noodles volos banner

Το ‘πε ο Βενέτης, το ‘κανε ο Μέτσε και Ρήγας-Νίκη 0-1

Ο Μέτσε πανηγυρίζει το γκολ στο Βελεστίνο Ο Μέτσε πανηγυρίζει το γκολ στο Βελεστίνο

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στην προπόνηση της Νίκης, κατά την οποία έδωσε για πρώτη φορά ο νέος γενικός αρχηγός Παντελής Πρόγκνι, ο Βασίλης Βενέτης πείραζε τον Νέτι Μέτσε, λέγοντάς του ότι αυτός θα είναι ο σκόρερ του αγώνα με τον Ρήγα Φεραίο. Τελικά ο β’ αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου έπεσε μέσα, αφού με γκολ στο 58’ του 23χρονου μέσου η βολιώτικη ομάδα κατόρθωσε να περάσει με το διπλό και σκορ 0-1 από τη δύσκολη έδρα του Βελεστίνου, καταβάλλοντας την αντίσταση του Ρήγα Φεραίου για πρώτη φορά στο γήπεδό του στα τρία χρόνια της «συμβίωσης» των δύο ομάδων στη Γ’ Εθνική.

Η Νίκη Βόλου, παρά το γεγονός ότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, κέρδισε τον "κακό της δαίμονα" στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του τετάρτου ομίλου της Γ' Εθνικής, πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο ψυχολογίας και "φουλάρει" για μεταγραφές, προκειμένου να κυνηγήσει με αξιώσεις τον στόχο της δεύτερης θέσης. Από τη μεριά τους οι γηπεδούχο πάλεψαν  στο τέλος, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα, που τους φέρνει ακόμη σε πιο δυσχερή θέση.

Το τεχνικό τιμ των γηπεδούχων, το οποίο απαρτίζεται από τους Σπαθή, Αλεξίου και Γάτο, επέλεξε τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια. Η αμυντική τετράδα της ομάδας του Βελεστίνου αποτελούνταν από τους Χατζηαθανασίου, Γκάγκα, Καρλιάμπα και Σπαθή, από τα δεξιά στα αριστερά. Αλεξίου και Χατζησταμάτης ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τους Νασιακόπουλο (αριστερά) και Γεωργατζή (δεξιά) να αγωνίζονται στις πτέρυγες. Τέλος, στην επίθεση ήταν ως δίδυμο οι Τζοβάρας και Τσελεπής.

Από την άλλη, ο Στέφανος Ξηροφώτος, ελλείψει του Φάντζιο Μπούις που βρίσκεται σε ταξίδι εκτός Βόλου, έδωσε τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα στον Μένιο Θεολόγη. Δημολιός και Γενιτσαρίδης αγωνίστηκαν στο αριστερό και δεξί άκρο της άμυνας, αντίστοιχα, με τους Καρτσαμπά και Βέργο να είναι οι δύο κεντρικοί οπισθοφύλακες. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ντόλγκι, Μέτσε και Ιορδανίδης, με τον τελευταίο να έχει, κυρίως, δημιουργικό ρόλο ως "δεκάρι". Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν ο Σέναντ Μπάιριτς και ο Τόλης Γαρυφαλλόπουλος που πήρε τη θέση του αποχωρήσαντα Αντρέι Γιάκοβλεφ στο βασικό σχήμα της Νίκης. Μοναδικός προωθημένος στην κυανόλευκη επίθεση ήταν ο Χρήστος Τζιώρας.

Ένταση σε πάγκους και κερκίδα, λίγα πράγματα στο "χορτάρι"

Τα πρώτα λεπτά ήταν νευρικά στον αγωνιστικό χώρο, δίχως κάποια ουσιαστική στιγμή για τέρμα, αλλά και εκτός αυτού, με τους ανθρώπους των δύο πάγκων να έρχονται σε συνεχείς διενέξεις, με αφορμή το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι θεωρούσαν ότι ο Στέφανος Ξηροφώτος δίνει οδηγίες εκτός του επιτρεπόμενου χώρου.

Η ένταση αυτή, μάλιστα, μεταφέρθηκε άμεσα και στην εξέδρα, με τους φίλους των δύο ομάδων να ανταλλάζουν κάποια "γαλλικά" και τους πιο "θερμόαιμους" να έρχονται στα χέρια, δίχως όμως να "τραβήξει" για πολύ αυτή η κατάσταση.

Όταν τα πράγματα ηρέμησαν, η Νίκη πήρε τα ηνία του αγώνα, είχε την υπεροχή και έφτασε κοντά στο γκολ στο 7', όταν το πλασέ του Γαρυφαλλόπουλου από πλεονεκτική θέση, εντός περιοχής απομακρύνθηκε δύσκολα από τον τερματοφύλακα Παπαγιάννη σε κόρνερ. Από 'κει και πέρα, μέχρι περίπου και τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τη Νίκη να έχει την κατοχή της μπάλας και τη διάθεση να απειλήσει, δίχως όμως να υπάρχει κάποια ακόμα ουσιαστική στιγμή για το 0-1.

Ενώ για αρκετή ώρα δεν υπήρχε τελική στιγμή στο παιχνίδι κι η Νίκη είχε μία φλύαρη υπεροχή, ο Ρήγας είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 29'. Ο Τζοβάρας κινήθηκε απειλητικά από τα αριστερά, σέντραρε παράλληλα εντός της περιοχής των φιλοξενουμένων, με τον Καρτσαμπά να "βρίσκει αέρα" στην προσπάθειά του να καθαρίσει τη φάση και τον Τσελεπή να μην μπορεί αιφνιδιασμένος να εκμεταλλευτεί κατάλληλα το λάθος της αμυντικής γραμμής της Νίκης, δίνοντας την ευκαιρία στον Δημολιό να διορθώσει τα πράγματα για την ομάδα του, που έδιωξε μακριά.

Η ομάδα των Ξηροφώτου και Μπούις αντέδρασε και απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα, με καλή φάση διαρκείας. Συγκεκριμένα, στο 33' ο Μέτσε εκτέλεσε κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του, με τον Ντόλγκι να παίρνει μία κεφαλιά, την οποία απομάκρυναν οι αμυντικοί του Ρήγα. Η μπάλα έφτασε ξανά στα πόδια του Νέτι Μέτσε που "σέρβιρε" ξανά για τον Ουκρανό συμπαίκτη του, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαγιάννη.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η αναμέτρηση δε χάρισε κάτι άλλο στους φιλάθλους που την παρακολούθησαν, πέρα από ένα ακόμα άστοχο σουτ του Ντόλγκι στο 38' και τρία ανεκμετάλλευτα κόρνερ, δύο της Νίκης κι ένα του Ρήγα.

Έλυσε τον "γόρδιο δεσμό" ο Μέτσε,

παραλίγο να το ξανακάνει ο Τζοβάρας!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο. Πολλές προσωπικές μονομαχίες, συνεχείς αλλαγές κατοχής της μπάλας και καμία τελική προσπάθεια μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 57', η Νίκη σε μία από τις πρώτες επισκέψεις της στην μεγάλη περιοχή του Παπαγιάννη στο δεύτερο μέρος, κέρδισε πέναλτι. Ο Γαρυφαλλόπουλος σούταρε δυνατά, με τον Γκάγκα να απομακρύνει αντικανονικά την μπάλα με το χέρι του, σύμφωνα με τον κ. Γκαραγκάνη που υπέδειξε την "εσχάτη των ποινών". Ο Νέτι Μέτσε ανέλαβε την εκτέλεση στο 58', ο Παπαγιάννης απέκρουσε, με τον μέσο της Νίκης να παίρνει το "ριμπάουντ" και να κερδίζει, σε δεύτερο χρόνο τον πορτιέρε του Ρήγα για το 0-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Το παιχνίδι πήρε "φωτιά", με τον Ρήγα τρία λεπτά αργότερα να φτάνει πολύ κοντά στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 62' ο Τζοβάρας επιχείρησε ένα δυνατό μακρινό σουτ, το οποίο "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι της εστίας  του Θεολόγη, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για ένα δεύτερο πανέμορφο προσωπικό του τέρμα, κόντρα στη Νίκη τη φετινή σεζόν, μετά από αυτό της πρεμιέρας στο Πανθεσσαλικό.

Στα επόμενα λεπτά, ο Ρήγας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, στην προσπάθειά του να φέρει το ματς στα "ίσια", με τη Νίκη να περιορίζεται κυρίως στα αμυντικά της καθήκοντα, με επιτυχία, καθώς δεν απειλούταν ουσιαστικά.

Συγκεκριμένα, για τα επόμενα είκοσι περίπου αγωνιστικά λεπτά μετά το δοκάρι του Τζοβάρα, οι γηπεδούχοι είχαν μόλις μία τελική εντός εστίας των φιλοξενουμένων στο 72', με χλιαρό σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Θεολόγη που μπλόκαρε, δίχως κανένα πρόβλημα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Ρήγας ανέβαζε ακόμα περισσότερο τις γραμμές του, "ρισκάροντας" για την ισοφάριση, με τους φιλοξενούμενους που προηγούνταν, να αμύνονται σωστά, αλλά να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως ο αντίπαλός τους είχε βγει "στα πανιά" και να γίνουν επικίνδυνοι στην κόντρα.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με τη Νίκη μέχρι το τέλος να μην απειλείται ουσιαστικά, παρά το γεγονός πως ο Ρήγας άσκησε πίεση για αρκετά λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τελικώς τους τρεις βαθμούς και τη ρεβάνς για την ήττα με το ίδιο σκορ στο Πανθεσσαλικό την 1η Οκτωβρίου.  

Πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα της Νίκης και για τον Αλέκο Αναστασίου, που μπήκε στις καθυστερήσεις της συνάντησης, επιστρέφοντας από μεγάλο διάστημα αποχής λόγω ρήξης χιαστών.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Σπαθής, Αλεξίου, Νασιακόπουλος (89' Παπακώστας), Χατζησταμάτης (51' Κυριάκος), Τσελεπής, Γεωργατζής, Τζοβάρας

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Δημολιός, Γενιτσαρίδης, Καρτσαμπάς, Βέργος, Ντόλγκι, Μέτσε, Ιορδανίδης (90'+ Λάιος), Μπάιριτς (83' Ματθαίου), Γαρυφαλλόπουλος (86' Βουρδάκης), Τζιώρας (90+' Αναστασίου)

 

Last modified onSunday, 07 January 2018 18:12