noodles volos banner

Δείχνει χαρακτήρα, πλάνο και σκορπά αισιοδοξία

Τελικά όλοι αυτοί που έλεγαν ότι ο Νίκος Παντέλης δεν πρόλαβε να περάσει τίποτα στην περσινή ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και ότι η αποτυχία στα πλέι οφ δεν μπορεί να του πιστωθεί φαίνεται προς το παρόν να δικαιώνονται.

Έχοντας μια άλλη… ταυτότητα η ερυθρόλευκη ομάδα και διαφορετική φιλοσοφία, εκπλήσσει ευχάριστα στα φιλικά παιχνίδια και σκορπά αισιοδοξία στους φιλάθλους της. Είναι αν μη τι άλλο νωρίς για ενθουσιασμούς και για μεγάλα λόγια, ωστόσο ο «νέος» Ολυμπιακός που προσπαθεί να δημιουργήσει ο έμπειρος τεχνικός, δείχνει μέχρι στιγμής χαρακτήρα, ότι έχει πλάνο, ότι βαδίζει σταθερά μπροστά και κάνει τον κόσμο, μετά τη μεγάλη πίκρα του Ιουνίου, να χαμογελά και πάλι.

Στο τελευταίο φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας, μπορεί η εμφάνιση να μην ήταν τόσο καλή, αλλά διαφάνηκε ξεκάθαρα, ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες που μπορούν με τις πρωτοβουλίες τους να τον «ξελασπώσουν».

Σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρξαν πολλές φάσεις από την πλευρά των ερυθρολεύκων ήρθαν δύο γκολ και η άμυνα έμεινε πάλι στο «μηδέν». Μάλιστα όσο όλα αυτά συμβαίνουν απέναντι σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας, Τύρναβο, Ηρακλή Ψαχνών, Αναγέννηση Καρδίτσας, έχουν και λίγη περισσότερη σημασία. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν δίχτυα έξι φορές και είχαν λευκό παθητικό.

Ο Νίκος Παντέλης βέβαια προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους. Ο Ολυμπιακός άλλωστε όπως και οι άλλες ομάδες δεν είναι έτοιμος και δεν πρέπει να είναι έτοιμος αυτή τη χρονική περίοδο. Τα φιλικά είναι μόνο για να βγαίνουν συμπεράσματα και ο έμπειρος τεχνικός προσπαθεί να κρατήσει προσγειωμένους, ιδιαίτερα τους νεότερους παίκτες.

Δείχνει όμως η ομάδα αν μη τι άλλο να βαδίζει στον σωστό δρόμο. Οι μεταγραφές μέχρι στιγμής δείχνουν να αποδίδουν, οι νεαροί που παίρνουν πιο μεγάλο ρόλο ευθύνης φέτος κερδίζουν έδαφος και αυτό είναι το κέρδος και για τον Ολυμπιακό και γενικά η ομάδα παρουσιάζει θετικά δείγματα γραφής στον αγωνιστικό χώρο.

Το μεγάλο της τεστ όμως θα είναι αναμφίβολα στη Λάρισα απέναντι στην ΑΕΛ. Εκεί παίζουν όλα! Δοκιμή, πρόκριση, γόητρο, ψυχολογία… Και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι πρωτίστως οι εμφανίσεις, αλλά και τα αποτελέσματα από τα δυο ματς του κυπέλλου θα παίξουν ρόλο στις βάσεις του «οικοδομήματος» που θέλει να θέσει ο Ολυμπιακός ενόψει πρωταθλήματος.   

Last modified onFriday, 22 August 2014 10:23