noodles volos banner

Έχασε τους βαθμούς, κέρδισε τον σεβασμό! (video)

  • Παρά την ήττα με 3-1 μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία της νεοφώτιστης Νίκης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός Πειραιώς πήρε τη νίκη με 3-1 καθαρίζοντας από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι στην πρεμιέρα της Super League, αλλά η «πρωτάρα» Νίκη Βόλου ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις και τον σεβασμό. Το τελικό 3-1 δεν πείραξε κανέναν. Αντίθετα η εμφάνιση των κυανολεύκων του Βίλιαν Φλουτ στο δεύτερο 45λεπτο έστειλε παντού μηνύματα, ότι η Νίκη δεν βρέθηκε στη Super League για να αποτελέσει σάκο του μποξ, αλλά θα διεκδικήσει, θα παλέψει και είναι ικανή για πολλά πράγματα.

Όταν το matrix του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έδειχνε στο τέλος του ημιχρόνου 3-0, άπαντες προσπαθούσαν να μαντέψουν πόσο μεγάλο θα είναι το σκορ στο τέλος εις βάρος της ομάδας του Βίλιαν Φλουτ. Οι νεοφώτιστοι που ήταν καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο παρά το ότι δέχτηκαν τρία γκολ στο πρώτο μέρος, ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ, μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο δυνατά, έστειλαν παντού μηνύματα με την καλή τους εμφάνιση, ενώ πέτυχαν και ένα εξαιρετικό γκολ με τον Σκούρτη, που ήταν το πιο όμορφο από τα τέσσερα τέρματα που καταγράφηκαν στην αναμέτρηση.

Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν γνωστή, τον νικητή τον ξέραμε από πριν και αυτό που έμενε να δούμε ήταν το πώς θα παρουσιαστεί η Νίκη Βόλου απέναντι στον  πρωταθλητή, Ολυμπιακό Πειραιώς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Και η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετική και η διαφορά των εκατομμυρίων ευρώ δεν φάνηκε σε κανένα σημείο στον αγωνιστικό χώρο!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έκπληξη με Μέτσε!

Ο Βίλιαν Φλουτ κρατούσε μία μεγάλη έκπληξη για την ενδεκάδα. Ο νεαρός Μέτσε πήρε θέση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και μπήκε στα βαθιά σε ένα ντεμπούτο που πριν μερικούς μήνες ούτε ο ίδιος δεν θα το φανταζόταν. Η άλλη έκπληξη ήταν ότι έμεινε στον πάγκο ο Ροτζέριο.

Στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Ολλανδός τεχνικός, ο Ταμπάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ίβενς και Μαχλελής αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μαρινάκης και Σωτηράκος αγωνίστηκαν στο δεξί και αριστερό αντίστοιχα άκρο της άμυνας. Στα χαφ παρατάχθηκαν ο Λάουξ με τον Μέτσε, ο Γιαννιτσάνης ήταν σε θέση δημιουργού πίσω από τον προωθημένο Σκούρτη και στις δύο «πτέρυγες» οι Νικλητσιώτης και Μουζακίτης.

Με Αφελάι και Αμπιντάλ ο Ολυμπιακός

Ντεμπούτο στην ενδεκάδα των ερυθρολεύκων απέναντι στη Νίκη έκαναν και τα μεγάλα νέα αστέρια της ομάδας του Ολυμπιακού, Αμπιντάλ και Αφελάι.

Η ομάδα του Μίτσελ παρατάχθηκε με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια και τους Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία και Ελαμπντελαουί από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή παίρνουν θέσεις οι Εντινγκα, Κασάμι και Ντομίνγκεζ, ενώ στην τριάδα της επίθεσης θα συνεργαστούν οι Ντοσεβί, Αφελάι και Διαμαντάκος.

«Χτύπησε» στο 11’ ο Κασάμι

Η Νίκη δεν έκατσε πίσω να περιμένει τον Ολυμπιακό, ωστόσο ενώ το πρώτο πεντάλεπτο πέρασε με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν ρυθμό, στη συνέχεια άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά.

Έτσι οι δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ντομίνγκες στο 6’ και στο 8’ και το σουτ του Ντοσεβί ήταν απλά η προειδοποίηση… Στο 11’ ο Κασάμι με ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ταμπάκη γράφοντας το 1-0. Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε με τη Νίκη να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να κρατά λίγο παραπάνω την μπάλα σε σχέση με το πρώτο τέταρτο. Στο 17’ πάντως οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν μία ανάσα από το 2-0, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά από το πόδι του Αφελάι.

Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη με Μουζακίτη

Η Νίκη θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 25’ αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μουζακίτης εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Ελαμπντελαουί μπήκε στη φάση και πλάσαρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή για να στείλει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια για τους κυανόλευκους, που έφτασαν κοντά στην ισοφάριση.

Δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά

Κι ενώ ο Κασάμι προσπάθησε να κάνει το 2-0 στο 27’ με τον Ταμπάκη να στέλνει την μπάλα κόρνερ, μέσα στα επόμενα τέσσερα λεπτά έγινε το 3-0. Ο Διαμαντάκος πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 28’ με σουτ από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ και αρχικά απόκρουση του Ταμπάκη και ο Αφελάι το τρίτο στο 32’ βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας και εκτελώντας.  

Η δεύτερη τελική προσπάθεια για τη Νίκη καταγράφηκε στο 34’. Ένα άστοχο μακρινό σουτ του Νικλητσιώτη, που «ξόδεψε» μία αντεπίθεση των κυανολεύκων, αφού είχε δίπλα του Μουζακίτη και Σκούρτη για να δώσει την μπάλα.

Εκπληκτικό γκολ από Σκούρτη!

Η Νίκη στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο δυνατά. Ο Φλουτ έβαλε στο παιχνίδι τον Κοτσαρίδη αντί του Μουζακίτη και οι κυανόλευκοι μπήκαν με φόρα, χωρίς φόβο και ήταν μάλιστα καλύτεροι από τους ερυθρόλευκους. Ο Γιαννιτσάνης με κεφαλιά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 48’, αλλά ο Σκούρτης πανηγύρισε κόντρα στην πρώην του ομάδα το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στο 56’. Ο νεαρός επιθετικός πέρασε πρώτα Αμπιντάλ και Παπαδόπουλο και στη συνέχεια «νίκησε» και τον Ρομπέρτο μειώνοντας σε 3-1 για τους κυανόλευκους, σφραγίζοντας παράλληλα την καλή εμφάνιση τους στο δεύτερο μέρος.

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 65’ ωστόσο ο Ταμπάκης δεν ανησύχησε αφού μετά από σέντρα του Ελαμπντελαουί, οι Γκαζαριάν και Διαμαντάκος μπροστά από την εστία συναγωνίστηκαν ποιος θα φτάσει πρώτος στην μπάλα για να πετύχει το γκολ και έτσι αυτή κατέληξε άουτ.

Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τέλος

Η Νίκη έπαιζε πολύ ωραία το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Έδινε χώρο στον Ολυμπιακό που προσπαθούσε να πετύχει κι άλλο γκολ, φεύγοντας με ταχύτητα στην επίθεση. Σε μία τέτοια φάση ο Γιαννιτσάνης έκανε το σουτ για να αποκρούσει ο Ρομπέρτο. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στο αμέσως επόμενο λεπτό με σουτ του Ντοσεβί που έδιωξε με γροθιές ο Ταμπάκης.

Στο 78’ ένα σουτ του Μέτσε δεν ανησύχησε τον Ρομπέρτο. Στα επόμενα τρία λεπτά οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τους Μαζουάκου και Ντομίνγκες, ωστόσο ο Ταμπάκης ήταν σε ετοιμότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις: 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46’ Παπαδόπουλος), Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Εντινγκά, Κασάμι, Ντοσεβί, Ντομίνγκες, Αφελάι (60’ Γκαζαριάν), Διαμαντάκος (70’ Μπενίτες)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ίβενς, Μαχλελής, Μέτσε, Λάουξ, Μουζακίτης (46’ Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκούρτης 

Media

Last modified onSunday, 24 August 2014 01:05