noodles volos banner

Ξηροφώτος: Ο Μέτσε ήταν ο κρίκος μας σε άμυνα και επίθεση

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα του Ρήγα Φεραίου με τη Νίκη, ο προπονητής των φιλοξενούμενων Στέφανος Ξηροφώτος έκανε λόγο για μοιρασμένο ματς, ενώ εξήρε τη συνολική απόδοση του σκόρερ της ομάδας του, Νέτι Μέτσε, τον οποίον χαρακτήρισε «τείχος ανάμεσα στην άμυνα και το κέντρο».

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

«Ήρθαμε σε μία δύσκολη έδρα, από τις πιο δύσκολες έδρες όλης της Γ' Εθνικής. Ήταν ένα ματς μοιρασμένο. Ο αντίπαλος με διάταξη 4-4-2 είχε στόχο να μας δημιουργήσει ένα πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Δεν τον είχαμε ξαναδεί έτσι. Στο πρώτο πεντάλεπτο αιφνιδιαστήκαμε, αλλά στη συνέχεια η αντίδρασή των παικτών μας στον άξονα ήταν εκπληκτική, ειδικά του Μέτσε που ήταν κρίκος σήμερα ανάμεσα στην άμυνα και το κέντρο. Ελέγξαμε το παιχνίδι, είχαμε σίγουρο το "μηδέν" στην άμυνά και ευτυχήσαμε, στη μοναδική φάση που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο, να βάλουμε το γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο, δικαιούμασταν ένα ακόμα γκολ, βάσει της εικόνας του παιχνιδιού και της ομάδας μας.

Να πω και κάτι άλλο για το Βελεστίνο, επειδή ακούστηκαν και κάποια πράγματα. Γνωρίζω πως όταν πας εκτός έδρας, πάντα θα σε βρίσουν. Εγώ, επειδή πέρασα ένα χρόνο από εδώ στην καλή ομάδα του Ρήγα, έχω συνδέσει την παρουσία μου με φίλους. Επίσης, η κόρη μου γεννήθηκε εδώ. Οπότε, ορισμένοι άνθρωποι ξέρουν. Εύχομαι στον Ρήγα να συνεχίσει την προσπάθεια, να έχει την ίδια αγωνιστική εικόνα σε όλα τα παιχνίδια, γιατί σήμερα ήταν καλός κι άξιος αντίπαλος. Αλλά να έχει και στα άλλα παιχνίδια την ίδια εικόνα, για να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για να παραμείνει στην κατηγορία".

Για το αν εννοεί πως ο Ρήγας δεν έχει ανάλογη απόδοση στα άλλα παιχνίδια:

"Είπα πως σε περίπτωση που έχει αυτήν την εικόνα σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν, έχει ελπίδες να παραμείνει. Αυτό".

Για το γεγονός ότι η Νίκη, μετά το τέρμα της, οπισθοχώρησε κι αν υπάρχει άγχος:

«Ασυναίσθητα οι ποδοσφαιριστές, στο τελευταίο πεντάλεπτο με επτάλεπτο, κάθονται πιο πίσω, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους, όταν προηγούνται. Είναι το αίσθημα της επιβίωσης, το κάνουν από μόνοι τους. Από 'κει και πέρα, όμως, δε θεωρώ ότι "κλείστηκε" η ομάδα. Η τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης ήταν δικιά μας. Όσο για το άγχος, πάντα αυτό υπάρχει, όταν είναι μονόδρομος η νίκη. Μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής, έχουμε το άγχος να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Το θέμα είναι  να κάνουμε αυτό το άγχος δημιουργικό".

 

 

 

 

Last modified onMonday, 08 January 2018 20:03