noodles volos banner

«Κόλλησε» στο μηδέν με την Κέρκυρα

 

Μπροστά στο… καθόλου, καλός είναι και ο βαθμός της ισοπαλίας για τη Νίκη Βόλου. Οι κυανόλευκοι ήθελαν οπωσδήποτε τους τρεις πόντους από το ματς με την Κέρκυρα, αλλά τελικά έμειναν στη λευκή ισοπαλία (0-0) και όπως συνηθίζουν να λένε όλοι οι προπονητές, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να μην ηττηθείς. Δίκαιο αποτέλεσμα για τις δυο ομάδες, που γενικά επιθετικά δεν τα πήγαν καλά και δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις μπροστά από τα καρέ των δυο γκολκίπερ.

Η Νίκη έφτασε στους τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Με επιθετικό δίδυμο Τζιώρα και Σκούρτη

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας επέλεξε να ξεκινήσει με επιθετικό δίδυμο στο παιχνίδι τους Τζιώρα και Σκούρτη. Για πρώτη φορά οι δυο υψηλόσωμοι φορ αγωνίστηκαν μαζί από την αρχή του παιχνιδιού στην ενδεκάδα, έχοντας σε ρόλο δημιουργού πίσω τους τον Κοτσαρίδη.

Σε ένα 3-5-2, που επέλεξε ο Κορίνθιος τεχνικός, την αμυντική τριάδα αποτελούσαν οι Καρασαλίδης, Ίβενς και Μαχλελής, ενώ στην αριστερή πλευρά αγωνίστηκε ο Τσουκάνης και στη δεξιά ο Μαρινάκης. Στα αμυντικά χαφ ήταν οι Λάουξ και Κυζιρίδης.

Το σύστημα αυτό επέτρεψε στη Νίκη να έχει ένα «σφιχτό» κέντρο, που δεν επέτρεπε στην Κέρκυρα να κάνει το παιχνίδι της.

Μόλις δύο ευκαιρίες…

Κακό θέαμα και μόλις δύο καλές ευκαιρίες, μία για την κάθε ομάδα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Πανθεσσαλικό.

Η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο στο πρώτο 20λεπτο μπορεί να μην απειλήθηκε καθόλου, αλλά δεν κατάφερε και να απειλήσει την εστία του Πανθρακικού. Οι κυανόλευκοι ωστόσο έδειχναν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 23’ για πρώτη φορά η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα επισκέφτηκε με αξιώσεις την περιοχή του Σέτκους. Ο Τσουκάνης με μια επικίνδυνη σέντρα σουτ, ανάγκασε τον γκολκίπερ της Κέρκυρας σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στη συνέχεια έδιωξε όπως -όπως ο Ομπράντοβιτς σε κόρνερ.

Η Κέρκυρα απάντησε στις ευκαιρίες οκτώ λεπτά μετά με τον Κανακούδη. Ο έμπειρος παίκτης των Φαιάκων εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από καλό σημείο και σημάδεψε μόλις άουτ.

Τίποτα άλλο το αξιοσημείωτο δεν έγινε στο πρώτο μέρος από τους δύο νεοφώτιστους, που σε ένα απόλυτα μοιρασμένο 45λεπτο, οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το δίκαιο 0-0 να αντικατοπτρίζει την προσπάθεια τους.

Ο Ταϊρης κράτησε τον βαθμό στο τέλος

Το καλοτραβηγμένο σουτ του Κυζιρίδη που πέρασε δίπλα από την εστία του Σέπκους, έκανε την κερκίδα να αναθαρρήσει στο 48’. Ο ίδιος παίκτης έκανε ένα φιλόδοξο μακρινό σουτ στο 62’ με την μπάλα να περνά αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μαρκόφσκι με ξαφνικό γυριστό σουτ με το αριστερό επεδίωξε να αιφνιδιάσει τον Ταϊρη που ήταν όμως σε ετοιμότητα και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Με τον ίδιο τρόπο ο Σέπκους μάζεψε την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυζιρίδη στο 68’. Στο 75’ φάουλ από καλό σημείο σπατάλησε με κακό σουτ ο Λάουξ.

Η Νίκη γενικά έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή της Κέρκυρας, αλλά δεν είχε την τελική πάσα και την τελική προσπάθεια για να απειλήσει. Αντίθετα οι Φαίακες δύσκολα πλησίασαν στην περιοχή των κυανολεύκων, ενώ οι Χαβίτο και Μαρκόφσκι είχαν «χαθεί» στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ισπανός πάντως λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Ο Ταϊρης όμως με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε την μπάλα μετά το πλασέ του Χαβίτο και έσωσε ουσιαστικά τον βαθμό για την ομάδα του.

Το τελικό 0-0 φαντάζει δίκαιο βάσει της εξέλιξης του αγώνα… Οι κυανόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν ανάγκη από το «τρίποντο» αλλά τελικά η επιθετική του «αφλογιστία» δεν τους επέτρεψε να το κατακτήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις: 

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταϊρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης, Καρασαλίδης, Ιβενς, Μαχλελής, Λάουξ, Κυζιρίδης (88' Κορέτα), Κοτσαρίδης (72' Σταμπολζίεφ), Σκούρτης (79' Νικλητσιώτης), Τζιώρας

ΚΕΡΚΥΡΑ: Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Γκομέζ, Κανακούδης (76' Ντιόγκο) , Καρντόσο (60' Ανδρεόπουλος), Ντιμιτρόφσκι, Ομπράντοβιτς (54' Κόντος), Ζορμπάς, Μαρκόφσκι, Χαβίτο 

 

Last modified onSunday, 02 November 2014 19:17