο Βόλο: «Είναι πολύ μία σημαντική διοργάνωση, που είχε ανάγκη και η πόλη να τη φιλοξενήσει. Μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να έρθει πιο κοντά στο μπάσκετ, να κάνει παιδιά να ξεκινήσουν το μπάσκετ και να τα δώσει κίνητρα σε κάποια άλλα. Κάποια παιδιά δεν έχουν δει την Εθνική ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις και είναι σημαντικό να πάρουν παραστάσεις από τέτοιου υψηλού επιπέδου διοργανώσεις».