noodles volos banner

Λ. Μπίλης: «Χρειαζόμαστε παιδιά τύπου Τζιώρα»

Τις σκέψεις για την ομάδα της επόμενης περιόδου ανέλυσε ο Λεωνίδας Μπίλης στη νικιώτικη εκδήλωση που έγινε στην ταβέρνα Λίμνη στο Ελικοδρόμιο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η  Νίκη χρειάζεται ποδοσφαιριστές τύπου Τζιώρα, που ήρθαν στην ομάδα χωρίς να τους γνωρίζει κανείς και αναδείχθηκαν απ’ αυτή, και κυρίως πολεμιστές.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προπονητή της Νίκης:

«Δεν πέρασε πολύς καιρός που ξαναβρισκόμαστε. Είχα πει κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε κάποιους  φίλους που αγωνιούσαν για την πορεία ότι τη λύση θα τη δώσουν πάλι οι οπαδοί της. Έτσι τη λύση τη δώσατε πάλι εσείς. Από την καρδιά της Νέας Ιωνίας βλέπω περισσότερο κόσμο από πέρσι, βλέπω ξανά τα όνειρα να μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Είμαι ευτυχισμένος και θεωρώ ύψιστη τιμή ν’ αναλαμβάνω την ομάδα για τρίτη φορά. Αν τις προηγούμενες φορές δίναμε το 100% των δυνατοτήτων μας, τώρα θέλω να υπερβούμε τις δυνατότητές μας και να δώσουμε και κάτι παραπάνω, γιατί μόνο έτσι η Νίκη θα βρει τον δρόμο της.

Τις δύο προηγούμενες φορές έφυγα με αξιοπρέπεια, γιατί με την αξιοπρέπεια της Νίκης δεν έπαιξε ποτέ κανένας. Η Νίκη παραμένει ζωντανή στη συνείδηση των φιλάθλων της Ελλάδας. Το σήμα και την αξιοπρέπειά μας δεν μπορεί να την κερδίσει κανείς.

Τις δύο προηγούμενες φορές θεωρώ ότι πρόσφερα στην ομάδα. Την πρώτη φορά παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο με τον κ. Μανωλά, τη δεύτερη ξεκινήσαμε από τις στάχτες με πολλά  ψυχολογικά προβλήματα, αλλά κατορθώσαμε να οδηγήσουμε την ομάδα σε ένα δρόμο επιτυχιών και να είμαστε πρώτοι.

Φτάσαμε την πέμπτη αγωνιστική που αποφασίσαμε να χωρίσουμε για το καλό της ομάδας τους δρόμους μας. Τότε ήμασταν δύο βαθμούς πάνω από τον πρωταθλητή Αιγινιακό. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε με ενότητα και αγάπη χωρίς τα περσινά προβλήματα.

Η Νίκη θα είναι μία ανταγωνιστική και παθιασμένη ομάδα. Δε μετράνε σήμερα τα υψηλά συμβόλαια και το βλέπετε και στο Euro και σε κάποια πρωταθλήματα. Μετράει πόσο πολύ το θέλεις και πόσο πολύ πολεμάς μέσα στο γήπεδο. Θα χτίσουμε μία ομάδα, που αν πέρσι πάλευε 100%, φέτος θα παλεύει 200%. Και στα έξι επίσημα ματς που έχω κοουτσάρει τη Νίκη η ομάδα μας δεν έχει χάσει.

Η Νίκη της επόμενης χρονιάς θα είναι πιο πολύ παθιασμένη και θα αποτελείται από παιδιά κάτω από 26 χρόνων. Χρειαζόμαστε παιδιά τύπου Τζιώρα, που δεν τον γνώριζε κανείς, αλλά με τη δύναμη της ψυχής και με τη δύναμη της φανέλας, γιατί μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες μπορείς να τα κάνεις αυτά, τα κατάφερε. Φυσικά και χρειάζονται έμπειροι ποδοσφαιριστές. Όταν θα φύγω, θέλω να έχω αφήσει ένα ισχυρό λιθαράκι, ώστε η ομάδα να μεγαλουργεί.

Χρειάζονται τόνοι δουλειάς και λίγα λόγια, δε χρειάζεται να μακρηγορούμε. Σε χρόνια άκρατου επαγγελματισμού, έχω πάρει μία απόφαση, αν φύγω στο μέλλον, ποτέ να μη με βρει η Νίκη σε έναν αντίπαλο πάγκο. Παρότι είχα προτάσεις πέρσι από ομάδες του ίδιου ομίλου, το θεωρούσα άτιμο να αποδεχτώ κάποια. Και να τα φέρει ο χρόνος και να έρθω αντιμέτωπος μ’ αυτήν την ομάδα, δε θα καθίσω στον πάγκο και θα χάσω τη θέση μου. Θα δώσουμε μάχες, σαφώς και θα ‘ρθουν οι ήττες, αλλά θα είναι ελάχιστες βέβαια, γιατί τους ποδοσφαιριστές μας μπορεί να τους κερδίσει κάποιος, αλλά ο αντίπαλος θα έχει πολλές απώλειες».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε:

Για τα μεταγραφικά:

«Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τρεις ποδοσφαιριστές, αλλά ανακοινώσεις γίνονται μόνο όταν έχουμε την ελευθέρας τους. Ό ένας είναι αλλοδαπός. Αυτοί που θα ανακοινώνονται θα έχουν περάσει από το μικροσκόπιο. Από 1η Αυγούστου έως 15 Αυγούστου κάποιοι παίκτες του ρόστερ πιο μικρής ηλικίας θα κριθούν. Το ρόστερ θα αποτελείται από 25-26 ποδοσφαιριστές. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Οι κινήσεις θα είναι ουσίας κι όχι εντυπωσιασμού. Τα διαρκείας θα φύγουν με κινηματογραφικό τρόπο. Το γήπεδο θα είναι παλατάκι και θα δούμε καινοτόμα πράγματα που δεν έχουμε δει.

Για την προετοιμασία:

Από 25/7 με 1/8 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Στις πρώτες δύο βδομάδες θα γίνονται μονές προπονήσεις, μετά περιορισμένα φιλικά, τέσσερα βασικά φιλικά, δύο σε δυνατούς αντιπάλους στην έδρα μας και δύο με αντιπάλους ίδιας κατηγορίας μακριά από την έδρα μας για να συνηθίσουν στις χιλιομετρικές αποστάσεις. Ίσως γίνουν κι άλλα δύο με ερασιτεχνικές ομάδες.

Για το αν μπορεί να τηρηθεί το πλάνο με 20 Βολιώτες παίκτες, που εξήγγειλε ο ίδιος:

«Το πλάνο μας είναι αυτό, αλλά μπορούμε να έχουμε μία μικρή απόκλιση. Υπάρχουν κάποια παιδιά της Μαγνησίας που παίζουν εκτός νομού. Μπορεί να είναι 20+5, μπορεί να είναι 18+7».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος με απόφαση του Θ. Τζήμα διαπραγματεύεται τις οικονομικές συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές:

Τέτοιες αρμοδιότητες έχει και ο τεχνικός διευθυντής και ο τελευταίος λόγος ανήκει στη διοικούσα επιτροπή. Μας έχουν δώσει συγκεκριμένο αριθμό για το μπάτζετ μας. Μπορούμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Τον Δεκέμβριο αν χρειαστεί κάποια υπέρβαση, θα το κάνουμε. Η ομάδα θέλει παιδιά που θα ‘ρθουν να ματώσουν τη φανέλα και δε θα δουν τη Νίκη ως μια πρόσκαιρη προκαταβολή».

Τέλος, έκανε λόγο για τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Βαλάντη Κόκκα (έρχεται με μετάθεση στις 22/7 στον Βόλο, καθώς υπηρετεί τη θητεία του) και Κώστα Τσιουρέλη («άξιζε μία ευκαιρία να φορέσει την μπλε φανέλα», όπως είπε), αλλά και στους Ναουμίδη ("ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας πέρσι και του χρόνου θα είναι αρχηγός", επισήμανε), Κόλα και Μέτσε, ο οποίος, όπως πληροφόρησε ο κυανόλευκος τεχνικός μέχρι 15 Ιουλίου ίσως γίνει Έλληνας κι αν αυτό δε συμβεί για την επόμενη διετία θα είναι παίκτης της Νίκης, όπως ο Ναουμίδης και ο Κόλα».

Χρ. Θανασούλης

Last modified onThursday, 30 June 2016 12:42