noodles volos banner

H ανάλυση του olaxanthi.gr για τον Ολυμπιακό Βόλου

Η ιστοσελίδα olaxanthi.gr που ασχολείται με τα θέματα της ακριτικής ομάδας, με σημερινό της κείμενο, επιχειρεί ανάλυση του Ολυμπιακού Βόλου. Διαβάστε την ...ακτινογραφία των "ερυθρολεύκων" από την πλευρά των αντιπάλων, με τη σημείωση ότι το magnesiasports δεν υιοθετεί σε καμία περίπτωση τους χαρακτηρισμούς και τα ειρωνικά σχόλια για τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

Το κείμενο του olaxanthi έχει ως εξής: "Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μας είναι άγνωστος. Μπορεί να αγωνίζεται στην Football League και να παρουσιάζεται άκρως διαφορετικός στη σύνθεση του σε σχέση με εκείνη την εξαιρετική ομάδα που παρουσιάστηκε προ διετίας (άσχετα τι έγινε στην πορεία) , αλλά αν παρατηρήσει κανείς το ρόστερ του θα δει ποδοσφαιριστές γνωστούς στο ευρύ κοινό. Αρκετοί εξ αυτών με πολυετή εμπειρία στην Α Εθνική, 2-3 ποιοτικοί ξένοι παίχτες που σε αυτό το επίπεδο κάνουν την διαφορά και αν μη τι άλλο διαθέτουν τα εχέγγυα ώστε να παρουσιαστούν ανταγωνιστικότατοι απέναντι σε ομάδα της Σούπερ Λίγκα. Κάτι που φάνηκε και στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας , αλλά και σε φιλικά παιχνίδια που έγιναν με ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας μεσούσης της σεζόν .

ΡΟΣΤΕΡ ΕΜΠΕΙΡΟ, ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ... Υπάρχει ένα δεδομένο που το διαπιστώνει κανείς με την πρώτη του ματιά στο ρόστερ της ομάδας. Ένας μεγάλος μέσος όρος ηλικίας. Βγάζοντας τον μέσο όρο από την πιθανή αρχική ενδεκάδα, θα ...εντυπωσιαστούμε για τον αριθμό...33 που αντίστοιχει στον μέσο όρο ηλικίας των ποδοσφαιριστών! Ο μόνος που μπορεί να μπεί σφήνα στην αρχική ενδεκάδα και κάπως θα ελαφρύνει τον αριθμό αυτό είναι ο Νικολιάς που ήρθε τον Δεκέμβρη από την Γλυφάδα και είναι μόλις 20 ετών, αλλά κατά τα φαινόμενα θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας! Ακόμα και ο έτερος αναπληρωματικός με πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα, Ιωάννου, βρίσκεται στα 36 του!
Οι παίχτες που θα βρεθούν στην αρχική σύνθεση είναι όσοι τράβηξαν το κουπί όλη την σεζόν. Αρκετοί εξ αυτών με πολλά προβλήματα τραυματισμών - ίσως και ένεκα της ηλικίας - ενώ ο πάγκος αύριο δεν θεωρείται και ιδιαίτερα δυνατός καθώς πλην Νικολιά και Ιωάννου απαρτίζεται από νεαρά παιδιά των ακαδημιών. Βλέπετε αρκετοί βρίσκονται εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού όπως ο Κωστούλας η ο Καρράς. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Αντίθετα, θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε πώς για πολλούς εξ αυτών είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για ένα συμβόλαιο επιπέδου Σούπερ Λίγκα, ενώ παράλληλα θα έχουν ως σύμμαχο την εμπειρία τους. Όχι οτι αυτή...εκλείπει από την Ξάνθη, αλλά για τους Βολιώτες μιλάμε. Μπαρουτοκαπνισμένοι παίχτες, αρκετοί σε πολλά ανάλογα παιχνίδια όπως το αυριανό. Τα πόδια σίγουρα ΔΕΝ θα ακούνε όπως στα νιάτα τους, αλλά να μην ξεχνάμε πώς μεγάλο ερωτηματικό θα αποτελέσει η φυσική και αγωνιστική κατάσταση που θα βρεθεί αύριο η Ξάνθη έπειτα από 2 μήνες αγωνιστική απραξία σε παιχνίδια πίεσης!

 Η ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ο Παντέλης που αποτελεί τον τέταρτο προπονητή στην φετινή σεζόν που ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου, θα παρατάξει την ομάδα με ένα κλειστό σχήμα. Γνωρίζει πολύ καλά, οτι αν το...πάει στο Run and Gun δε θα έχει τύχη, καθώς τα αργοκίνητα "καράβια" που έχει στην άμυνα θα έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα τρεξίματα της Ξάνθης. Παράλληλα αν διαπιστώσει κανείς, σε σχέση με τον Ολυμπιακό Βόλο που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της κανονικής σεζόν, στα Play-Off οι Βολιώτες ήταν πιο " ψυχροί", πιο...κλειστοί. Λίγο η έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης, λίγο οι τραυματισμοί, λίγο...ο φόβος, έκανε τον Παντέλη να παρουσιάσει ένα πιο αμυντικογενές σύνολο απέναντι στους αντιπάλους τις στα Play-Off. Με συνέπεια ΝΑΙ ΜΕΝ το γκολ να γίνει δύσκολη υπόθεση, αλλά η άμυνα να παρουσιάζεται διαβασμένη και περισσότερο δεμένη σε σχέση με την κανονική σεζόν όπου υπήρχαν τα αντίθετα αποτελέσματα!
Τερματοφύλακας ο 40αρης Γκίτκος! Σε ηλικία...όπου θα μπορούσε να έχει γιο τον Μάνταλο ή τον Γούτα...ο έμπειρος γκολκίπερ είναι πιο ευάλωτος σε σχέση με εκείνες τις φοβερές σεζόν που έπιανε προ δεκαετίας στα Γιάννινα! Έμπειρος, προσωπικότητα για την Football League, δεν είναι τυχαίο πώς πάντοτε βρίσκει συμβόλαια σε τέτοιου τύπου ομάδες οι οποίες διεκδικούν άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.
Στα στόπερ οι Αρβανίτης-Μελίσσης. Ο Αρβανίτης πιο man to man τύπος, αναμένεται να επιστρατευτεί πάνω στον σέντερ φορ που θα επιλέξει ο Κεχαγιάς. Επιρρεπής στο λάθος, καλός στο ψηλό παιχνίδι , αλλά όχι και...θηρίο . Άλλωστε δεν είναι και τρομερά τα σωματικά του προσόντα. Χωρίς ιδιαίτερο παρελθόν. Στο πλάι του ο Μελίσσης. Κάποτε έκανε μια εντυπωσιακή σεζόν στον ΠΑΟΚ και σκάσανε...τρελλά λεφτά στον Παναθηναικό να τον αγοράσουν! Πλέον τα ίχνη του έχουν χαθεί σε χαμηλότερου επιπέδου ομάδες. Θα έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο στην άμυνα, θα είναι αυτός που θα παίξει την πρώτη πάσα, αλλά στην ταχύτητα...κλάψτα Χαράλαμπε. 34 ο Αρβανίτης, 32 ο Μελίσσης.
Δεξιά στην άμυνα ο Γιαλούσης. Γρήγορο παιδί, με ανεβοκατεβάσματα πιο...συχνά από του Κατσιαρού που παίζει στα αριστερά! 2 έμπειροι παίχτες, χωρίς να θυμόμαστε φοβερά πράγματα για όσα πέτυχαν στην Λίγκα. Θα τσαμπουκαλευτούν, παίζουν με ψυχή, με νεύρο...και ως εκεί. Δεν έχουμε σε φυσιολογικά πλαίσια να φοβηθούμε επιθετικές αρμοδιότητες. 36 ο Κατσιαρός, 29 ο Γιαλούσης. Ο Γιαλούσης αγωνιζόταν ως αναπληρωματικό μπακ στον Εργοτέλη, ο Κατσιαρός στον Άρη και στην Λάρισα, όταν η Ακρόπολη ήταν ακόμα πέτρες.
Στον άξονα ΚΟΦΤΗΣ ο Πινδώνης. Κλασικό εξάρι, 5 μέτρα πάνω-5 μέτρα κάτω. Χωρίς τρεξίματα. Στο στύλ θα σας θυμίσει εκείνον τον παιχταρά Μακρή που παίζει στον ΟΦΗ, αλλά καμμία σχέση. Η μπάλα...χειροβομβίδα, αλλά καλός στο ψηλό παιχνίδι. Απελευθερώνει τον Ρόκκα που παίζει σαν 8αρι στο πλάι του. Ο Ρόκκας  έγινε γνωστός από την συμπαθητική θητεία του σε Θρασύβουλο, Πανιώνιο. Εκεί αγωνιζόταν περισσότερο στα άκρα. Με τον καιρό έχει χάσει την ταχύτητα που είχε, αλλά είναι έμπειρος, παίζει με πάθος και αποτελεί παίχτη - ορόσημο στην μεσοαμυντική λειτουργία του Βόλου. Ίσως...αύριο δώσει μια σημασία στο μαρκάρισμα του Μάνταλου αφήνοντας τον Πινδώνη να " πλακωθεί "με τα 6άρια της Ξάνθης.
Δεκάρι κλασικό ο Κατσίκης. Ο άνθρωπος...Football League. Κάθε σεζόν κάνει την διαφορά στην κατηγορία, αλλά τα χρόνια πέρασαν, έπιασε τα 36! Ηγετική προσωπικότητα στον Θρασύβουλο Φυλής, ως εκεί όμως ήτανε. Κοντός, διεμβολιστής τότε...πλέον παίζει με την εμπειρία. Ξέρει μπάλα, δεν έχει τα τρεξίματα του παρελθόντος.
Στα άκρα οι Μόνχε-Μπρέσκα. 2 παίχτες-σημαία για τον Βόλο. Τεχνιταράς ο Μόνχε, κλασσική...εξτρεμάρα ο Μπρέσκα με διεμβολιστική ικανότητα, αν σου φύγει δεν τον πιάνεις. Με μια τεράστια διαφορά σε σχέση με τους Μόνχε και Μπρέσκα προ διετίας. Τα χρόνια...πέρασαν, τραυματισμοί ήρθαν και ουδείς από τους 2 θα παίξει σε Full ετοιμότητα. Ο Μπρέσκα δεν είναι 100% έτοιμος για τέτοιο ματς, αλλά ας όψεται η αναγκαιότητα, ενώ έχει χάσει σαφέστατα σε ταχύτητα. Ο Μόνχε, στην άλλη μεριά αντίστοιχα προέρχεται από χιαστούς και φέτος ΔΕΝ έκανε καλή σεζόν, τέτοια τουλάχιστον που να θυμίζει τον προ τριετίας Μόνχε που έβγαζε μάτια. Γνωρίζονται μεταξύ τους, παίζουν...συχνά με χιαστί κινήσεις, ο Μπρέσκα βγαίνει ΠΑΝΤΑ στην πλάτη της άμυνας και αυτό στοχεύει. Ο Μόνχε από την άλλη σε περισσότερο οργανωτικό ρόλο. Κατά την άποψη του αρθογράφου, ο Μπρέσκα αποτελεί τον υπ'αριθμόν 1 κίνδυνο για την άμυνα της Ξάνθης. 36 ο Μπρέσκα, 35 ο Μόνχε.
Σέντερ-Φορ ο Γκούρμα. Στα...τελειώματα της καριέρας του (32) είπε να κάνει μια καλή σεζόν. Παίχτης που πατάει καλά περιοχή, βάζει σωστά το σώμα του και φέτος βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Μακριά από την περιοχή ΔΕΝ έχεις να φοβάσαι κάτι, αλλά έχει την δυνατότητα να προκαλέσει προβλήματα αν αφεθεί μόνος του. Ίσως του..."έκατσε " η σεζόν σε επίπεδα που ούτε ο ίδιος δεν το περίμενε, αλλά όταν έχεις να κάνεις με παίχτη που έχει ρέντα, πρέπει να τον σεβαστείς.
Οι Ιωάννου και Νικολιάς αποτελούν τις 2 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ περιπτώσεις παιχτών με πιθανότητες να μπούνε ενδεκάδα. Ο Νικολιάς για την θέση του Μπρέσκα , αν ο τελευταίος ΔΕΝ παρουσιαστεί έτοιμος, ενώ ο Ιωάννου για την θέση του Μόνχε με μετάβαση του Γκούρμα αριστερά στα εξτρέμ ( κάτι που θα καταστρέψει αγωνιστικά τον Αλβανό). Το αναφέραμε... Μόνχε και Μπρέσκα ΔΕΝ είναι πανέτοιμοι και δύσκολα θα βγάλουν 90' . Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν καλά αυτοί που θα επιλεχτούν ως πλάγιοι οπισθοφύλακες από τον Νίκο Κεχαγιά. Ο Ιωάννου κλασικό σέντερ - φορ χωρίς την αίγλη του παρελθόντος όμως. 36αρης πλέον και σε κακή κατάσταση, ενώ ο Νικολιάς στα 20 του έκανε τρομερό πρωτάθλημα στο δεύτερο μισό ! Τεχνιταράς, λίγο...αργός, αλλά με τρομερό πόδι και εξελιχτική διάθεση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Είναι στο χέρι της Ξάνθης. Το δίμηνο ήταν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου η Ξανθιώτικη ομάδα έμεινε χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα, αλλά να πούμε μια ωμή πραγματικότητα. Πέραν του Μπρέσκα και με αυτόν ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ουδείς από τους άλλους παίχτες έχει θέση στην ομάδα της πόλης μας. Πόσο μάλλον στην ενδεκάδα της. Αλλά το δίμηνο αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην όποια σιγουριά μπορεί να διαθέτουμε για την ποιότητα του ρόστερ σε σχέση με αυτήν του Βόλου. Από την άλλη διαπιστώνει κανείς το πόσο κακή είναι και η αγωνιστική κατάσταση του Βόλου, όταν αναγκάζεται να παίζει άμυνα στα περισσότερα παιχνίδια των Play-Off. Τραυματισμοί, γκρίνιες στην κερκίδα, διαμαρτυρίες για την διοίκηση τους και πολλά άλλα. Μιλάμε όμως για ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ματς. Αυτό τα λέει όλα...".