noodles volos banner

ΕΜΑ-Μυρμιδόνες 0-2

Ο Αναστασίου, κορυφαίος σήμερα για τους Μυρμιδόνες, πανηγυρίζει με υψωμένες τις γροθιές το δικό του τέρμα στο 86ο λεπτό Ο Αναστασίου, κορυφαίος σήμερα για τους Μυρμιδόνες, πανηγυρίζει με υψωμένες τις γροθιές το δικό του τέρμα στο 86ο λεπτό

Τέταρτη στη σειρά νίκη για τους Μυρμιδόνες, με 0-2 στις Μικροθήβες, κόντρα στην τοπική ΕΜΑ που πάλεψε το ματς αν κι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες για εξήντα λεπτά.

Το ματς ξεκίνησε με ένα συρτό σουτ του Ντ. Φέζο στο 11' που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα απείλησαν οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Νιφόρου από καλή θέση που πέρασε παράλληλα με το τέρμα. Στο 25' σουτ του Καπέσιου κατέληξε ψηλά άουτ, στο 32' ο Αναστασίου των Μυρμιδόνων εκτέλεσε φάουλ και έδιωξε σε κόρνερ ο Σαματάς, ενώ ακολούθησε μια κεφαλιά άστοχη του Παπαστεργίου. Η φάση που άλλαξε τη μορφή του αγώνα σημειώθηκε στο 36ο λεπτό. Ο Παπανίκος ανέτρεψε τον Ντ. Φέζο και ο διαιτητής Κρητικός, που ήταν δίπλα στους δύο παίκτες, υπέδειξε πέναλτι, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Στις διαμαρτυρίες, αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ο αρχηγός της ΕΜΑ, Σκοτεινός. Ο Ντ. Φέζο από την άσπρη βούλα έκανε το 0-1, με την ομάδα του Πλατάνου να έχει προβάδισμα στο σκορ και να παίζει με παίκτη παραπάνω. ωΠρος τη λήξη του α' ημιχρόνου, ο Γιαννακόπουλος ξεκίνησε ατομική προσπάθεια από το κέντρο κι σούταρε ανενόχλητος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Σαματά να διώχνει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα, ενώ σουτ του Ντ. Φέζο βρήκε σε ετοιμότητα ξανά τον νεαρό γκολκίπερ που είχε πολύ καλή παρουσία.

Στην επανάληψη, μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους Μυρμιδόνες στο 57' όταν ο Ευθυμίου έκανε κεφαλιά-πάσα και ο Παπαστεργίου μέσα στη μικρή περιοχή, δεν μπόρεσε να σκοράρει, πλασάροντας χλιαρά. Στο 60' γυριστό σουτ του Νιφόρου δεν βρήκε στόχο, στο 68' ο Παλάσκας ολοκλήρωσε ωραία ενέργειά του με αδύναμο σουτ που μπλόκαρε ο Σαματάς. Το 0-2 έγινε στο 86' με τον Αναστασίου που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και δεν δυσκολεύτηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, να πλασάρει και να σκοράρει. Ο Αναστασίου ήταν ο κορυφαίος στο σημερινό ματς για τους “κυανόλευκους”. Λίγο πριν το φινάλε, σουτ του Μπούση απέκρουσε ο Σταμέλος.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η πρώτη φετινή συμμετοχή για τον Αναστασίου της ΕΜΑ και του "αειθαλή" Τάκη Τρόμπατζη που είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στο Τοπικό της Μαγνησίας!

Συνθέσεις:
Ένωση Μικροθηβών-Αϊδινίου: Σαματάς, Μπούση, Διαμαντένιας, Σκοτεινός, Παπανίκος, Χορταριάς (87' Κουφαλιδάκης), Λανάι, Νιφόρος (82' Τρόμπατζης), Αναστασίου, Ζγουλέτας, Καπέσιος (87' Παπανικολόπουλος).
Μυρμιδόνες: Σταμέλος, Κουάτσκα (46' Παλάσκας), Γιαννακόπουλος, Γ. Μπούρχας, Ρυθυμίου, Αναστασίου, Τσαπέρος (71' Μάντζαρης), Άντι Φέζο, Ντ. Φέζο, Παπαστεργίου (58' Κατσαβριάς), Λάμπρου.