noodles volos banner

Ήττα-αποκλεισμός για Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό από τον Απόλλωνα Λ. (video)

Ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοξένησε τον Απόλλωνα Λάρισας, για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής, δε βρήκε ποτέ τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο, λόγω και των πολλών αλλαγών και ηττήθηκε εύκολα από τους κυανόλευκους. Ο Απόλλων, παρά την απουσία αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών τους, ήταν πιο συγκεντρωμένος και κέρδισε δίκαια 0-2. - Σκόρερ οι Καμπέρης (22’) και Γεωργίου (66’).

«Ψαχνόταν» ο Ολυμπιακός, ο Απόλλων το γκολ

Τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να «ψάχνουν τα πατήματά τους», καθώς αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές, λόγω του ευρέος rotation που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους στο 12’, όταν ο Αναστασίου έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής κι από τα αριστερά, κινήθηκε προς τον άξονα κι επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σταυράκη. Δέκα λεπτά μετά, στην επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης και πρώτη για τους φιλοξενούμενους, ήρθε το 0-1. Ο Πέντα εκτέλεσε το φάουλ προς την περιοχή του Κατσούλη, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού αδράνησαν, δίνοντας την ευκαιρία στον Καμπέρη να πλασάρει με το δεξί και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Από 'κει και πέρα, το έργο του Ολυμπιακού δυσκόλεψε, με τον Απόλλωνα να κάνει σωστή διαχείριση του παιχνιδιού, να δίνει χώρο στους αντιπάλους του και να προσπαθεί να φανεί απειλητικός στην «κόντρα». Με αυτόν τον τρόπο, οι φιλοξενούμενοι στο 33’ έφτασαν μία ανάσα από το 0-2. Ο Γεωργίου από τα αριστερά έφυγε στην αντεπίθεση, επιχείρησε την παράλληλη σέντρα, με τον Καμπλιώνη εξ επαφής να στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κατσούλη, ύστερα κι από τη σωστή αμυντική προσπάθεια του Ανδρέα Κόκα, που πίεσε όσο έπρεπε τον αντίπαλο επιθετικό, για να χάσει την ισορροπία του.

Ένα γυριστό σουτ του Κωστόπουλου που κόντραρε στην πλάτη του Χολέβα (39’) και μία αδύναμη κεφαλιά του Μπρίτος, που κατέληξε στην αγκαλιά του Σταυράκη (44’) ήταν οι τελευταίες στιγμές του πρώτου μέρους, στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να φέρει το παιχνίδι «στα ίσια», δίχως να το καταφέρει, με τον Απόλλωνα να πηγαίνει με το υπέρ του 0-1 στα αποδυτήρια, με σχετική ευκολία. 

Προσπάθησε, αλλά υπέκυψε στο λάθος του

Η έναρξη του δευτέρου μέρους δεν έφερε αλλαγές στο γενικότερο σκηνικό της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να έχει στην κατοχή του την μπάλα, να προσπαθεί να βρει τους χώρους να απειλήσει, αλλά να μην τα καταφέρνει στα πρώτα δέκα λεπτά, βρίσκοντας μπροστά του έναν αρκετά συμπαγή Απόλλωνα. Στο 57’, ήρθε η πρώτη σημαντική φάση του Ολυμπιακού για γκολ στο παιχνίδι. Ο νεοεισελθών Σταύρου μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πέρασε δύο αντιπάλους του, βρήκε τον χώρο και τον χρόνο να σουτάρει, με την προσπάθειά του να αποσοβείται από τον Σταυράκη, που μπλόκαρε σε διπλό χρόνο. Δύο λεπτά αργότερα, ένα σουτ του Αναστασίου πέρασε άουτ.

Ύστερα από αυτό το εκρηκτικό τρίλεπτο για τους γηπεδούχους, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας αποφάσισε να περάσει στο ματς τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του, μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, Κώστα Φλίγκο, προκειμένου να εντείνει περαιτέρω την πίεσή του στα «καρέ» του Σταυράκη.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός έψαχνε την ισοφάριση, «προδόθηκε» από ένα μοιραίο λάθος του Κατσούλη, που έφερε το 0-2. Συγκεκριμένα, στο 66’ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε στην κατοχή του την μπάλα εκτός περιοχής, δε συνεννοήθηκε σωστά με τον Κωστόπουλο, με τη μεταβίβασή του να καταλήγει στα πόδια του Γεωργίου, που δέχτηκε το «δώρο» των παικτών των γηπεδούχων, στέλνοντας την μπάλα στην κενή εστία τους και «κλειδώνοντας» τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά αμέσως μετά το δεύτερο τέρμα των φιλοξενουμένων, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, δίχως να καταφέρνει να προσεγγίσει με αξιώσεις την εστία του Σταυράκη. Η επόμενη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 77’, όταν ο Κολημήτρας εκτέλεσε το φάουλ, με τον Στασινόπουλο να πιάνει μια όμορφη κεφαλιά, η οποία απομακρύνθηκε δύσκολα σε κόρνερ από τον Σταυράκη.

Στο 83’, ο Απόλλων είχε την ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, όταν ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος παίκτη του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα του Κωστόπουλου, κέρδισε την μπάλα και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απάντησαν, όταν ο Δωματάς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Σταύρου πιάνει μία κεφαλιά, που πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σταυράκη.

Το παιχνίδι, μέχρι τη λήξη του, δεν επεφύλασσε κάποια άλλη καλή στιγμή. Έτσι, ο Απόλλων «απέδρασε» με τη νίκη και την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό να μην προβληματίζεται για το αποτέλεσμα, όσο για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, που αποτελεί «καμπανάκι» ενόψει της συνέχειας.

Ολυμπιακός Βόλου (Τζαναβάρας): Κατσούλης, Στασινόπουλος, Ανδ. Κόκας, Γκίτζιας, Κωστόπουλος, Πότσι, Δ. Κόκας (37΄ λ.τρ. Δωματάς), Κολημήτρας, Αναστασίου, Ευθυμιάδης (46’ Σταύρου), Μπρίτος (64’ Φλίγκος)

Απόλλων Λάρισας (Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Γιαννακόπουλος, Χολέβας, Ανδρέου, Αγριόδημος, Γεωργίου, Καμπέρης (86’ Χαραλαμπίδης), Κολοβός (78’ λ.τρ. Γκουντρουμπής), Πέντα, Καμπλιώνης (70’ Διβανές)

Media

Last modified onMonday, 17 October 2016 02:39