noodles volos banner

Παιχνίδι υπομονής αυτό της Κυριακής

Παιχνίδι υπομονής... είναι αυτό της Κυριακής ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τον Δωτιέα Αγιάς, καθώς οι “κυανόλευκοι” δυσκολεύονται κόντρα στις κλειστές άμυνας στο γήπεδο “Π. Μαγουλάς”.

 Έχουν ταχύτατους μεσοεπιθετικούς που χρειάζονται όμως χώρο για να να φανούν απειλητικοί και οι μικρές διαστάσεις του γηπέδου δεν τους ευνοούν, ενώ παράλληλα όπως προσφάτως έχει τονίσει ο προπονητής τους, η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν προσφέρεται για το παιχνίδι που θέλει να κάνει η Νίκη.
Δεν είναι τυχαίο πως ως φιλοξενούμενη η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου έχει σημειώσει διπλάσια τέρματα. Συγκεκριμένα, σε οκτώ αναμετρήσεις στη Νέα Ιωνία πέτυχε οκτώ γκολ, ενώ σε έντεκα εξόδους έχει βρει δίχτυα δεκαεπτά φορές. 
Εντός έδρας Νίκη κέρδισε με 1-0 τέσσερα ματς (με Πύρασο, Αιγινιακό, Φιλιππιάδα, Αχέροντα), δύο γκολ έβαλε σε Πιερικό, Πύδνα και δύο φορές κόλλησε στο 0-0. Στις εξόδους μέτρησε τέσσερα τέρματα στη Νεοκαισάρεια, τρία στην Άμφισσα, δύο σε Πύρασο, Τσαριτσάνη, Πιερικό, ένα σε Μαρτίνο, Άρτα, Φαρκαδόνα, Αιγίνιο, κανένα σε Αγιά και Ηγουμενίτσα.
Τα επόμενα παιχνίδια είναι καθοριστικά για το στόχο της ανόδου και απαγορεύεται στραβοπάτημα με τον Δωτιέα που είναι στην επικίνδυνη ζώνη, όπως είχε συμβεί στον πρώτο γύρο. Τότε, μία “άλλη” Νίκη Βόλου που έψαχνε τα πατήματά της στην κατηγορία, είχε μείνει στο 0-0 στην Αγιά. Πλέον, οι “κυανόλευκοι” έχουν μπει στο δρόμο των επιτυχιών και παρουσιάζονται ενισχυμένοι για τη συνέχεια. Η προσθήκη στο ρόστερ ποδοσφαιριστών που διαθέτουν ποιότητα θα βοηθήσει σημαντικά ώστε να “ξεκλειδώνει” η αμυντική τακτική των αντιπάλων. Αυτό φάνηκε και στον τελικό του Κυπέλλου, που χωρίς πολλές ευκαιρίες, χωρίς να έχει φαντεζί ενέργειες, ένα καταπληκτικό σουτ του Ιορδανίδη εκτός μεγάλης περιοχής έφερε το ματς στα ίσα.
Η κυριακάτικη αναμέτρηση δεν αναμένεται να είναι εύκολη. Άλλωστε πιο ματς στη Γ' Εθνική μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο... Ο Δωτιέας προχώρησε σε αρκετές μεταγραφές ώστε να παλέψει με αξιώσεις για την παραμονή. Σίγουρα η Νίκη Βόλου δεν έχει να φοβηθεί την ομάδα του όμορου νομού, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υπομονή στο παιχνίδι. Το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών καθώς ο Μπαλαράμπε έχει επιστρέψει και είναι στη διάθεση του Κ. Βελιτζέλου για το παιχνίδι ύστερα όμως από μεγάλη περίοδο απραξίας που έφθασε σχεδόν στον ένα μήνα. Εκτός πλάνων ο Σκοπελίτης που θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί από τις 24 Φεβρουαρίου και μετά, ενώ στη Νίκη περιμένουν το δελτίο του Ρολντάν.