noodles volos banner

Γιαννούτσος: «Παίζαμε με οκτώ, αλλά αξίζαμε τη νίκη»

Κατά πολλούς η Ιωλκός στο ουδέτερο γήπεδο των Λεχωνίων έκανε την έκπληξη της 3ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣΘ, κόβοντας βαθμούς από τον Σαρακηνό μετά το μεταξύ τους 1-1. Όμως, αντίθετη άποψη έχει ο προπονητής της γηπεδούχου ομάδας, Άρης Γιαννούτσος, ο οποίος επισημαίνει στο magnesiasports ότι βάσει της εξέλιξης του παιχνιδιού έπρεπε η Ιωλκός να είχε πάρει το τρίποντο.

 

«Για όλο τον κόσμο θα ήταν έκπληξη, αν κερδίζαμε, αλλά με την ισοπαλία ξεκινά και τελειώνει κάθε παιχνίδι, επομένως το 1-1 δεν ήταν έκπληξη. Εγώ θεωρώ πάντως ότι δεν έπρεπε να πάρουμε μόνο ένα βαθμό, αλλά τους τρεις βάσει συνολικής εικόνας. Προς τιμήν του και ο πρόεδρος του Σαρακηνού Βασίλης Τζέκας παραδέχθηκε ότι έπρεπε να κερδίσουμε και μας ευχαρίστησε για το δώρο του πέναλτι που τους κάναμε στο 94’. Στο πρώτο μέρος δεν απειληθήκαμε καθόλου, ήμασταν πολύ καλύτεροι και ζητήσαμε πέναλτι για χέρι του Τσιγιάννη που ήταν.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου χάσαμε τρεις κλασικές ευκαιρίες. Παίζαμε στην κόντρα και με καλή αμυντική τακτική. Ο Σαρακηνός είναι ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα, πολύ πιο έμπειρη από μας, με ποιοτικό υλικό, αλλά εμείς έχουμε μικρούς σε ηλικία παίκτες αλλά όχι σε αξία. Αξίζαμε τη νίκη, σύμφωνα με την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για 18 λεπτά παίζαμε με οκτώ παίκτες. Είχε αποβληθεί από το 50’ ο Λούμπαρδος, ο Μαγγιώρος από ένα σημείο ήταν τυπικά στον αγωνιστικό χώρο με διάσειση, αφού έμεινε πέντε λεπτά στον πάγκο να συνέλθει, ενώ έπαθε τράβηγμα στην γάμπα και ο Ισά. Όμως κι αυτός συνέχισε, χωρίς να μπορεί να προσφέρει. Ο Σαρακηνός μας πίεζε ανορθόδοξα, όσο παίζαμε ουσιαστικά με οκτώ, και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες».

Όσον αφορά στην αλλαγή της έδρας της Ιωλκού, ο κ. Γιαννούτσος τόνισε: «Διαλέξαμε το γήπεδο των Λεχωνίων, γιατί το γήπεδο του Σέσκλου δεν έχει καλό αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι σε ένα μήνα, όπως μας έχουν πει, θα μπούμε στο γήπεδο της Πορταριάς, που θα είναι η μόνιμη έδρα μας».

Σχετικά με τον στόχο της ομάδας τη φετινή περίοδο ο έμπειρος τεχνικός επισήμανε: «Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κρατηθούμε στην κατηγορία. Όλα τα παιχνίδια τα παίζουμε, για να τα κερδίσουμε. Δεν κάναμε μεταγραφές παικτών κυρίως με αγωνιστικά κριτήρια, αλλά κοιτάξαμε πρώτα να είναι καλοί χαρακτήρες, πειθαρχημένοι, γιατί δεν είναι στη φιλοσοφία μου να κάνουμε φασαρίες και να δημιουργούμε εντάσεις, για να νικάμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα οικογενειακό κλίμα. Θα μπαίνουμε κύριοι και θα βγαίνουμε κύριοι από το γήπεδο. Επίσης έχουμε πολύ καλή οργάνωση κι αυτό οφείλεται στη διοίκηση».