noodles volos banner

Έδωσε απαντήσεις ο Σαρακηνός...

Η καλύτερη ομάδα βάσει αριθμών στο δεύτερο γύρο είναι ο Σαρακηνός, ο οποίος τρέχει αήττητο σερί δέκα αγωνιστικών, μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία στα ντέρμπι της τετράδας και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη της κορυφής. Πρώτα ψαλίδισε τις ελπίδες του Θησέα κερδίζοντάς τον εκτός έδρας με 2-0, έπειτα έδωσε προβάδισμα τίτλου στη Σκιάθο με το 1-0 επί της ΑΕ Διμηνίου και την Κυριακή, ξαναέδωσε τον πρώτο λόγο στους Διμηνιώτες αποσπώντας ισοπαλία 1-1 κόντρα στους νησιώτες. Με λίγα λόγια, ο Σαρακηνός έπαιξε όλα τα παιχνίδια στα ίσα, μπορεί να μην είχε μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο αλλά δεν χαρίστηκε σε κανέναν... Ο Σάκης Ψαρόμπας και οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν, έστω και αργά, τις μεγάλες τους δυνατότητες.

Με τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου (και με τις άλλες ομάδες να μην χάνουν βαθμούς), οι “ροσονέρι” έμειναν εκτός διεκδίκησης του τίτλου που ήταν η βασική τους επιδίωξη τη φετινή σεζόν. Στην ουσία, μοναδικός στόχος, ήταν το Κύπελλο όπου είχαν πάρει την πρόκριση για τον τελικό, αλλά δεν μπόρεσαν εν τέλει να πανηγυρίσουν χάνοντας το τρόπαιο στα πέναλτι.
Κι αντί τεχνική διοίκηση και παίκτες να παρατήσουν την προσπάθεια όπως συνήθως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις που χάνονται οι αγωνιστικοί στόχοι, πέτυχαν το αντίθετο... Συσπειρώθηκαν, έγιναν όλοι μια “γροθιά” και στα δύσκολα παιχνίδια, ο Σαρακηνός είχε πολύ καλή παρουσία. Ο τρόπος που οι ποδοσφαιριστές πανηγύριζαν τα γκολ ή τις νίκες μετά το φινάλε των αγώνων μαρτυράει το πόσο πολύ ήθελαν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις για όσους τους κακολόγησαν σε όλη τη σεζόν.
Στο δεύτερο γύρο, η Σκιάθος έχει μαζέψει 22 βαθμούς σε έντεκα ματς, η ΑΕ Διμηνίου 21 σε δέκα αγώνες, ο Μαγνησιακός επίσης 21 και ο Θησέας 18. Η καλύτερη όμως βαθμολογική συγκομιδή στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ανήκει στο σύνολο του Σάκη Ψαρόμπα με 24 βαθμούς: επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Ο Σαρακηνός πληρώνει τις πολλές ισοπαλίες που έφερε (με επτά έχει τις περισσότερες στον 1ο όμιλο) και τις απώλειες βαθμών που είχε κυρίως στον πρώτο γύρο. Τότε είχε πάρει μόνον ένα βαθμό στα ντέρμπι κορυφής σε αντίθεση με επτά στο δεύτερο. Επίσης, δεν κέρδισε την Ιωλκό καθώς και στους δύο αγώνες παραχώρησε 1-1 με τους νεοφώτιστους που υποβιβάστηκαν.
Με άλλα λόγια, οι “ροσονέρι” δεν είχαν σταθερή πορεία, όμως στο δεύτερο γύρο παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι αγνοώντας την ήττα και το κυριότερο, η ομάδα παρά το γεγονός ότι δεν έχει πολλές λύσεις και μεγάλο έμψυχο δυναμικό, φανέρωσε τις δυνατότητές της που σίγουρα ήταν για περισσότερα πράγματα... Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, ο Σαρακηνός ήταν ενωμένος, μια “οικογένεια” και στα δύσκολα έδειξε χαρακτήρα. Μπορεί κάποιοι να τον θεωρούσαν “τελειωμένο” μετά τις αρκετές απώλειες βαθμών που είχε στο ξεκίνημα της περιόδου, αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές κατέθεσαν με τον καλύτερο τρόπο τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό...